Annulering reis bij herexamen

Gezwoegd tijdens je eindexamens en tegen alle verwachtingen in toch herexamen doen? Geconfronteerd worden met een herexamen is al vervelend genoeg, maar wordt extra vervelend als je al op reis bent en de datum van dit examen precies in je vakantie valt. Kan je het onverwacht afbreken van je reis en de annuleringskosten eigenlijk bij je reisverzekeraar verhalen?

Annuleringsverzekering

Niet zozeer je reisverzekering, maar de annuleringsverzekering in de vorm van een aanvullende module bij je doorlopende reisverzekering of als losse verzekering, biedt in dit geval uitkomst. Indien je geen annuleringsverzekering hebt afgesloten, kan je onder geen enkele omstandigheid een vergoeding krijgen voor de kosten van het onverwacht afbreken van je reis.

Herexamen een geldige annuleringsreden?

Om na te gaan of de annuleringsverzekering die je hebt afgesloten een vergoeding biedt voor een onverwachte oproep om een herexamen te maken, dien je de polisvoorwaarden met geldige annuleringsredenen door te nemen. Bij een groot aantal verzekeraars zal je aantreffen dat de schade wordt vergoed op het moment dat je onverwacht wordt opgeroepen voor een herexamen. Maar wanneer is dit nou precies onverwacht?

Onverwachte oproep

Met een onverwachte oproep wordt bedoeld dat je tijdens het boeken van je vakantie er nog niet van op de hoogte was dat je een herexamen moet doen en bovendien mocht de datum van het herexamen nog niet zijn bekendgemaakt. Of je een vergoeding krijgt, is dus afhankelijk van meerdere factoren. Wanneer heb je de reis geboekt? En waren op dat moment de data voor de examens al bekend gemaakt? De verzekeraar beoordeelt uiteindelijk of je aan de hand van deze factoren voor een vergoeding in aanmerking komt.

Onvoorziene gebeurtenissen en examenfraude

Wordt een examen plotseling verplaats naar een andere datum of dien je een examen te herkansen omdat er een fout is gemaakt bij het afnemen van het examen? Of is er gefraudeerd en dien je onverwachts het examen op een onvoorziene datum te herkansen? In deze gevallen krijg je over het algemeen zonder twijfel de kosten vergoed van je reisverzekeraar.

Tot slot: allrisk annuleringsverzekering

Bij bepaalde verzekeraars kan je een zogenaamde ‘allrisk’ annuleringsverzekering afsluiten. Met deze verzekering kan je de reis onder vermelding van een eigen, belangrijke en aantoonbare reden cancelen. Een herexamen kan hier onder worden geschaard, ook al waren de data van tevoren bekend. Of je alle kosten vergoed krijgt, hangt af van het vergoedingspercentage en geldende eigen risico. Deze informatie kan je nalezen in de polisvoorwaarden van de betreffende verzekeraar. Bij twijfel of annulering op grond van je herexamen wordt vergoed, neem contact op met je verzekeraar!

Inhoudsopgave

Vergelijk alle reisverzekeringen

Ga goed voorbereid op reis. Regel het direct.

  • Goedkoopste bovenaan
  • Vergelijken op inhoud en prijs
  • 100% onafhankelijk vergelijken
Reisverzekering vergelijken

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.