5

Annuleringsverzekering en concert- of theaterkaartjes

Heb je een doorlopende annuleringsverzekering en kun je door een vervelende gebeurtenis niet naar een concert of het theater terwijl je hier wel kaartjes voor had? Dan kan het zomaar zijn dat je via deze verzekering (een gedeelte) van je geld terug kan krijgen. Sommige annuleringsverzekeringen gelden namelijk niet alleen voor reizen, maar ook voor andere gebeurtenissen.

Polisvoorwaarden

Veel mensen hebben een hekel aan de kleine lettertjes wanneer ze een verzekering afsluiten. Toch is het vaak nuttig om deze goed door te nemen, bovendien kan je tijdens het lezen ook voor aangename verrassingen komen te staan. Zo hebben sommige doorlopende verzekeringen in hun polisvoorwaarden opgenomen dat de annuleringsverzekering niet alleen geldig is voor reizen, maar ook voor theater en concertvoorstellingen.

Onvoorziene gebeurtenis

Heb je kaartjes voor een theater of concert maar heb je die avond toch geen zin? Dan kan je geen aanspraak maken op je verzekering. Maar is een naast familielid overleden, heb je een ongeval gehad of zijn er extreme omstandigheden op de weg waardoor je niet op tijd bij je voorstelling kan komen, dan kan je waarschijnlijk een beroep doen op je doorlopende annuleringsverzekering om de geleden schade vergoed te krijgen.

Voorwaarden verzekeraar

Tegenwoordig kunnen theater- en concertkaartjes behoorlijk duur zijn. Heb je een doorlopende annuleringsverzekering en kun je onverhoopt niet naar een voorstelling door een onvoorziene gebeurtenis, dan is het de moeite om te checken wat jouw polisvoorwaarden hierover zeggen. De voorwaarden hiervoor verschillen per verzekeringsmaatschappij. Vind je de kleine lettertjes van jouw verzekering niet duidelijk? Neem dan contact op met je verzekeringsmaatschappij om te horen wat jouw verzekering voor jou kan doen.