Voertuighulp

Stel je voor: je heerlijke vakantiegevoel onderweg naar Zuid Italië wordt halverwege opeens verstoord door een hevig rokende motorkap. Je bent inmiddels al lang en breed het oude vertrouwde kikkerlandje uit en vreest het ergste, wat nu? Gelukkig biedt je reisverzekering een aanvullende pechhulpmodule. In dat geval komt er direct een pechhulpverlener ter plaatse en wordt, mocht directe reparatie niet mogelijk zijn, eventueel vervangend vervoer geregeld. Zo kan je veilig en zonder al te veel tijdsverlies je reis vervolgen.

Wat is een aanvullende pechhulpverzekering?

De aanvullende pechhulp module bij je reisverzekering dien je niet te verwarren met een losse pechhulpverzekering die je kan afsluiten bij bijvoorbeeld Allianz of ANWB. Zo’n aparte pechhulpverzekering staat helemaal los van je reisverzekering. De aanvullende pechhulpverzekering die in dit artikel centraal staat kan je optioneel afsluiten bij je reisverzekering.

Dekking en kosten aanvullende pechhulpverzekering

Om je een helder beeld te geven van de bestaande aanvullende pechhulpverzekeringen bij reisverzekeraars hebben wij een tabel opgesteld om de verschillen in dekking en premie inzichtelijk te maken.

Dekking OHRA FBTO Univé Centraal Beheer
Hulp bij… Pech, verkeersongeluk, diefstal of brand Pech, verkeersongeluk, diefstal of brand Pech, verkeersongeluk, diefstal of brand Pech, verkeersongeluk, diefstal of brand
Geldigheid Optioneel: Europa of Wereld Europa Optioneel: Europa of Wereld Europa
Reparatie langs de weg Uurloon tot max. €250,- Arbeidsloon Uurloon noodreparatie Arbeidsloon
Transport naar garage inclusief berging, stalling, bewaking Ja, noodzakelijke sleep- en stallingskosten Ja, noodzakelijke sleep- en stallingskosten Ja, noodzakelijke sleep- en stallingskosten Ja, noodzakelijke sleep- en stallingskosten
Vervangend vervoer Max. €100,- per dag voor max. 25 dagen Max. 5 werkdagen (tot max. 30 dagen in overleg met alarmcentrale) Max. €140,- per dag voor max. 30 dagen Ja, max. 5 werkdagen (in overleg met alarmcentrale max. 30 dagen)
Toezending onderdelen Ja Ja Ja Ja
Extra verblijfskosten Max. €75,- per dag voor max. 10 dagen Max. €75,- per dag per persoon Geen dekking Max. €75,- per nacht
Vervoer naar huis/repatriëring (personen, bagage, voertuig) Ja, vervoer van eventueel voertuig, inzittenden en bagage indien reparatie binnen 2 dagen niet mogelijk is Ja, kosten vervoer voertuig, passagiers en bagage indien reparatie binnen 2 dagen niet mogelijk is Ja, het voertuig, de verzekerde en de bagage indien reparatie binnen 2 dagen niet mogelijk is Ja, het voertuig en de bagage indien reparatie binnen 2 dagen niet mogelijk is
Aanhanger (vouwwagen, caravan e.d.) Schade niet gedekt. Kan je auto niet binnen 2 dagen worden gerepareerd? Dan wordt je aanhanger terug naar Nederland vervoerd (tenzij deze kosten de dagwaarde van je auto overstijgen Schade niet gedekt. Op het moment dat je auto niet binnen 2 dagen kan worden gemaakt, wordt je aanhanger op kosten van de verzekeraar naar Nederland vervoerd Schade niet gedekt. Je auto kan, indien reparatie binnen 2 dagen niet mogelijk is, inclusief aanhanger naar Nederland worden vervoerd Schade niet gedekt. Kan je auto niet binnen 2 dagen gemaakt worden? Dan wordt je auto inclusief aanhanger terug naar Nederland gebracht (tenzij deze gehuurd is)
Camper Niet gedekt Niet gedekt Niet gedekt Niet gedekt

De tabel vormt een weergave van de belangrijkste dekkingen van de diverse aanvullende pechhulpverzekeringen van reisverzekeraars die wij met elkaar hebben vergeleken. Staat de dekking die je zoekt er niet tussen? Bekijk voor de meest actuele en complete informatie de polisvoorwaarden van de verzekeraar.

Uit de tabel blijkt dat je al voor een geringe prijs, bovenop de maandelijkse premie die je verschuldigd bent voor je doorlopende reisverzekering, pechhulp in het buitenland kan ontvangen. Zo kan je onbezorgd op reis gaan. Zorg er overigens voor dat je auto voordat je op reis gaat in goede staat verkeerd. Je kan hier onze checklist autovakantie voor gebruiken!

Wat zijn de voor- en nadelen van een aanvullende pechhulpverzekering?

Een aanvullende pechhulpverzekering of-module is zeer voordelig. Je betaalt over het algemeen een stuk minder dan bij losse pechhulpverzekeringen. Je kan al een aanvullende pechhulpverzekering bij je reisverzekering krijgen voor tussen de €1,50-€2,50 per maand. Je dient natuurlijk wel te letten op de dekking: bevat de aanvullende pechhulpverzekering bij je reisverzekering wel de gewenste dekking? Het is belangrijk dit even goed na te gaan in de polisvoorwaarden van je aanvullende reisverzekering.

Een nadeel van de aanvullende pechhulpmodule is de keuzevrijheid die je normaliter hebt tussen de verschillende aanbieders van ‘losse’ pechhulpverzekeringen. Je dient een verzekering af te sluiten bij je reisverzekeraar en genoegen te nemen met de dekkingen die zij bieden.

Waak voor dubbele verzekering

Heb je een autoverzekering afgesloten met een aanvullende pechhulpmodule? Of ben je misschien verzekerd voor pechhulp via een losse pechhulpverzekering? Waak er voor dat je niet 3 dubbel verzekerd bent voor pechhulp en kies één van de varianten die qua dekking en prijs het beste bij je past.

Inhoudsopgave

Vergelijk alle reisverzekeringen

Ga goed voorbereid op reis. Regel het direct.

  • Goedkoopste bovenaan
  • Vergelijken op inhoud en prijs
  • 100% onafhankelijk vergelijken
Reisverzekering vergelijken

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.