Last minute reisverzekering

Op de valreep een reisverzekering afsluiten? Iedereen kent het gevoel: je zit goed en wel in de auto of trein richting Schiphol of je reisbestemming en loopt nog even voor jezelf na of je overal aan hebt gedacht. Alle bagage bij de hand? Huis goed afgesloten? Aan alle reispapieren en reserveringen gedacht? En last but not least: heb je wel een reisverzekering afgesloten? In onderstaand artikel helpen we je op weg en leggen uit hoe je alsnog ‘last minute’ een reisverzekering kan afsluiten.

Direct last minute reisverzekeringen vergelijken

Reisverzekering vergeten?

Geen paniek als je je reisverzekering bent vergeten. Steeds meer verzekeraars hebben namelijk de websites mobile en tablet proof gemaakt, zodat jij last minute in de auto, trein of op Schiphol nog zonder al teveel moeite je reisverzekering kan afsluiten!

Tot wanneer kan ik last minute een reisverzekering voor mijn reis afsluiten?

In tegenstelling tot een annuleringsverzekering, die ten minste binnen 7 dagen na je boeking dient te worden afgesloten, kan je een kortlopende of doorlopende reisverzekering nog tot zelfs 5 minuten voor de reis afsluiten! Dit kan eenvoudig online of telefonisch. Indien je telefonisch je reisverzekering afsluit is het niet mogelijk een polisblad toegestuurd te krijgen. Wel kan je met een gerust hart richting bestemming met je verzekeringsnummer en het alarmnummer van de verzekeraar.

Ik ben al aangekomen op bestemming, wat nu?

Al aangekomen op je bestemming? En mocht je pas een dag of twee later aan een reisverzekering denken? Dan kan je bij veel verzekeraars online geen reisverzekering meer afsluiten voor je reis. Bij bepaalde reisverzekeraars, zoals Allianz, kan je alsnog een telefoontje plegen om te kijken of in jouw geval het nog mogelijk is ‘last minute’ een reisverzekering af te sluiten.

Waarom een last minute reisverzekering?

Een reisverzekering wordt nog weleens als een overbodige luxe gezien. Maar ook als je geen risicovolle activiteiten tijdens je reis gaat ondernemen, kan een reisverzekering voorkomen dat je onbezorgde reis een zure bij- of nasmaak krijgt. Een reisverzekering biedt namelijk dekking voor pechgevallen en ongelukken die iedereen zouden kunnen overkomen.

Aanvullende medische dekking

Stel je voor: je loopt een voedselvergiftiging op of breekt je enkel tijdens een wandeltocht en dient per direct te worden behandeld in het lokale ziekenhuis. Je kan in dat geval de alarmcentrale van je reisverzekering bellen. Deze centrale biedt je 24/7 hulp bij noodgevallen en helpt je communiceren met hulpverleners ter plaatse indien je de taal zelf niet machtig bent. Bovendien krijg je in het buitenland via je zorgverzekering de behandeling tot het Nederlandse marktconforme tarief vergoed. Er zijn echter veel landen, ook in de buurt zoals Frankrijk of Zwitserland, die een hoger behandeltarief hanteren. Een reisverzekering biedt aanvullende medische dekking: het verschil in tarief hoef je dan ook niet uit eigen zak te betalen.

Bagagedekking

Ook je bagage kan beschadigd raken of in het ergste geval zelfs worden gestolen. Een reisverzekering biedt in dat geval een vergoeding voor de verloren gegane, gestolen of beschadigde bagage als ‘pleister op de wonde’. De dekking is afhankelijk van de afgesloten verzekeringsvariant en de categorie bagage waar de verloren gegane bagage onder valt. Er geldt bovendien een maximumvergoeding bagagedekking voor alle bagage bij elkaar.

Tot slot: gevaarlijke sporten

Zeker als je meer risicovolle activiteiten tijdens je reis gaat ondernemen, biedt een reisverzekering uitkomst. Indien je bijvoorbeeld met je mountainbike over de kop slaat, met duiken in de problemen komt of lelijk ten val komt op je ski’s. Let er op dat niet alle reisverzekeringen gevaarlijke sporten zonder meer meeverzekeren. Als gevolg van het verhoogde risico dien je een aanvullende gevaarlijke sporten dekking af te sluiten.

Welke reisverzekering kan ik last minute afsluiten?

Op zoek naar een last minute reisverzekering die aansluit op jouw reisdoel? Bekijk onze handige top 5 reisverzekeringen, vergeleken op premie, dekking en voorwaarden en sluit binnen 5 minuten op de valreep een reisverzekering af!

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.