Festival

De laatste jaren worden zowel Nederlandse- als internationale festivals steeds populairder. Dit is niet zo gek, wie wil er nou niet de tofste bands zien in onbekende landen? Daarnaast dragen de opkomst van Airbnb en de steeds goedkoper wordende vliegtickets zonder twijfel ook bij aan de stijgende populariteit van deze festivals. Helaas zorgt de combinatie van veel mensen op één plek en de nodige alcohol voor een grotere kans op gestolen, beschadigde of verloren eigendommen. Vaak vallen festivals gewoon onder de reisverzekering! Het is dus fijn om te weten dat je aanspraak kunt maken op je reisverzekering wanneer je financiële tegenvallers mee maakt in het buitenland. Lees hieronder meer over de dekking van reisverzekeringen op Europese- en internationale festivals.

Reisverzekering en festivals in Nederland

Alleen al in Nederland werden in 2018 al zo rond de 1000 festivals georganiseerd. Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat in Nederland een festival voor. Voor festivals als Awakenings of Defqon reizen mensen uit heel de wereld naar Nederland. Wees dit festivalseizoen wel goed voorbereid wat betreft jouw reisverzekeringen. Festivals kunnen schade met zich meebrengen welke gedekt wordt door een reisverzekering. De voorwaarde voor deze verzekering is wel dat er minimaal één overnachting aan het festival verbonden is. Dagfestivals vallen helaas dus buiten de reisverzekering. Weet wel goed wat er wel en niet gedekt wordt door jouw verzekering. Vaak wordt diefstal of schade aan bagage of kampeerspullen wel gedekt terwijl diefstal van slecht opgeborgen bagage vaak niet wordt gedekt. Denk bij de laatste categorie aan niet afgesloten- of onbewaakte tenten. Ook wordt schade door brand- en wateroverlast vaak niet gedekt door de reisverzekering.

Als je redelijk vaak naar meerdaagse festivals gaat kan het verstandig zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Op deze manier ben je heel het jaar door verzekerd op festivals én op vakantie. Dus, of je nou van plant bent Pinkpop, Oerol of Lowlands te bezoeken, zorg dat je goed verzekerd bent! Bekijk via onze vergelijker de beste en goedkoopste reisverzekeringen.

Reisverzekering voor Europese en internationale festivals

Het is bijna vanzelfsprekend dat een reisverzekering bepaalde ongelukken tijdens festivals in het buitenland denkt. Toch gelden er ook voorwaarden die je misschien niet kent en kun je misschien zelfs gebeurtenissen vergoed krijgen waarvan je het niet verwacht had.

Stel je voor, je wil naar Sziget festival in Budapest maar op het laatste moment wordt je gebeld, een familielid ligt in het ziekenhuis. Je kiest ervoor om liever je familielid op te zoeken dan het festival en pakt de vlucht dus niet. De annuleringsverzekering van je reisverzekering dekt deze narigheid, dus maak er gebruik van! Andere aspecten die worden gedekt door de meeste reisverzekeringen zijn verlies van bagage en eigendommen, medische hulp (dezelfde kosten als in Nederland).

Voorkomen is beter dan genezen

Of je nou een aantal dagen naar Burning Man gaat of relatief dichtbij gaat feesten met de zuiderburen bij Tomorrowland, maak gebruik van de volgende tips om schade op festivals te kunnen voorkomen of om deze eenvoudig te kunnen declareren:

  • Als je overnacht voor een festival, in Nederland of in het buitenland, zorg dan dat je het bonnetje van je overnachting goed bewaard. Veel verzekeraars willen graag bewijs zien van je overnachting.
  • Koop hangslotjes of cijferslotjes om je tent en bagage op slot te kunnen doen. Verzekeringstechnisch is dit vaak niet genoeg maar je zult wel gelegenheidsdieven afweren.
  • Drink een biertje met je campingburen! Sociale beveiliging werkt nog steeds ontzettend goed. Als zij weten wie er precies in jouw tent slapen zullen ze het ook doorhebben wanneer een ongewenste persoon probeert binnen te komen.
  • Neem geen dure eigendommen mee naar het festival. Ruil je nieuwe iPhone voor een klassieke Nokia en verdeel geld over meerdere plekken in je tent/bagage.
  • Als je in het buitenland bestolen bent moet je altijd proberen op locatie aangifte te doen. Dit zal je helpen om de declaratie succesvol in te kunnen dienen.

De juiste reisverzekering voor jou vergelijken én afsluiten

Goed verzekerd en voorbereid naar jouw festival gaan? Of het nou in het binnen- of buitenland is, zorg dat je zonder zorgen weg kunt gaan. Gebruik onze vergelijker om de beste en goedkoopste reisverzekeringen te vergelijken.

Inhoudsopgave

Vergelijk alle reisverzekeringen

Ga goed voorbereid op reis. Regel het direct.

  • Goedkoopste bovenaan
  • Vergelijken op inhoud en prijs
  • 100% onafhankelijk vergelijken
Reisverzekering vergelijken

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.