Seniorenreizen

Ouderen gaan steeds vaker en steeds langer op reis. Optimaal genieten in mooie oorden en de vrije tijd die ze hebben op een ontspannen manier benutten. Natuurlijk zien tripjes van 55+ers er vaak wel iets anders uit dan die van jonge gezinnen of backpackers. En dat komt ook naar voren in de behoeften die ouderen hebben wat betreft hun reisverzekering. Het is daarom een goed idee om de reisverzekering af te stemmen op de situatie en leeftijd. Wij leggen graag uit waarom dit verstandig is, welke zaken gedekt worden door een reisverzekering en welke verzekeraars de juiste polissen aanbieden. Gelijk zelf reisverzekeringen vergelijken

Waarom een speciale reisverzekering voor ouderen?

Senioren zijn over het algemeen wat meer op zoek naar rust tijdens de vakantie. Ontspannen op pad, zonder extreme activiteiten. Om zorgeloos op reis te kunnen gaan, is zekerheid van groot belang. Een goede reisverzekering is hier groot onderdeel van. Wanneer je weet dat in het geval van nood alles goed geregeld is, zit je lekkerder in de camper, auto, op de fiets of in het vliegtuig. Vergelijk hier de verschillende reisverzekeringen en kies de verzekering die bij jou past.

Basisreisverzekering

Voordat je een reisverzekering afsluit is het belangrijk om op de hoogte te zijn van het verschil tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering is enkel geldig voor de periode dat je op reis bent. Het voordeel is dat je enkel betaalt voor de dagen dat je op vakantie gaat. Echter is het al gauw voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten wanneer je meer dan 21 dagen per jaar op vakantie bent. Daar kom je sneller aan dan je denkt! Een weekendje-weg met de familie, een weekje fietsen op Terschelling en een tripje naar de Franse zon. Echter sta je in dit geval wel elke maand een (klein) bedrag af aan jouw verzekeraar. Lees hier meer over de soorten reisverzekeringen. In de basisreisverzekering zijn de ‘buitengewone kosten’ opgenomen. Welke vergoedingen tref je nog meer aan in de basisreisverzekering?

Hulp van de Alarmcentrale

In het geval van een noodsituatie is het altijd fijn dat er hulp voor je klaarstaat. Vooral het regelen of afhandelen van bepaalde situaties kan vaak lastig zijn. Zaken kunnen erg ingewikkeld zijn, er kan sprake zijn van een taalbarrière en je hoofd staat er meestal ook niet naar. Gelukkig biedt jouw reisverzekering hulp in de vorm van een Alarmcentrale. De mensen van de Alarmcentrale in Nederland zijn altijd telefonisch te bereiken. In geval van nood en nemen zij het regelwerk van je over. Ben je bijvoorbeeld je reisdocument kwijt geraakt? De Alarmcentrale biedt hulp en regelt samen met de ambassade voor een juiste oplossing. Heb je schade aan bijvoorbeeld je tent of de wandeluitrusting? De Alarmcentrale zorgt ervoor dat je een vervangende set krijgt. En zo zijn er nog tal van andere oplossingen die de Alarmcentrale voor je regelt op te noemen.

Diefstal, Verlies & Schade

Je wilt er liever niet aan denken, maar helaas is de realiteit soms anders. Ook in de vakantietijd kun je te maken krijgen met verlies, schade of diefstal van bagage. Nooit leuk, maar een (aanvullende) dekking bagage kan soms een (kleine) pleister op de wonde zijn. De reisverzekering kan is sommige gevallen zorgen voor vervangende spullen of vergoeding van de beschadigde of gestolen spullen (in het geval van diefstal is aangifte doen vereist).

Vervoer naar huis

Wanneer je door een ongeluk, ziekte of schade niet meer terug naar huis kunt op de manier die je voor ogen had, regelt en vergoedt de reisverzekering veelal de terugreis. Maar ook in het geval dat er brand uit breekt in je huis in Nederland, wordt de vervroegde terugreis verzekerd.

Reddingsacties

In het geval van een vermissing wordt er met behulp van de Alarmcentrale een reddingsactie op gezet. Natuurlijk heeft een goede afloop de prioriteit, maar de kosten voor dergelijke zoekacties kunnen aardig oplopen. De reisverzekering neemt deze in de meeste gevallen op zich.

Aanvullende modules

Om optimaal verzekerd op reis te gaan, is het aan te raden om jouw basisverzekering aan te vullen met aanvullende modules. Het kan zo zijn dat wanneer er iets gebeurt dit meer impact kan hebben op de gezondheid van senioren. Wanneer bijvoorbeeld een jongeman een smak maakt tijdens de vakantie, heeft dit in de meeste gevallen minder gevolgen in vergelijking tot wanneer ouderen een val maken. Niet alleen op het moment zelf, maar ook de revalidatie erna kan onvoorziene kosten met zich meebrengen. Het is daarom nodig dat de ‘medische kosten’ van ouderen voldoende dekking bieden gedurende de vakantie.

Medische kosten & ouderen

Natuurlijk gaan we er niet vanuit, maar helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Wanneer je iets overkomt, is het zeker op latere leeftijd verstandig om zo snel mogelijk naar de dokter of het ziekenhuis te gaan. Echter brengt dit wel kosten met zich mee. Door de zorgverzekering worden doorgaans namelijk wel de kosten gedekt die ook in Nederland gemaakt zouden worden in een vergelijkbare situatie, maar alles wat daar bovenop komt is voor eigen rekening. Vaak is zorg in het buitenland duurder, waardoor de rekening aanzienlijk hoog kan oplopen. Om je je hierdoor niet te laten weerhouden om naar een dokter of naar het ziekenhuis te gaan, is het aan te raden om je voor deze extra kosten te laten verzekeren door een extra module ‘aanvullende medische kosten’ aan te vragen. Lees hier meer over de aanvullende dekking ‘medische kosten’.

Ongevallendekking voor in het buitenland

Aan een ongeval wil je al helemaal niet denken wanneer je een vakantie boekt, maar toch kan het gebeuren dat je een ongeluk krijgt. Zoals eerder genoemd kunnen de gevolgen ervan bij senioren groter zijn dan bij jongere mensen. Wanneer je door een ongeval fysiotherapie nodig hebt, door een revalidatietraject moet of zelfs blijvend invalide raakt, heb je wanneer je een ongevallendekking hebt afgesloten recht op een vergoeding.

Annuleringverzekering

Helaas komt het weleens voor dat je een vakantie noodgedwongen moet afblazen of onderbreken. Zaken zoals ziektes, ongevallen, overlijden of andere incidentele zaken, kunnen tot gevolg hebben dat de reis niet door kan gaan. Het feit dat de vakantie niet doorgaat, is natuurlijk al een teleurstelling, maar het kan ook nog eens veel kosten met zich meebrengen. Om je afdoende te verzekeren, is een annuleringsverzekering de ideale module. Wanneer je noodgedwongen een reis moet afzeggen, kun je bepaalde zaken die je al betaald hebt (tickets, accommodaties, excursies) gedeeltelijk of helemaal vergoed krijgen. Maar ook wanneer je al op de plek van bestemming bent en je noodgedwongen terug moet naar Nederland, heb je recht op een vergoeding.

Overige aanvullende modules

Naast deze aanvullende module zijn er nog meer extra zaken die van toepassing kunnen zijn op jouw vakantie. Andere aanvullende modules kunnen zijn: aanvullende bagagedekking (wanneer je erg waardevolle spullen meeneemt op vakantie), aanvullende voertuighulp (wanneer je nog geen aparte rijwielverzekering hebt afgesloten) of aanvullende wintersportdekking (wanneer je de berg in gaat om te skiën of langlaufen). Lees hier meer over de aanvullende modules. Kortom: het is erg belangrijk om jouw reisverzekering af te stemmen op jouw behoeften. Zo kun je op een ontspannen manier op reis en je focussen op alle prachtige aspecten die de wereld je te bieden heeft. Ga naar onze vergelijker en bekijk welke verzekering het beste bij jou past. Fijne reis!

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.