Stedentrip

Er even tussenuit tijdens hemelvaart of Pinksteren? Deze extra lange weekenden in de lente zijn bij uitstek geschikt voor een stedentripje! Steden als Valencia, Rome, Parijs, Londen of Berlijn zijn binnen een paar uur te bereizen zodat je optimaal je lange weekend kan benutten. Je hebt een nieuw, compact reiskoffertje aangeschaft, de vliegtickets en hotel zijn geboekt; maar heb je ook aan een reisverzekering gedacht?

Waarom een reisverzekering?

Ook voor korte vakanties, zoals een stedentripje, is een reisverzekering geen overbodige luxe. Stel je voor: een zakkenroller ziet zijn kans schoon in de metro van Parijs en weet zonder dat je er erg in hebt je portemonnee met alle belangrijke documenten en pasjes, €200,- contant geld en je smartphone afhandig te maken. Of misschien raak je tijdens het ‘nog snel even oversteken’ betrokken bij een ongeval en kom je in het ziekenhuis terecht.

Met een reisverzekering ben je tot op bepaalde hoogte verzekerd tegen schade, diefstal of verlies van eigendommen als je smartphone, reisdocumenten en bij bepaalde verzekeraars zelfs voor contant geld. Ook biedt een reisverzekering dekking voor aanvullende medische kosten in het buitenland die boven het Nederlandse tarief uitstijgen. Een reisverzekering hoeft overigens absoluut niet veel te kosten

Welke reisverzekering?

Je kan er voor kiezen een kortlopende reisverzekering alleen voor je stedentripje af te sluiten of, indien je gedurende het jaar vaker reist en je in totaal meer dan 21 dagen op vakantie gaat, een doorlopende reisverzekering. Op dat moment is een doorlopende reisverzekering in de regel namelijk voordeliger.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor de duur van je stedentripje. Ga je maar eens in de zoveel tijd op vakantie, dan is dit type reisverzekering een voordelige optie! Ga je gedurende het jaar vaker op vakantie, bijvoorbeeld op wintersport, je zomervakantie en wellicht nog wat weekendjes weg? Op het moment dat je jaarlijks meer dan 21 dagen op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je voor een heel jaar af en biedt je gedurende het hele jaar dekking voor onder meer schade aan, diefstal of verlies van je bagage, aanvullende medische dekking of andere bijzondere dekkingen, zoals reisongevallen, pechhulp of wintersportdekking. Handig omdat je niet steeds aan een reisverzekering hoeft te denken en, in tegenstelling tot de kortlopende reisverzekering, opnieuw poliskosten dient te betalen bij het afsluiten. Al bij meer dan 21 reisdagen per jaar is deze verzekeringsvariant voordeliger.

Waar moet ik op letten?

Bij het afsluiten van je reisverzekering zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten die je voor jezelf kan langslopen:

  • Heeft de reisverzekering de gewenste basisdekking en hoe uitgebreid is deze basisdekking?;
  • Dekkingsgebied: heeft je reisverzekering Europa of Werelddekking en sluit dit aan op de reis die je gaat maken?;
  • Ga je bijzondere activiteiten verrichten tijdens je reis, bijvoorbeeld duiken, wintersporten of een andere risicovolle (sport)activiteit? Bekijk dan of het nodig is een aanvullende dekking af te sluiten;
  • Is het mogelijk verschillende aanvullende dekkingen aan- en uit te zetten?

Aanvullende dekkingen?

In aanvulling op de basisdekking van je reisverzekering kan je verschillende aanvullende dekkingen afsluiten. Een aantal voorbeelden zijn:

Bekijk goed of de zaken waar jij verzekerd voor wil zijn onder de basis- of aanvullende dekking vallen. Indien je tijdens je vakantie een bijzondere activiteit gaat verrichten met bepaalde risico’s, kan het zijn dat je hiervoor een aanvullende dekking dient af te sluiten. Voorbeelden hiervan zijn de aanvullende dekkingen voor gevaarlijke/risicovolle (sport)activiteiten of wintersport. Neem je bijzonder waardevolle bagage mee? Per categorie (bijvoorbeeld video-, film- en fotoapparatuur) krijg je bij de meeste reisverzekeraars tot een bepaald maximumbedrag dekking. Deze dekking kan met een aanvullende bagageverzekering worden uitgebreid.

Inhoudsopgave

Vergelijk alle reisverzekeringen

Ga goed voorbereid op reis. Regel het direct.

  • Goedkoopste bovenaan
  • Vergelijken op inhoud en prijs
  • 100% onafhankelijk vergelijken
Reisverzekering vergelijken

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.