Reisverzekering in 5 stappen

De dekking van een reisverzekering bepaal je voor een groot deel zelf. Om ervoor te zorgen dat je goed verzekerd op reis gaat, is het belangrijk dat het verzekeringspakket aansluit op je vakantieplannen. Volg de 5 stappen voor het snel en efficiënt kiezen van een passende verzekering.

1) Hoe lang en hoe vaak op vakantie?

De eerste keuze die je moet maken is of je een doorlopende of kortlopende verzekering moet nemen. Deze keuze is afhankelijk van hoeveel dagen en hoe vaak je jaarlijks op vakantie gaat. Het omslagpunt ligt rond de 21 dagen per jaar. Ga je langer dan de bovengenoemde periode op vakantie, dan is een doorlopende verzekering vaak voordeliger. Voor gezinnen ligt het omslagpunt al rond de 16 dagen. Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie, dan is een doorlopende reisverzekering vaak ook voordeliger. Je betaalt dan maar een keer de afsluitpremie. Met een doorlopende reisverzekering ga je altijd verzekerd op vakantie, ook wanneer je een keer op het laatste moment besluit te vertrekken. De voordelen van een kortlopende verzekering zijn dat je alleen betaalt voor dagen die je echt weg bent en de verzekering na je vakantie automatisch afloopt. Kijk voor de voor- en nadelen van kortlopende en doorlopende reisverzekeringen op doorlopende vs kortlopende reisverzekering.

2) Waar ga je heen?

De verzekeraars hebben de wereld onderverdeeld in 3 dekkingsgebieden, Nederland, Europa en de wereld. De hoogte van de premie is afhankelijk van het dekkingsgebied, hoe groter het gebied hoe hoger de premie. Op de pagina landeninformatie vind je een overzicht van veelbezochte landen en regio’s.

Nederland: geldt voor geboekte arrangementen in Nederland. Er is ook dekking voor dagtripjes over de grens.

Europa: alle Europese landen, inclusief Madeira, de Canarische eilanden, de Azoren en alle niet- Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee (Marokko, Tunesië, Libië, Egypte, Israël, Libanon en Aziatisch Turkije).

Wereld: alle landen en continenten.

3) Welke dekking moet je reisverzekering hebben?

De reisverzekering bestaat uit een basispakket dat je zelf kunt aanvullen. De dekking van het basispakket verschilt per verzekeraar. Zo zijn er verzekeraars die een zeer uitgebreide dekking in het basispakket hebben, waarin bijvoorbeeld wintersport standaard meeverzekerd is. De vraag is of je dit nodig hebt. Het is dus belangrijk te kijken wat eronder de basisdekking van een reisverzekering valt. Kies voor een reisverzekering met uitgebreide basisdekking wanneer dit voor jouw van toepassing is en een eenvoudige wanneer deze voldoende dekking biedt. De dekking van een reisverzekering kan je uitbreiden met één of meerdere aanvullende verzekeringen. Door de juiste modules in het pakket op te nemen bent je goed verzekerd en kom je niet voor verrassingen te staan. Kijk voor meer informatie over dekking op de pagina aanvullende verzekering.

4) Verzekeraars vergelijken

De vergoedingen en polisvoorwaarden verschillen per verzekeraar. Wil je alle verzekeraars met elkaar vergelijken dan zou je in theorie alle polisvoorwaarden moeten lezen en de premies en dekkingen moeten vergelijken. In de praktijk doet bijna niemand dit en gaan veel mensen er vanuit dat het basispakket al voldoende dekt. Bedenk voor jezelf welke kosten je niet zelf kunt dragen en zorg ervoor dat je hiervoor goed gedekt bent.

5) Verzekering afsluiten

Het online afsluiten van een verzekering is zeer eenvoudig. Ga naar de verzekeraar van keuze en kies de rubrieken die je wilt opnemen in de verzekering. Binnen de navigatie van de verzekeraar krijg je al snel een beeld van de maandelijkse kosten. Wanneer de samenstelling van het verzekeringspakket vastgesteld is vervolg je de stappen om het afsluiten compleet te maken.

Inhoudsopgave

Vergelijk alle reisverzekeringen

Ga goed voorbereid op reis. Regel het direct.

  • Goedkoopste bovenaan
  • Vergelijken op inhoud en prijs
  • 100% onafhankelijk vergelijken
Reisverzekering vergelijken

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.