Talencursus

Ga jij een talencursus in het buitenland doen? Fantastico, Zupertoll, 素晴らしいです! Je helemaal onderdompelen in een taal gaat natuurlijk het beste wanneer je af reist naar het land waar de desbetreffende taal wordt gesproken. Wanneer je je voor een bepaalde periode gaat vestigen in het buitenland, is het nodig om na te gaan of je de juiste verzekering afgesloten hebt zodat je op de juiste wijze geholpen kunt worden in benarde situaties. Of het nu om diefstal, verlies, medische hulp of schade gaat, overal ter wereld brengt dit financiële gevolgen met zich mee en is elke helpende hand meer dan gewenst! Goed verzekerd zijn is hiervoor de oplossing. Grote kans dat het woord ‘doorlopendereisverzekering’ nog niet langs is gekomen tijdens jouw talencursus. Daar geven wij hierbij een korte uitleg en de redenen waarom je er zeker eentje af moet sluiten!

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering valt kortweg te definiëren als een verzekering die hulp biedt tijdens ongevallen of andere vervelende incidenten die tijdens het verblijf in het buitenland plaatsvinden. Veelal gaat het om citytripjes, weekendjesweg, langere vakanties of complete reizen waarbij je niet langer dan zes maanden in het buitenland verblijft. Wanneer jij voor jouw talencursus voor een bepaalde periode Nederland verlaat, heb je ook een reisverzekering nodig. Wanneer je niet over een bovengemiddelde talenknobbel bezit, heb je om de taal machtig te worden waarschijnlijk wel iets langer de tijd nodig dan zes maanden. In dit geval is de Globetrotterverzekering de beste optie voor jou. Deze verzekering kan verlengd worden tot drie jaar en is ideaal voor mensen die tijdelijk in het buitenland verblijven.

Waarom is een reisverzekering noodzakelijk?

Zoals eerder genoemd, biedt een doorlopende reisverzekering jouw hulp tijdens én na bepaalde benarde situaties. Deze hulp is kortweg te onderscheiden in twee varianten. Als eerste kun je rekenen op ondersteuning van de Nederlandse Alarmcentrale. Dit is erg fijn aangezien je in het buitenland tegen bijvoorbeeld miscommunicaties door –hoe ironisch ook- taalbarrières, bureaucratie of culturele verschillen kan aanlopen. Anderzijds biedt de reisverzekeraar jouw financiële hulp. Doordat jij maandelijks een kleine premie betaald, worden wanneer dat nodig is, bepaalde financiële kosten gedeeltelijk of volledig gedekt.

Om goed voorbereid jouw avontuur aan te gaan, dien je sowieso de basisverzekering af te sluiten. Deze kun je wanneer je dat wilt, aanvullen met bepaalde modules om je nog zekerder te voelen. Hieronder worden verschillende situaties beschreven waarbij je aanspraak kan doen op jouw basisverzekering.

Medische zaken

Waarschijnlijk zul je tijdens jouw talencursus af en toe struikelen over bepaalde woorden en zinnen. Maar wat nou als je echt valt en iets breekt? Dan kom je terecht bij een dokter, huisartsenpost, apotheek en/of ziekenhuis in het buitenland. In de meeste gevallen zijn behandelingen in andere landen duurder dan dat ze in Nederland zijn. Jouw zorgverzekering dekt daarom alleen het bedrag wat in Nederland ook zou worden vergoedt. De kosten die daar nog bovenop komen worden in de meeste gevallen gedekt door de doorlopende reisverzekering. Hieronder vallen ook kosten die zijn gemaakt in het geval van het gebruik van een ambulance, wanneer er een alternatieve terugreis geboekt moet worden of andere behandelkosten die in rekening worden gebracht.

Natuurlijk kun je naast verwondingen ook door ziekten of infecties in het ziekenhuis belandden. Net als in het geval van lichamelijk letsel, kan het heel fijn zijn wanneer je jezelf in het Nederlands kunt uitdrukken, hoe vergevorderd je ook bent in jouw talencursus. De Alarmcentrale in Nederland helpt in dit soort gevallen bij het regelen van een behandelaar die de Nederlandse taal spreekt. Maar ook wanneer je na jouw medische ongeval terug naar huis moet, helpt de Alarmcentrale jou om op een veilige manier thuis te komen.

Verlies en diefstal van eigendommen

Het zijn geen fijne vooruitzichten, maar je moet toch realistisch blijven. Ook in het buitenland loop je kans dat jouw laptop, leermateriaal, mobieltje of andere goederen worden gestolen. Doe gelijk nadat je merkt dat je beroofd bent aangifte bij de politie. Wanneer je in aanmerking wilt komen voor financiële hulp van jouw reisverzekeraar dient dit namelijk als (een van de) bewijsstuk(ken).

Uiteraard kun je door al het studeren soms ietwat versuft zijn en eigendommen domweg verliezen. In het geval van verlies en diefstal van jouw portemonnee en/of reisdocumenten dient in veel gevallen de lokale overheid en/of ambassade gealarmeerd te worden. Aangezien dit soms gecompliceerd kan liggen, kun je altijd om hulp vragen bij de Nederlandse Alarmcentrale.

Schade aan eigendommen

Waarschijnlijk heb je voor jouw talencursus het nodige materiaal moeten aanschaffen. Boeken, werkschriften, audiomateriaal en misschien ook wel een laptop of tablet. Het kan zijn dat bijvoorbeeld tijdens een intensieve les, een klasgenoot per ongeluk zijn glas drinken over jouw boeken gooit of jouw laptop laat vallen. Zonde natuurlijk, maar wanneer je kunt aantonen dat jij deze schade niet kon voorkomen, is het in de meeste gevallen mogelijk dat de reisverzekering het materiaal vergoedt of de aanschaf van een nieuw materiaal dekt.

Vroegtijdig beëindigen van jouw buitenlandverblijf

Uiteraard ga je er op de voorhand niet vanuit maar het kan voorkomen dat je door vervelende situaties de talencursus eerder moet afbreken. Wanneer je door omstandigheden zoals ziektegevallen of het overlijden van familie of vrienden eerder terug moet keren, kun je in sommige gevallen rekenen op een financiële tegemoetkoming. Let er wel op dat er veel verschillen tussen bepaalde situaties zitten (bijvoorbeeld vergoedingen voor eerste- tweede of derderangs familieleden etc.). Daarnaast is hulp van de Alarmcentrale in Nederland vrijwel altijd aan te boren om jou zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen in een dergelijke nare positie.

Overtuigd? Afsluiten maar!

Zoals al eerder gezegd heb je eigenlijk twee keuzes. De eerste is de doorlopende reisverzekering die in de meeste gevallen ongeveer 6 maanden geldig is. Ideaal dus wanneer je een half jaartje weggaat. Bekijk hier onze handige reisverzekeringen vergelijker en sluit de meest passende reisverzekering gelijk af!

Wanneer je denkt dat je toch iets langer dan 6 maanden nodig hebt om de taal machtig te worden, dan is de Globetrotter reisverzekering een betere optie voor jou. Deze verzekering kan soms wel verlengd worden tot 3 jaar en is ideaal voor mensen die tijdelijk in het buitenland verblijven. Klik hier voor meer informatie over de Globetrotterverzekering en sluit deze meteen af!

Let op! Wanneer je naar een land buiten Europa vertrekt is het verplicht om een verzekering met Werelddekking af te sluiten.

Good luck, buona fortuna, veel sukses, lykke til en vooral veel plezier!

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.