Europa of Werelddekking

Als je op reis gaat, heb je een reisverzekering nodig. Een standaard reisverzekering biedt dekking voor reizen in landen binnen Europa. Wanneer je een reisverzekering afsluit, moet je aangeven voor welk dekkingsgebied deze moet gelden. Je kunt dus kiezen uit een standaarddekking (Europadekking) of een wereldwijde dekking. Ga je een verre reis maken en weet je niet of je bestemming onder de Europese dekking of de wereldwijde dekking valt? We vertellen het je graag!

Welke landen vallen onder de Europadekking?

De onderstaande landen vallen meestal onder de Europadekking. Let op: niet al deze landen vallen standaard onder de Europadekking! Controleer altijd de voorwaarden van je verzekeringspolis.

Europese landen:

Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Estland, Faeröer, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kazachstan (het westelijk deel tot aan de Oeral), Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (het westelijke deel tot aan de Oeral), San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland), Wit-Rusland, Zweden, Zwitserland.

Canarische Eilanden:

Alegranza, El Hierro of Ferro, Fuerteventura, Graciosa, Gran Canaria, Isla de Lobos, La Gomera La Palma, Lanzarote, Montaña Clara, Roque del Este, Roque del Oeste, Tenerife.

Landen rond de Middellandse zee:

Algerije, Egypte, Gibraltar, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië, Tunesië.

Andere:

Cyprus, Azoren, Madeira, Malta.

Twijfelgevallen

Er zijn een aantal landen waar verschillende verzekeraars verschillende opvattingen over hebben. Als je naar een van deze landen gaat, is het handig om bij je verzekering na te vragen of dit land onder de dekking van Europa valt.

Twijfelachtige landen: Albanië, Algerije, Armenië, Cyprus, Egypte, Georgië, IJsland, Israël, Jordanië, Libanon, Libië, Marokko, Syrië, Tunesië.

Welke landen vallen onder de wereldwijde dekking

Zoals de naam al doet vermoeden, omvat wereldwijde dekking alle landen. Als je een land buiten de hierboven genoemde landen gaat bezoeken, moet je een reisverzekering met wereldwijde dekking hebben.

Hoeveel kost een reisverzekering met Europa- of werelddekking?

Wat je betaalt voor een reisverzekering met Europadekking hangt af van verschillende factoren. Ten eerste hangt het af van de duur van de reisverzekering. Je kunt kiezen voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Daarnaast kun je kiezen voor alleen een basisverzekering of een basis- en aanvullende verzekering. Bijvoorbeeld voor wintersport of landen met een hoger risico op ongevallen en/of schade. De kosten voor een reisverzekering variëren op basis van de gewenste dekking en de gewenste verzekeraar.

Ook de kosten van een wereldwijde dekking kunnen per verzekeraar verschillen. Het is daarom handig om je wensen op een rijtje te hebben en deze te vergelijken met verschillende verzekeringen.

Kinderen tot 4 jaar oud

Als je een kortlopende verzekering hebt, zijn kinderen tot en met 4 jaar bij de meeste verzekeraars gratis meeverzekerd. De kinderen zijn net zo goed verzekerd als de ouder(s) of begeleider(s) zonder premie te betalen. Als je een doorlopende reisverzekering hebt, kun je je kinderen vaak ook meeverzekeren. De voorwaarden hiervoor zijn afhankelijk per verzekeraar.

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.