Afsluiten

Je gaat op reis en weet dat je een reisverzekering wilt afsluiten. Maar waar kun je daarvoor terecht en waar moet je op letten?

Praktisch iedere verzekeraar biedt wel een reisverzekering aan. Het kan gunstig zijn om de reisverzekering onder te brengen bij de verzekeraar waar je ook al andere verzekeringen, zoals de zorgverzekering, hebt ondergebracht. Dit kan een premievoordeel opleveren, als er zogenoemde pakketkorting wordt toepast. Dit houdt in dat je korting krijgt bij het afsluiten van meerdere verzekeringen.

Maar het is verstandig om reisverzekeringen te vergelijken. Ook zonder pakketkorting kan een andere aanbieder wellicht een beter voorstel doen. En naast de premie wil je natuurlijk ook een reisverzekering met een passende dekking.

Welke reisverzekeraar?

Naast de grote verzekeraars, zijn er ook een aantal reisverzekeraars die specifiek reisverzekeringen aanbieden. Deze aanbieders hebben een wat uitgebreider aanbod van verzekeringsmogelijkheden, dus mogelijk vind je hier dekkingen voor specifieke onderdelen en situaties die op je reis van toepassing zijn. Hier vind je een lijst van verzekeraars die een reisverzekering aanbieden.

Reisverzekeringen vergelijken

Waar je in ieder geval op moet letten

Als je een reisverzekering afsluit, moet je een aantal vragen in ieder geval beantwoorden:

Neem ik een kortlopende of een doorlopende reisverzekering? De kortlopende reisverzekering sluit je af voor de duur van één reis (zie hoofdstuk ‘Kortlopende reisverzekering’ ), de doorlopende reisverzekering sluit je af voor het hele jaar en is geldig voor alle reizen die je maakt en wordt automatisch ieder jaar verlengd. De keuze die je maakt hangt af van het aantal reizen dat je maakt of verwacht te maken en het totaal aantal te verzekeren reisdagen. Een doorlopende reisverzekering is al snel goedkoper als je vaker dan één keer per jaar weggaat.

Waarvoor wil ik me verzekeren? ‐ Heb ik genoeg aan een basisdekking (verschilt per verzekeraar, maar bestaat doorgaans uit persoonlijke hulp, buitengewone kosten en bagage) of wil ik meer modules meeverzekeren (zoals medische kosten, voertuighulp, aansprakelijkheid en wintersport). Zie ook onder het kopje ‘Dekking’ in het hoofdstuk ‘Doorlopende reisverzekering‘ voor een uitgebreide beschrijving van de verschillende modules.

Voor welk dekkingsgebied heb ik een verzekering nodig? ‐ Meestal heb je de keuze uit Europa- en Werelddekking, soms ook Nederland- en Beneluxdekking.

Meer informatie

Voor informatie en advies kun je de websites van de verschillende verzekeraars raadplegen. Daar kun je ook de polisvoorwaarden downloaden en lezen voordat je een verzekering afsluit. Dit is raadzaam, omdat de website zelf vaak korte, overzichtelijke informatie geeft over de reisverzekering, waaruit het moeilijk is af te leiden welke vergoedingen er nu precies zijn opgenomen in de reisverzekering.

De reisverzekering afsluiten

Een reisverzekering afsluiten kan vaak heel eenvoudig online. Bedenk goed voor wie je een reisverzekering afsluit. Kinderen tot vijf jaar zijn vaak gratis meeverzekerd, maar moet je wel opgeven.

Het is ook goed mogelijk een reisverzekering telefonisch af te sluiten. Het voordeel is dat een medewerker met je meedenkt en je wellicht wijst op onderdelen van de verzekering waarover je zelf niet had nagedacht. Telefonisch afsluiten is sowieso een goede optie als je de reisverzekering bent vergeten af te sluiten en het nog vlak voor vertrek wilt doen. Ook al kan je dan niet tijdig meer een polisblad worden toegestuurd, met een verzekeringsnummer en het telefoonnummer van de alarmcentrale van de verzekeraar kun je toch met een gerust hart op reis gaan.

Heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek over de reisverzekering? Ga dan langs op het kantoor van een verzekeringsaanbieder. Je kunt bijvoorbeeld langsgaan bij banken en verzekeringsadviseurs.

Inhoudsopgave

Vergelijk alle reisverzekeringen

Ga goed voorbereid op reis. Regel het direct.

  • Goedkoopste bovenaan
  • Vergelijken op inhoud en prijs
  • 100% onafhankelijk vergelijken
Reisverzekering vergelijken

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.