Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reisverzekering informatie

 • Pagina’s

 • Reisverzekering:

  Vergelijken
  print

  Landeninformatie

  Of je nu een week gaat wintersporten in Europa of gaat backpacken in de jungle, een goede voorbereiding kan een hoop problemen voorkomen tijdens je vakantie. Met die gedachte hebben wij onze kennis over de verschillende regio’s op aarde gebundeld. Elke regio onderscheid zich op geografisch en cultureel gebied. Dit is natuurlijk wat reizen zo leuk maakt. Dit houdt echter ook in dat je voor elke trip, dichtbij of ver, je weer goed dient voor te bereiden. Op deze pagina’s vind je nuttige tips en praktische informatie over de verschillende continenten en landen.

  Europa

  Europa is een ontzettend divers continent waar je binnen een paar uur vliegen van besneeuwde bergtoppen naar zonovergoten stranden reist. Door haar lange geschiedenis vol met verschillende overheersers is er binnen het continent ook veel cultuur en eeuwenoude architectuur te ontdekken. Voor je Europese reis hoef je meestal geen visum of paspoort te regelen. Er echter zijn nog wel een aantal andere praktische zaken waar je rekening mee moet houden, zoals regels m.b.t. het meenemen van medicijnen, een reisverzekering en diverse valuta’s.

  Lees meer reistips over het continent Europa of klik op een van onderstaande landen voor reisinformatie over dit specifieke land:

  Afrika

  Het continent Afrika ligt relatief dicht bij Europa, maar de culturele en klimaatverschillen zijn enorm. Er zijn dan ook een hoop zaken waar jij met je voorbereiding rekening mee moet houden. Zo is een goede verzekering voor medische hulp belangrijk, heb je de nodige vaccinaties nodig, is een visum meestal verplicht en zijn er aantal gebieden waar nog politieke onrust heerst.

  Bekijk nu alle handige tips over reizen naar het continent Afrika

  Oceanië

  Afgezien van de ongerepte natuur, het klimaat en de vele wilde dieren zijn er veel overeenkomsten tussen bijvoorbeeld Australië, Nieuw-Zeeland en Engeland. Australië en Nieuw-Zeeland zijn welvarend, politiek stabiel en de voertaal in beide landen is Engels. Je zult je er als reiziger dus goed kunnen redden. Houd echter wel rekening met zaken als de lokale wetgeving, reizigersvisa, bosbranden en wilde dieren.

  Meer informatie vind je op de pagina over het continent Oceanië of klik op een van de specifieke landen in onderstaand overzicht voor aanvullende reisinformatie:

  Azië

  Azië is een ontzettend populaire bestemming voor backpackavonturen, zonvakanties en andere reizen. Je vindt in dit gigantische continent namelijk van alles, van moderne wereldsteden in China tot prachtige eilanden in de Maldiven. Een goede voorbereiding voor deze reis is belangrijk, er worden namelijk veel vaccinaties aangeraden, je moet rekening houden met de invoerrechten van medicijnen, er zijn droogte- en regenseizoenen en een reisverzekering met werelddekking wordt sterk aangeraden.

  Bekijk meer informatie over het continent Azië of of klik op een van onderstaande landen voor reisinformatie over dit specifieke land:

  Noord-Amerika

  Noord-Amerika is een bijzonder continent dat zich uitstrekt van Canada tot Mexico en ook huis is aan de Nederlandse ABC-eilanden. Er valt dus genoeg bijzonders te ontdekken! Een belangrijk punt om bij het reizen naar dit gebied in je achterhoofd te houden is dat gezondheidszorg in o.a. de Verenigde Staten heel duur is en een reisverzekering hiervoor echt noodzakelijk is. Daarnaast worden er soms visa, vaccinaties en doktersvoorschriften aangeraden.

  Lees meer reistips over het continent Noord-Amerika of bekijk specifieke reisinformatie over:

  Zuid-Amerika

  Zuid-Amerika is een continent waar veel Nederlanders van dromen om naar toe te gaan. Haar temperamentvolle cultuur, ongerepte natuur, heerlijke klimaat en lekkere gastronomie zijn slechts een paar redenen waarom Zuid-Amerika zo geliefd is. Je dient bij een reis door dit continent wel rekening te houden met inentingen voor o.a. gele koorts, hepatitis A en DTP, algehele veiligheid en corruptie en de juiste verzekeringen.

  Je vindt alle reistips op de pagina continent Zuid-Amerika