Overstappen

Afhankelijk van je reislustigheid en gewenste dekking bestaan er verschillende bijpassende reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen. Misschien ga je het komende jaar meer reizen? Of kan je een reisverzekering met een vergelijkbare dekking tegen een scherpere premie afsluiten bij een andere reisverzekeraar? Hoe het ook zij, het loont om met enige regelmaat te checken of je een passende reis- of annuleringsverzekering hebt afgesloten en niet onbewust teveel betaalt.

Op deze pagina vind je meer informatie over belangrijke aandachtspunten bij het overstappen van reisverzekeraar en bieden wij handige tips over hoe je extra kan besparen op je reisverzekering!

Overstappen van reisverzekeraar: aandachtspunten

Op het moment dat je overweegt over te stappen naar een andere reisverzekeraar, is het belangrijke je reisfrequentie en andere persoonlijke wensen op een rijtje te zetten. Wij geven je een aantal aandachtspunten mee:

  • Hoeveel dagen per jaar ga je gemiddeld op vakantie? (inclusief stedentrips, familieweekend, wintersport, zomervakantie etc);
  • Ben je op zoek naar aanvullende dekkingen, zoals aanvullende pechhulp, bagagedekking of medische kosten?;
  • Is het mogelijk verschillende aanvullende dekkingen aan- en uit te zetten?;
  • Kan je op basis van mijn leeftijd of andere verzekeringen extra korting krijgen op mijn reisverzekering?.

Afhankelijk van je persoonlijke situatie, kan je mogelijk extra besparen op je kortlopende dan wel doorlopende reisverzekering of annuleringsverzekering.

Overstappen en besparen op je kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering sluit je in de regel af voor één vakantie. Indien je sporadisch een reisje boekt kan deze reisverzekering uitkomst bieden. Ga je per jaar al snel in totaal meer dan 21 dagen op vakantie? In dat geval ben je al sneller voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering.

De kortlopende reisverzekering eindigt automatisch na je vakantie (de verzekerde periode). Overstappen kan eenvoudig nadat de verzekering is vergelijken op premie, dekking en voorwaarden kan je wellicht extra besparen op je volgende reis.

Overstappen en besparen op je doorlopende reisverzekering

Uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt blijkt dat consumenten een hoop kunnen besparen op de doorlopende reisverzekering. De besparing kan, afhankelijk van je leefsituatie, oplopen tot gemiddeld €19,- tot zelfs €33,- op jaarbasis! Een doorlopende reisverzekering biedt je het hele jaar door dekking voor alle reizen die je maakt. Let hierbij wel op het dekkingsgebied (Europa of Wereld) en eventuele bijzondere aanvullende dekkingen, zoals bij wintersport. Handig, je hoeft hierdoor niet continue aan een reisverzekering te denken bij elke reis die je gaat maken. Wanneer biedt een doorlopende reisverzekering uitkomst? Op het moment dat je jaarlijks meer dan 21 dagen op reis gaat, is een doorlopende reisverzekering voordeliger.

De verzekering is na een jaar dagelijks opzegbaar. Indien je opzegt, eindigt je verzekering een maand later. Op dit moment kan je overstappen naar een andere doorlopende reisverzekeraar.

Overstappen en besparen op je annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor de annuleringskosten op het moment dat je de reis vanwege onvoorziene omstandigheden dient te annuleren of voortijdig dient af te breken. Op het moment dat je, alvorens je op reis gaat, een annuleringsverzekering wilt afsluiten dien je dit uiterlijk 7 dagen na het boeken van je reis te doen. Niet alle verzekeraars hanteren hiervoor dezelfde termijn, het kan ook zijn dat je hier 14 dagen de tijd voor krijgt.

Indien je een doorlopende annuleringsverzekering (bijvoorbeeld bij je doorlopende reisverzekering) hebt afgesloten, kan je deze na een jaar dagelijks opzeggen. Ook hier is de opzegtermijn een maand. Wat betreft de kortlopende reisverzekering kan je nog binnen 7 of 14 dagen overstappen nadat je de reis hebt geboekt.

Bekijk nu of je kan besparen op je reis- of annuleringsverzekering en vergelijk verschillende reisverzekeringen

Inhoudsopgave

Vergelijk alle reisverzekeringen

Ga goed voorbereid op reis. Regel het direct.

  • Goedkoopste bovenaan
  • Vergelijken op inhoud en prijs
  • 100% onafhankelijk vergelijken
Reisverzekering vergelijken

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.