5

Doorlopende reisverzekering voor festivals

Het festivalseizoen is gelukkig al een tijdje weer begonnen. Samen met vrienden dansen, drinken, eten én kamperen op een mooie locatie? Alleen al in Nederland valt er de komende maanden genoeg te beleven qua festivals. Maar, hoe zit dat eigenlijk met je verzekering tijdens festivals? Wat valt er onder je reisverzekering? Hier lees je met welke verzekering jij het best verzekerd naar een festival kunt gaan.

Meerdaagse festivals en reisverzekering

Verzekeringstechnisch vallen festivals in twee categorieën op te delen: festivals waarbij je geen overnachting boekt en festivals die langer dan één dag duren. Festivals worden op deze manier ingedeeld omdat festivals waarbij je een overnachting boekt, gedekt worden door de doorlopende reisverzekering. Dit betekent dus dat de dekking die je van je doorlopende reisverzekering op vakantie krijgt, ook op een festival hebt. Dit geldt zowel voor binnen- als voor buitenlandse festivals. Of je nou naar Lowlands of naar Sziget gaat, met een doorlopende reisverzekering ben je goed verzekerd.

Wat is er precies verzekerd tijdens een festival?

De precieze dekking van doorlopende reisverzekeringen verschilt per verzekeraar. Over het algemeen vallen de volgende zaken onder de dekking van je reisverzekering tijdens een meerdaags festival: diefstal, verlies of schade aan bagage of kampeerspullen. Festivals in het buitenland hebben een grotere dekking. Hier wordt ook eventuele medische hulp, een alarmcentrale of onkosten bij een ongeval of repatriëring vergoed. Hier gelden uiteraard wel enkele voorwaardes voor.

Wat zijn de voorwaarden?

De belangrijkste voorwaarden voor de geldigheid van een doorlopende reisverzekering tijdens een festival is dat er een overnachting geboekt moet zijn. Het is daarom zeer verstandig om een afschrift of bonnetje van de overnachting te bewaren. Hiermee kun je achteraf aantonen dat je daadwerkelijk een overnachting hebt gehad.

Verder is het belangrijk dat als je gaat kamperen, de tent altijd gesloten is. Gestolen eigendommen uit een niet afgesloten tent worden niet vergoed door de reisverzekering. Schade door brand of wateroverlast valt ook niet onder de dekking

Andere verzekeringen en festivals

Niet alleen de reisverzekering helpt je om verzekerd naar een festival te kunnen gaan. Er zijn andere verzekeringen die ook dekking bieden tijdens een festival. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Een telefoonverzekering geldt uiteraard ook op festivals
  • Je kunt je beroepen op je aansprakelijkheidsverzekering wanneer iemand bijvoorbeeld over je tent struikelt of jij iets beschadigt van iemand anders tijdens het festival
  • Een doorlopende annuleringsverzekering dekt doorgaans ook festivalkaartjes, kijk voor de zekerheid altijd even in je polisvoorwaarden of dit ook het geval is bij jouw annuleringsverzekering.