Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reisverzekering informatie

 • Pagina’s

 • Reisverzekering:

  Vergelijken
  print

  Bootvakantie

  In Nederland zijn er veel mogelijkheden om een watersport te beoefenen. Met bijna 580.000 boten verspreid over ons land, vormen deze een groot aandeel in de watersport. Buitenlandse bootvakanties, al dan niet met eigen boot, zijn de laatste jaren ontzettend toegenomen. Ga je met je eigen boot op vakantie? Dan is het wel belangrijk je op de juiste manier te verzekeren. In dit artikel lees je hoe het zit met je reisverzekering, welke soorten bootverzekeringen er zijn en kom je meer te weten over de vaargebieden.

  Reisverzekering

  Als je op vakantie gaat, is het aan te raden een goede reisverzekering af te sluiten zodat je verzekerd bent bij bijvoorbeeld een ongeval en bij diefstal of verlies van je bagage. Daarnaast worden extra reiskosten worden vergoed als deze noodzakelijk zijn door onvoorziene zaken, zoals bijvoorbeeld een natuurramp. Ook als je met je boot op zee gered moet worden, kun je beroep doen op je reisverzekering. Wij hebben een handige vergelijker van reisverzekeringen opgesteld om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Ga je met je boot op reis? Dan is het in veel landen verplicht hier tenminste een WA-verzekering voor te hebben. Deze zit niet in de reisverzekering, maar wel in een bootverzekering die je om deze reden dient af te sluiten.

  WA- en cascoverzekeringen

  Veel verzekeraars hebben de WA-verzekering in hun pakket, wat inhoudt datje bent verzekerd als je met je boot bij anderen schade aanricht.Daarnaast zijn de basiscasco en de uitgebreide cascoverzekering veel voorkomende opties:

  • Basis cascoverzekering: je bent verzekerd bij schade door brand of storm, diefstal, schade aan je inboedel en vaak ook aanvaringen;
  • Uitgebreide cascoverzekering: je bent voor hetzelfde verzekerd als bij een basis cascoverzekering, met daarnaast zaken als vorst, eigen gebrek, lekvaren en vandalisme.

  Let op! Bovenstaande uitleg geldt niet voor alle verzekeraars. Veel maatschappijen bieden opties onder dezelfde naam aan, zoals ‘casco’ of ‘uitgebreide casco’, terwijl de dekking onder deze naam bij elke verzekeraar verschilt. Lees daarom altijd goed de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar door.

  Soorten bootverzekeringen

  Welke opties verzekeringsmaatschappijen bij een bootverzekering aanbieden, lopen erg uiteen. In onderstaande tabel hebben we daaromeen aantal van de grootste verzekeraars met bijbehorende bootverzekeringen uitgelicht.

  Verzekeraar Opties bootverzekering
  WA-verzekering zit standaard in de bootverzekering. Onderstaande verzekeringen zijn optioneel:

  • Diefstalverzekering

  • Beschadiging

  • Pechhulp

  • Rechtshulp

  • Ongevallendekking

  • WA-verzekering

  • WA-cascoverzekering

  Vaargebied

  Nadat je de verzekering hebt gekozen die bij je past, is het belangrijk aan te geven in welk vaargebied je wilt gaan varen. Over het algemeen heb je de keus uit Nederland, Europa en Zeevaart. Naast deze opties komt het voor dat Nederland en Europa opgesplitst worden in bepaalde gebieden en kent ook het vaargebied ‘Zeevaart’ soms een verdeling tussen het kleine en het grote zeekwadrant. Naarmate je een ruimer vaargebied kiest, gaat je premie omhoog.