Univé Reisverzekering pakketmodule 2024

Univé

Univé is een grote verzekeraar die in 20 landen actief is en ruim 40 miljoen klanten heeft. De oorsprong van het bedrijf ligt echter in Nederland. De naam Univé ontstond in 1983 door een fusie tussen AGO en ENNIA, maar de oorspronkelijke rechtsvoorganger was al in 1759 opgericht. Univé heeft de volgende visie: ze vindt winst niet het belangrijkste doel dat kan worden behaald en doelen met betrekking tot de klant vindt men hier wel belangrijk. Uiteraard horen premiekortingen hier ook bij. Naast de reisverzekering kun je bij Univé ook nog verzekeringen afsluiten die te maken hebben met je auto, je huis, vrije tijd, gezondheid en rechtszekerheid. Er zijn nu al ongeveer 3,7 miljoen verzekeringen bij Univé afgesloten onder 1,3 miljoen Nederlanders. In Nederland zijn er rond de 150 kantoren van Univé, het hoofdkantoor zit in Assen.

Pluspunten

  • Zelf je reisverzekering samenstellen of kiezen voor een compleet pakket
  • Kinderen tot 5 jaar gratis verzekerd
  • Pakketkorting bij meerdere verzekeringen

Direct naar Univé

Soorten reisverzekeringen

Je kunt bij Univé zowel een doorlopende als een kortlopende reisverzekering afsluiten. Beide verzekeringen kun je aanvullen met extra modules. De inhoud van de kortlopende en doorlopende reisverzekering is vrijwel gelijk, er zijn kleine verschillen die hieronder op een rij worden gezet.

Dekking basispakket reisverzekering

Univé heeft een basis doorlopende reisverzekering. Indien gewenst kun je deze verzekering uitbreiden met extra modules. Het basispakket bestaat uit:

Basisdekking Doorlopende reisverzekering Univé
Basisdekkingen Vergoeding
Hulpverlening Je krijgt hulp van de Univé Alarmcentrale bij bijvoorbeeld een ongeluk, ziekte of overlijden. Je eventuele extra reis-, verblijf- en telefoonkosten worden dan ook door de verzekering betaald.
Aaneengesloten reisduur Max. 60 dagen
Dekkingsgebied Europa
Bagage en geld €1.000 (eigen risico €50)

Aanvullende opties

Je kunt de doorlopende reisverzekering uitbreiden met een aantal aanvullende modules voor onder andere wintersport en pechhulp. In onderstaande tabel kun je terugvinden welke modules dit zijn:

Aanvullende dekkingen Doorlopende reisverzekering Univé
Aanvullende dekking Vergoeding
Annulering Je kan kiezen voor een verzekerde reissom van max. € 1.500 per persoon per reis met een max. van € 6.000 per jaar voor alle verzekerden samen of max. € 3.000 per persoon per reis met een max. van € 12.000 per jaar voor alle verzekerden samen.
Bagage Je kan kiezen voor een dekking van max. € 1.000,-, € 2.500,- of €3.500 per persoon. Eigen risico van €50,-.
Lang op reis Max. 180 aaneengesloten reisdagen.
Medische kosten Hierdoor ben je verzekerd voor zorgkosten in het buitenland die niet vergoed worden via de zorgverzekering.
Ongevallen Max. € 75.000 afhankelijk van het letsel, in geval van overlijden max. € 25.000.
Pechhulp motorrijtuigen Buiten Nederland verzekerd in de landen die op de groene kaart van de autoverzekering staan. Hulp bij pech of een ongeluk met de auto, motor of caravan en recht op vervangend vervoer.
Wereld Hulpverlening bij pech binnen Europa
Wintersport Hulpverlening en bagage tijdens de wintersport wordt door deze dekking meeverzekerd.
Zakenreis Met deze dekking kun je congressen, besprekingen, toezichthoudende of administratieve activiteiten in het buitenland meeverzekeren.

Mogelijkheid kortlopende reisverzekering

Wanneer je liever een kortlopende reisverzekering afsluit zit je bij Univé ook goed. Net als de doorlopende reisverzekering kun je deze uitbreiden met de verschillende aanvullende modules. Qua dekking zijn de basispakketten en aanvullende opties van de doorlopende- en kortlopende reisverzekering gelijk, op de zakenreis dekking na: deze kun je niet afsluiten in combinatie met een kortlopende reisverzekering. Daarnaast zijn de prijzen anders, de premie van de kortlopende reisverzekering wordt namelijk precies op jouw reisduur aangepast.

Extra diensten en kortingen

Heb je al een verzekering bij Univé? Je kunt dan korting krijgen op je reisverzekering. Univé noemt dit pakketkorting en hierbij geldt, hoe meer verzekeringen je afsluit, hoe hoger je korting. Verzekeraar Univé werkt volgens het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, wat inhoudt dat ze zich aan de richtlijnen houden voor goede klantvriendelijkheid.

Contactgegevens Univé

Ben je op zoek naar meer informatie over deze reisverzekeringen? Neem dan contact op met Univé via de volgende contactmogelijkheden.

Contactgegevens Univé
E-mail Contactformulier via de website
Telefoon 0592 – 349565
Postadres Antwoordnummer 45, 9400 VB Assen
Website Univé

Inhoudsopgave

Vergelijk alle reisverzekeringen

Ga goed voorbereid op reis. Regel het direct.

  • Goedkoopste bovenaan
  • Vergelijken op inhoud en prijs
  • 100% onafhankelijk vergelijken
Reisverzekering vergelijken

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.