5

Zorgverzekering

Het afsluiten van een passende reisverzekering kan best lastig zijn. Er zijn immers vele soorten reisverzekeringen. Daarnaast zijn de polisvoorwaarden vaak moeilijke te doorgronden en deze staan doorgaans vol ingewikkelde begrippen. Ook kan het zijn dat je eigen zorgverzekering al voldoende dekking biedt in het buitenland. Op deze pagina vindt je meer informatie over de dekking van je zorgverzekering voor vakanties in binnen- en buitneland.

Zorgverzekering in het buitenland

Wat dekt je zorgverzekering eigenlijk precies op het moment dat je in het buitenland spoedeisende medische zorg nodig hebt? Je Nederlandse zorgverzekering is wereldwijd geldig. Dit betekent dat je de noodzakelijke medische kosten vergoed krijgt, echter tot maximaal het Nederlandse tarief van vergelijkbare behandelingen of medicatie. Met een EHIC (European Health Insurance Card) kan je zonder problemen aantonen dat je goed verzekerd bent.

Meer informatie over de zorgverzekering in het buitenland

Reisverzekering of aanvullende zorgverzekering?

Zowel vanuit de reisverzekering als vanuit de aanvullende zorgverzekering bestaat een dekking voor spoedeisende medische zorg in het buitenland. Hoe voorkom je dubbele verzekering en maak je de afweging tussen één van beide varianten?

Bekijk meer over de aanvullende medische dekking in het buitenland en de verzekeringsopties op onze pagina reisverzekering of aanvullende zorgverzekering?

European Health Insurance Card (EHIC)

Met de EHIC, oftewel Europese zorgkaart, kan je in het buitenland aantonen dat je afdoende verzekerd bent in Nederland voor de basiszorg. Hoe kan je een EHIC aanvragen en in welke landen is deze geldig?

Meer informatie over de Europese zorgkaart (EHIC)