5

Telefoon gestolen op vakantie en reisverzekering

Op vakantie gaat het er vaak wat rustiger aan toe. Van het strand naar een terrasje en andersom. In- en uit het water, zonnen op de handdoek en weer opnieuw. ‘S avonds kijken hoe de lokale kroegen en clubs zijn. Ook al zijn we tegenwoordig nog zo gefixeerd op onze telefoon, de kans is groot dat je niet veel met je smartphone bezig bent. En dat weten buitenlandse zakkenrollers en dieven ook. Wat moet je doen als je telefoon gestolen is terwijl je in het buitenland op vakantie bent? Valt dit onder de reisverzekering? Hier lees je meer over dit onderwerp.

Aangifte doen van gestolen telefoon

Het kwijtraken van je telefoon is al vervelend, maar een halve dag bezig zijn met het doen van een aangifte maakt het nog een stuk vervelender. Echter is het van groot belang om dit wel te doen. Voor het verkrijgen van een vergoeding van je reisverzekering voor een gestolen telefoon is het doen van aangifte verplicht. Als dit niet gebeurt heb je als gedupeerde geen poot om op te staan. Het kan ingewikkeld zijn om in een buitenlands politiebureau aangifte te doen, maar het is wel heel verstandig om te doen. Vraag altijd een kopie van het aangifteformulier mee.

Vergoeding reisverzekering gestolen telefoon

Na gestolen of kwijtgeraakte koffers en zonnebrillen worden telefoons het vaakst geclaimd bij de reisverzekeraar in de vakantieperiode. Als je zelf de dupe bent van een diefstal van je smartphone is het fijn om te weten dat je recht hebt op een vergoeding van de reisverzekering. Hoeveel deze vergoeding precies is, verschilt sterk per reisverzekering. De ene doorlopende reisverzekering vergoedt enkele honderden euro’s, andere vergoeden ruim duizend euro. Twijfel je over de dekking van je reisverzekering? Neem dan voor je vakantie contact op met de verzekeraar om op de hoogte te zijn van de dekking.

Andere verzekeringen

Het kan zijn dat je naast je reisverzekering, ook aanspraak kunt maken op een andere verzekering. Denk hierbij aan een inboedelverzekering met buitenshuisdekking. Als de hoogte van deze vergoeding niet voldoende is om de schade te dekken, kun je alsnog aanspraak maken op de reisverzekering

Verzekerd op reis

Op vakantie gaan zonder je druk te maken over verzekeringen? Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd op vakantie. Het voordeel hiervan is dat je niet bij iedere vakantie opnieuw na hoeft te denken over een reisverzekering. Daarnaast zijn festivals met overnachting in Nederland en weekendjes weg in eigen land ook verzekerd met een doorlopende reisverzekering. Vergelijk hier alle reisverzekeringen en sluit er gelijk een af.