Verlengde reisduur

Ga je backpacken of een wereldreis maken? Ga je studeren, op stage, werken of vrijwilligerswerk doen in het buitenland? Dan heb je een langdurige reisverzekering nodig. De standaard verzekerde reistijd is per verzekeraar verschillend. Iedere verzekeraar mag namelijk zelf bepalen wat er qua verzekerde reistijd binnen hun standaard pakket valt. Weet je al waarvoor en voor hoelang jij verzekerd wilt zijn? Zet je wensen op een rijtje en maak gebruik van onze handige vergelijker!

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering is een verzekering die je afsluit, wanneer je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat. Je sluit dan een verzekering af voor de periode dat je op vakantie gaat. Wanneer je vakantie is afgelopen, eindigt dus ook je reisverzekering. De premiebetaling is bij een kortlopende reisverzekering eenmalig. De maximale duur van een kortlopende reisverzekering verschilt per verzekeraar.

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering is handig als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Je bent dan het hele jaar door verzekerd. Bij een doorlopende reisverzekering hoef je dus niet voor iedere vakantie een nieuwe verzekering af te sluiten. De premie is in dit geval vaak lager dan bij een kortlopende reisverzekering. Bij een doorlopende reisverzekering moet je wel letten op het maximaal aantal dagen dat je achter elkaar op vakantie mag. Dit verschilt namelijk per verzekeraar. Wanneer je bijvoorbeeld een maximale reisduur van 45 dagen hebt, maar je gaat langer op reis, kun je een aanvulling op het standaard pakket afsluiten.

Heb ik een aanvullende verzekering nodig voor mijn reis?

Wanneer je al een reisverzekering hebt, kun je het beste in de polisvoorwaarden van je reisverzekering kijken hoeveel dagen jouw verzekeraar dekking biedt en of dit genoeg is voor je reis. Hieronder geven wij weer bij welke verzekeraars wat verzekerd is.

Reis tot 45 dagen

Een reis tot 45 dagen is bij iedere reisverzekeraar standaard verzekerd.

Reis tot 60 dagen

Ook een reis tot 60 dagen zijn bij de meeste verzekeraars standaard verzekerd. Bij een enkele reisverzekeraar is een verzekerde reistijd van 60 dagen niet mogelijk. Bij OHRA kan je de standaard verzekerde reisduur van 45 dagen uitbreiden naar minstens 90 dagen.

Reis tot 180 dagen

Een reis tot 180 dagen verzekeren kan niet bij iedere verzekeraar. Bij de volgende verzekeraars is dit wel mogelijk:

Reis tot 365 dagen

Een reis verzekeren tot 365 dagen is bij de volgende verzekeraars mogelijk:

  • ABN AMRO (aanvullend pakket)
  • Centraal Beheer (aanvullend pakket)
  • FBTO (aanvullend pakket)
  • OHRA (aanvullend pakket)

Let op! Lees goed de voorwaarden wanneer je een verzekerde reisduur van 365 dagen hebt. Het kan namelijk zijn dat een verzekeraar enkel verzekert voor vrijetijdsreizen en niet voor reizen bestemd voor studie, stage of werk.

Reis langer dan 365 dagen

Een verzekerde reisduur van meer dan 365 dagen is bij geen enkele reguliere reisverzekeraar mogelijk. Ga je langer op reis dan 365 dagen? Dan kun je wel een globetrotter verzekering afsluiten. Een globetrotter verzekering is voor reizigers, backpackers, studenten of stagiaires die voor langere tijd naar het buitenland gaan. Kijk op de pagina Globetrotter reisverzekering voor meer informatie over deze verzekeringen.

Veelgestelde vragen over een verlengde reisduur?

Hoe lang kan ik op vakantie met een doorlopende reisverzekering?

Elke doorlopende reisverzekering heeft een maximale reisduur, maar het wisselt per verzekeraar wat deze maximale reisduur is. Meestal is het rond de 45 dagen. Ga je langer aaneengesloten op vakantie? Dan is je reisverzekering niet meer geldig. Wil je wel langer op vakantie dan kun je dit vaak via een aanvullende dekking verzekeren.

Wat houdt de ‘verlengde reisduur’ dekking in?

Kies je alleen voor een basis reisverzekering, dan kun je bij de meeste verzekeraars niet langer dan 45 dagen aaneengesloten op vakantie. Wil je wel langer verzekerd op reis? Dan kun je kiezen voor de aanvullende dekking ‘verlengde reisduur’. Hiermee kun je bij sommige verzekeraars tot een jaar aaneengesloten op vakantie.

Kan ik ook voor de optie ‘verlengde reisduur’ kiezen als ik op zakenreis ben?

Dit wisselt per verzekeraar, maar bij de meeste reisverzekeraars kan dit niet. De reisverzekering en aanvullende dekkingen zijn alleen geldig als je in het buitenland vakantie gaat vieren. Ga je voor werk lang de grens over, dan dien je een zakenreisverzekering af te sluiten. Vraag na bij je verzekeraar wat de mogelijkheden zijn of regel dit via je werkgever.

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.