Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reisverzekering informatie

 • Pagina’s

 • Reisverzekering:

  Vergelijken
  print

  Univé

  Univé is een grote verzekeraar die in 20 landen actief is en ruim 40 miljoen klanten heeft. De oorsprong van het bedrijf ligt echter in Nederland. De naam Univé ontstond in 1983 door een fusie tussen AGO en ENNIA, maar de oorspronkelijke rechtsvoorganger was al in 1759 opgericht. Univé heeft de volgende visie: ze vindt winst niet het belangrijkste doel dat kan worden behaald en doelen met betrekking tot de klant vindt men hier wel belangrijk. Uiteraard horen premiekortingen hier ook bij. Naast de reisverzekering kun je bij Univé ook nog verzekeringen afsluiten die te maken hebben met je auto, je huis, vrije tijd, gezondheid en rechtszekerheid. Er zijn nu al ongeveer 3,7 miljoen verzekeringen bij Univé afgesloten onder 1,3 miljoen Nederlanders. In Nederland zijn er rond de 150 kantoren van Univé, het hoofdkantoor zit in Assen.

  Pluspunten

  • Zelf je reisverzekering samenstellen of kiezen voor een compleet pakket
  • Kinderen tot 5 jaar gratis verzekerd
  • Pakketkorting bij meerdere verzekeringen

  Direct naar Univé

  Soorten reisverzekeringen

  Je kunt bij Univé zowel een doorlopende als een kortlopende reisverzekering afsluiten. Beide verzekeringen kun je aanvullen met extra modules. De inhoud van de kortlopende en doorlopende reisverzekering is vrijwel gelijk, er zijn kleine verschillen die hieronder op een rij worden gezet.

  Dekking basispakket reisverzekering

  Univé heeft een basis doorlopende reisverzekering. Indien gewenst kun je deze verzekering uitbreiden met extra modules. Het basispakket bestaat uit:

  Basisdekking Doorlopende reisverzekering Univé
  Basisdekkingen Vergoeding
  Hulpverlening Je krijgt hulp van de Univé Alarmcentrale bij bijvoorbeeld een ongeluk, ziekte of overlijden. Je eventuele extra reis-, verblijf- en telefoonkosten worden dan ook door de verzekering betaald.
  Aaneengesloten reisduur Max. 60 dagen
  Dekkingsgebied Europa
  Bagage en geld €1.000 (eigen risico €50)

  Aanvullende opties

  Je kunt de doorlopende reisverzekering uitbreiden met een aantal aanvullende modules voor onder andere wintersport en pechhulp. In onderstaande tabel kun je terugvinden welke modules dit zijn:

  Aanvullende dekkingen Doorlopende reisverzekering Univé
  Aanvullende dekking Vergoeding
  Annulering Je kan kiezen voor een verzekerde reissom van max. € 1.500 per persoon per reis met een max. van € 6.000 per jaar voor alle verzekerden samen of max. € 3.000 per persoon per reis met een
  max. van € 12.000 per jaar voor alle verzekerden samen.
  Bagage Je kan kiezen voor een dekking van max. € 1.000,-, € 2.500,- of €3.500 per persoon. Eigen risico van €50,-.
  Lang op reis Max. 180 aaneengesloten reisdagen.
  Medische kosten Hierdoor ben je verzekerd voor zorgkosten in het buitenland die niet vergoed worden via de zorgverzekering.
  Ongevallen Max. € 75.000 afhankelijk van het letsel, in geval van overlijden max. € 25.000.
  Pechhulp motorrijtuigen Buiten Nederland verzekerd in de landen die op de groene kaart van de autoverzekering staan. Hulp bij pech of een ongeluk met de auto, motor of caravan en recht op vervangend vervoer.
  Wereld Hulpverlening bij pech binnen Europa
  Wintersport Hulpverlening en bagage tijdens de wintersport wordt door deze dekking meeverzekerd.
  Zakenreis Met deze dekking kun je congressen, besprekingen, toezichthoudende of administratieve activiteiten in het buitenland meeverzekeren.

  Mogelijkheid kortlopende reisverzekering

  Wanneer je liever een kortlopende reisverzekering afsluit zit je bij Univé ook goed. Net als de doorlopende reisverzekering kun je deze uitbreiden met de verschillende aanvullende modules. Qua dekking zijn de basispakketten en aanvullende opties van de doorlopende- en kortlopende reisverzekering gelijk, op de zakenreis dekking na: deze kun je niet afsluiten in combinatie met een kortlopende reisverzekering. Daarnaast zijn de prijzen anders, de premie van de kortlopende reisverzekering wordt namelijk precies op jouw reisduur aangepast.

  Extra diensten en kortingen

  Heb je al een verzekering bij Univé? Je kunt dan korting krijgen op je reisverzekering. Univé noemt dit pakketkorting en hierbij geldt, hoe meer verzekeringen je afsluit, hoe hoger je korting. Verzekeraar Univé werkt volgens het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, wat inhoudt dat ze zich aan de richtlijnen houden voor goede klantvriendelijkheid.

  Contactgegevens Univé

  Ben je op zoek naar meer informatie over deze reisverzekeringen? Neem dan contact op met Univé via de volgende contactmogelijkheden.

  Contactgegevens Univé
  E-mail Contactformulier via de website
  Telefoon 0592 – 349565
  Postadres Antwoordnummer 45, 9400 VB Assen
  Website Univé