Vliegtuig gemist

Vlucht gemist? In het uiterst vervelende geval dat je het vliegtuig hebt gemist, of je nu de aansluiting hebt gemist, te lang in bed bent blijven liggen, de trein vertraging had, je in de file stond of gewoonweg hebt vergist in de tijd: wat de reden ook mag zijn, de vraag rijst in welke gevallen je in aanmerking kan komen voor een vergoeding vanuit je reisverzekering. Op deze vraag geven wij in onderstaand artikel antwoord.

Eigen schuld: geen vergoeding

Het adagium ‘eigen schuld, dikke bult’ geldt ook bij een gemiste vlucht: als je door eigen schuld je vlucht hebt gemist krijg je geen vergoeding van je reisverzekeraar. Ook een vertraagde trein of drukke file valt onder je eigen schuld, hoe weinig je er ook aan kon doen. In deze gevallen dien je bovendien zelf een nieuwe vlucht te regelen en boeken. Een reisverzekering biedt dus in zeer beperkte gevallen een vergoeding voor een gemiste vlucht.

Vergoeding gemiste vlucht vanuit je reisverzekering

In enkele gevallen heb je echter wel recht op een vergoeding, deze zijn echter op één hand te tellen. Indien je genoodzaakt bent de vlucht om te boeken door ziekenhuisopname of ziekte (in het buitenland) krijg je in veel gevallen een nieuw ticket vergoed. In bepaalde gevallen komt deze vergoeding vanuit de (losse) annuleringsverzekering bij je reisverzekering. Deze informatie vind je terug in de polisvoorwaarden van je annulerings- of reisverzekering.

Gemiste transfer- of aansluitende vlucht Indien je tijdens je reis over dient te stappen op een aansluitende vlucht en deze mist als gevolg van de eerdere vlucht, kom je mogelijk in aanmerking voor een vergoeding, echter niet vanuit je reisverzekering. Om deze vergoeding te krijgen, is het nodig de betreffende luchtvaartmaatschappij aansprakelijk te stellen. Deze zal indien het aansprakelijkheid erkent mogelijk een vergoeding uitkeren.

De touroperator heeft een fout gemaakt In het geval dat je je vlucht hebt gemist door een fout gemaakt door de touroperator, dien je dit zo snel mogelijk kenbaar te maken bij de betreffende touroperator. In dit geval dient de touroperator natuurlijk op te draaien voor de kosten.

Terugvlucht in de regel automatisch geannuleerd

Heb je de heenvlucht gemist en is er dus sprake van een zogenaamde no show? In veel gevallen wordt door de luchtvaartmaatschappij je terugvlucht dan ook automatisch geannuleerd, althans, deze is dan niet meer geldig. Is de reis in zijn geheel geboekt bij een touroperator? Ook dan bestaat de kans dat de complete reis wordt geannuleerd. Om te voorkomen dat je reis wordt geannuleerd, is het belangrijk bij een gemiste vlucht zo snel mogelijk contact op te nemen met je touroperator of de betreffende luchtvaartmaatschappij om een alternatieve regeling te kunnen treffen.

Inhoudsopgave

Vergelijk alle reisverzekeringen

Ga goed voorbereid op reis. Regel het direct.

  • Goedkoopste bovenaan
  • Vergelijken op inhoud en prijs
  • 100% onafhankelijk vergelijken
Reisverzekering vergelijken

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.