Gezinsreis

Zit de teddybeer veilig op de achterbank? Zijn er voldoende schone onderbroeken ingepakt? Is de familiepot pindakaas wel meegenomen? Zomaar wat vragen die langskomen in de voorbereiding van de vakantie in een doorsnee gezin met jonge kinderen. ‘Vakantie-stress’ noemt men het ook wel. In de aanloop naar zo’n trip kun je het meest belangrijke daarom weleens over het hoofd zien: de reisverzekering. Want wil je écht ontspannen richting de plek van bestemming afreizen, dan is het fijn dat je weet dat jij, jouw partner, de koters én de teddybeer goed verzekerd zijn.

Reisverzekering

Op vakantie! Met een gezin met jonge kinderen is het een flinke onderneming, maar dan heb je ook wat. Het klinkt wellicht een beetje cliché maar tijdens een fijne vakantie kun je volop genieten van elkaar en even bijkomen van het dagelijkse gezinsleven. Dan wil je er natuurlijk niet bij stilstaan dat er ook iets mis kan gaan. Echter dien je als je verantwoordelijk bent voor een gezin, helaas wel realistisch te blijven. Gelukkig is dat niet heel ingewikkeld, want door het afsluiten van een goede reisverzekering met behulp van onze reisverzekeringen vergelijker, ben je verzekerd van (ook financiële) hulp in vervelende situaties.

Medische incidenten

Zo kan het bijvoorbeeld voor komen dat jij, jouw partner of een van de kinderen tijdens de vakantie ziek wordt of gewond raakt. Dat is natuurlijk nooit leuk, maar vooral voor de kleintjes kan het extra eng zijn wanneer zij in het buitenland medische hulp moeten krijgen. Personeel wat een gekke taal spreekt kan bijvoorbeeld een grote drempel voor hen vormen. Wanneer het om ernstige situaties gaat, kan de Alarmcentrale hulp bieden en bijvoorbeeld een Nederlands sprekende specialist sturen. Dit is slechts een van de voorbeelden van hulp die de Alarmcentrale kan bieden.

Naast een helpende hand, biedt de reisverzekering ook hulp in de financiële afhandeling van medische zaken. De kosten voor medische zorg liggen in het buitenland vaak hoger dan in Nederland. De zorgverzekering dekt echter vaak alleen het bedrag wat in Nederland ook uitgekeerd zou worden. De extra kosten die gemaakt worden voor medische hulp in het buitenland worden door een reisverzekering wel gedekt. En dat is wel zo fijn want een vakantie is vaak al een grote uitgifte op zich!

Schade en verlies van materiaal

Op vakantie zijn de meeste mensen in een opperbeste stemming, er hangt een gezellige sfeer en de stemming is ietwat uitgelaten. Het is daarom niet zo gek dat in al dat enthousiasme er soms weleens iets kan sneuvelen of verloren kan gaan. Tijdens een lekker potje voetbal kan het voorkomen dat een van de kinderen (of de ouders…) de bal door de ruit van de caravan van de buren knalt. Hoe mooi de corner ook bedoeld was, het is erg rot voor het stel naast jullie. Gelukkig biedt de Alarmcentrale in Nederland de benodigde hulp in de vorm van bijvoorbeeld een reparateur uit de buurt die de ruit kan komen fixen. Ook worden de kosten voor dit onbenullige ongelukje in de meeste gevallen (wanneer de bal niet opzettelijk door het raampje is gekickt) gedekt door de verzekeraar.

Echter kunnen er ook serieuzere incidenten voorkomen. Denk hierbij aan verlies of zelfs diefstal van belangrijke documenten zoals jouw portemonnee en/of reisdocumenten. In dit geval is het vaak onmogelijk om de vakantie voor te zetten. Daarom helpt de Alarmcentrale in dit soort gevallen graag snelle oplossingen. Ze helpen jou graag in het bemiddelen met bijvoorbeeld de ambassade of de lokale overheden zodat jullie weer verder kunnen met een rijbewijs, paspoort, geld en andere middelen. Vergeet niet, in het geval van diefstal (ook als het om andere waardevolle goederen zoals telefoons, tablets, camera’s gaat), altijd aangifte te doen. In sommige gevallen kan de reisverzekering helpen bij het dekken van de kosten van het aanschaffen van nieuwe spullen.

Bagage

Nee hè, heb je zoveel moeite gedaan om jouw koffers en die van de kinderen zo efficiënt mogelijk in de pakken, circuleren ze in plaats van op het vliegveld van Malaga ergens op de bagagebanden van Rome. Erg balen, aangezien jouw favoriete zwembroek (of die van jouw man), de kindvriendelijke zonnebrandcrème en de spiegelreflexcamera dus ook niet mee zijn gekomen. In dit soort gevallen helpt het niet om te blijven mokken, aangezien de Speedo daarmee niet onmiddellijk terugkomt. Wel kan de Alarmcentrale in dit soort gevallen helpen om de situatie zo goed mogelijk op te lossen door een financiële tegemoetkoming te bieden waarmee jullie alles wat jullie nodig hebben aan kunnen schaffen.

Dit geldt ook voor het geval wanneer je ondervindt dat er schade aan jullie bagage is veroorzaakt. Wanneer je kan aantonen dat jij deze vorm van schade niet had kunnen voorkomen, kun je dikwijls een vergoeding van de reisverzekeraar verwachten.

Autopechhulp

Wanneer de vraag “Zijn we er bijnaaaaa?” het enige vervelende geluid is die vanuit de achterbank van de auto te horen is, zit het wel snor met de wagen. Maar wanneer de auto meer onheilspellende geluiden begint te maken, is het erg verstandig om de boel te laten checken. Zo krijgt tegenwoordig zo’n 20% van de vakantiegangers autopech tijdens de heen- of terugreis. Vaak is een oververhitte motor (en daarna vaak ook een oververhitte chauffeur) de oorzaak, raakt de elektronica overbelast of laat de airco het afweten. Wanneer je geen lid bent van de ANWB is het verstandig om een extra module voertuighulp af te sluiten. Zo zorgt de Alarmcentrale er bijvoorbeeld voor dat wanneer jouw auto niet meer verder kan rijden, deze naar de dichtstbijzijnde reparateur wordt gebracht of in het ergste geval naar Nederland wordt versleept. Wanneer het nodig is, regelt de Alarmcentrale een vervangende bolide.

Daarnaast helpt de module jou vaak bij het dekken van kosten die gemaakt worden in juridische processen of ingewikkelde schadeafhandelingen.Als laatste biedt deze extra module ook een helpende hand wanneer de chauffeur in kwestie door een ongeval of ziekte niet meer kan rijden. Dit kan in de vorm van tijdelijk opvang (in een hotel, appartement etc.).

Annuleringsverzekering

Helaas kan de reisverzekering geen hulp bieden bij de manier waarop je de kinderen moet gaan vertellen dat de vakantie niet door kan gaan. Wél kan de verzekeraar helpen met een financiële tegemoetkoming wanneer een reis om een bepaalde reden niet door kan gaan. Denk hier bij aan overlijdensgevallen, ziekte, ontslag of andere incidentele belemmeringen. Hiervoor dien je wel de extra module annuleringsverzekering mee te nemen tijdens het afsluiten van de reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Vaak spreken kinderen over de ‘grote’ vakantie in de zomer wanneer zij zes weken vrij zijn. Het ligt dan ook voor de hand om voor die vakantie een reisverzekering af te sluiten. Echter vergeet je het soms weleens, maar gedurende het jaar komen er wellicht ook wel ‘kleinere’ vaka3ntietjes voor. Denk bijvoorbeeld aan het jaarlijkse familieweekend, een wintersport of een weekje logeren bij opa en oma met Kerst. Om niet steeds te hoeven denken aan het afsluiten van een reisverzekering, is het handiger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Het is niet alleen praktisch maar vaak is een doorlopende reisverzekering al voordeliger wanneer een gezin in totaal meer dan twee weken per jaar op vakantie gaat.

Wanneer alles geregeld is kunnen wij alleen maar zeggen: fijne reis en geniet ervan!

Inhoudsopgave

Vergelijk alle reisverzekeringen

Ga goed voorbereid op reis. Regel het direct.

  • Goedkoopste bovenaan
  • Vergelijken op inhoud en prijs
  • 100% onafhankelijk vergelijken
Reisverzekering vergelijken

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.