5

Vergelijken

Een reisverzekering is een pakketverzekering die bestaat uit een standaardpakket wat je zelf kunt aanvullen met verschillende extra modules. Aangezien de samenstellingen van de standaardpakketten verschillen per verzekeraar, is het niet eenvoudig om verzekeringen één op één te vergelijken. Een goede verzekering sluit aan op je reisbehoeften, heeft voldoende dekking en biedt een goede service wanneer je dat nodig hebt. Op deze pagina kan je direct reisverzekeringen vergelijken

Hoe hoog is de premie?

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je kijkt naar wat je maandelijks moet betalen. Vergelijk verzekeringen echter niet alleen op de premie, maar kijk ook goed naar de dekking en de polisvoorwaarden. Kies eenvoudig waarvoor je gedekt wilt zijn en vergelijk de premies van de verschillende verzekeraars. Een goedkope verzekering die geen dekking biedt voor de juiste zaken zal je uiteindelijk niets opleveren.

Waarvoor ben je gedekt?

De dekking van een reis- en annuleringsverzekering bepaal je voor een groot deel zelf. Bij het online afsluiten van een reisverzekering kan je aanvinken wat er gedekt moet zijn. Het is aan te raden een pakket te kiezen waarmee je goed maar niet overbodig gedekt bent. Het standaardpakket heeft over het algemeen een goede dekking, maar aanvullende verzekering kan nodig zijn voor een volledige dekking. Bijvoorbeeld:

  • Medische kosten zijn in het buitenland vaak hoger dan de dekking vanuit je zorgverzekering. Dergelijke kosten kunnen dusdanig hoog zijn dat je ze zelf moeilijk kunt dragen. Een aanvullende verzekering voor hoge medische kosten is dus aan te raden;
  • Tegenwoordig gaan veel mensen met dure apparatuur op reis, de standaarddekking voor bagage is vaak niet toereikend wanneer je tablet, smartphone of laptop gestolen wordt. Het is aan te raden een aanvullende verzekering op je bagage af te sluiten;
  • Ga je met de auto op vakantie, dan is voertuighulp geen overbodige luxe. Wanneer de auto onverwachts stuk gaat kun je rekenen op vervangend vervoer en repatriëring van het voertuig naar Nederland. Lees altijd goed de voorwaarden, want ook deze verschillen per verzekeraar.

Tip! Bedenk van te voren goed welke eisen jij stelt aan reisverzekering. Houd rekening met de reizen die je verwacht in de nabije toekomst te gaan maken. De dekking van een reisverzekering moet aansluiten op de vakantiebehoeften.

Hoe hoog is de dekking?

De hoogte van de dekking kan je vinden in de polisvoorwaarden. De dekking is vaak gebonden aan een maximumbedrag. De hoogte van dit bedrag kan je soms zelf kiezen tijdens het afsluiten. Zorg ervoor dat de dekking toereikend is, maar niet onnodig hoog.

Is de reisverzekeraar betrouwbaar?

Bekijk voordat je een definitieve keuze maakt of de betreffende reisverzekeraar betrouwbaar is. Een goede manier om dit te doen is door ervaringen van anderen te lezen. Deze ervaringen vind je vaak eenvoudig op het internet.

Direct reisverzekeringen vergelijken