Helft jongeren loopt wintersportschade op

Het is algemeen bekend dat wintersport niet de veiligste vakantie van het jaar is. Vele wintersporters moeten jaarlijks een beroep doen op hun reisverzekering vanwege ongelukken of schade aan de wintersportuitrusting. Uit onderzoek van de ANWB en Multiscope blijkt nu dat vooral jongeren tot 25 jaar vaak de dupe zijn. Bijna de helft van deze jonge reizigers krijgt te maken met wintersportschade.

Verschil jonge en volwassen wintersporters

Van alle jongeren die in de afgelopen vijf jaar op wintersport zijn geweest heeft maar liefst 46 procent van de jongeren tot 25 jaar pech of schade opgelopen tijdens deze vakantie. Dit percentage ligt bij volwassen wintersporters een stuk lager, al ondervindt ook deze groep relatief gezien nog veel problemen. Zo`n 37 procent van deze reizigers loopt schade of blessures op.

Jongeren slechter verzekerd voor wintersportschade

Ondanks dat jongeren vaker in de problemen komen, zijn ze wel slechter verzekerd voor de financiële gevolgen van schade en pech. Er wordt door een deel van deze groep óf geen reisverzekering afgesloten óf de reisverzekering die afgesloten is heeft slechts een beperkte dekking voor wintersportvakanties. Ruim 15 procent was daarom niet voor de onkosten van wintersportschade verzekerd en kreeg te maken met bijkomende kosten. Bij de oudere wintersporters lag dit percentage een stuk lager, op slechts 6 procent. Deze groep is vaker en beter verzekerd tegen de risico`s van wintersport.

Soorten pech en schade jongeren

Er zijn verschillende situaties waarin jongeren terechtkomen waardoor ze extra kosten maken tijdens de wintersportvakantie, dit varieert van gestolen spullen tot medische hulp. De meest gedeclareerde wintersportschades onder jongeren zijn:

  1. Vakantie voortijdig moeten afbreken door ongeluk (18%)
  2. Kosten van dokter- of ziekenhuisbezoek (17%)
  3. Schade aan wintersportuitrusting en materialen (17%)
  4. Gestolen of verloren gadgets (o.a. telefoons, tabletten en camera`s) (12%)
  5. Kwesties met reisorganisaties, accommodatieverhuurders of vervoersbedrijven (7%)
  6. Gestolen of verloren skiuitrusting (7%)

Jongeren maken zich meer zorgen

Uit het onderzoek blijkt dat jongeren niet alleen meer kopzorgen hebben tijdens de wintersportvakantie, maar zich ook voor vertrek al meer zorgen maken dan oudere wintersporters. Jongeren piekeren onder andere meer over de mogelijkheid van een ongeval, de hoge zorgkosten die een ongeval met zich meebrengt, de weercondities op de piste en het totale bedrag dat de wintersport zal gaan kosten.

De juiste reisverzekering

Wie zich goed wil indekken tegen onverwachtse kosten tijdens een wintersportvakantie moet kritisch naar zijn reisverzekering kijken. Het is belangrijk dat deze reisverzekering zowel een wintersportdekking als een dekking voor medische kosten heeft. Dit zijn vaak extra modules die niet standaard meeverzekerd zijn op een reisverzekering. Sluit dit daarom altijd extra af voor vertrek, zo voorkom je dat je opdraait voor de hoge kosten van een tochtje op een `banaan` of met een gipsvlucht.

Inhoudsopgave

Vergelijk alle reisverzekeringen

Ga goed voorbereid op reis. Regel het direct.

  • Goedkoopste bovenaan
  • Vergelijken op inhoud en prijs
  • 100% onafhankelijk vergelijken
Reisverzekering vergelijken

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.