Fotografie

Metershoge watervallen, een groene jungle, azuurblauwe zee of onontdekte dorpjes: deze beelden kunnen voor altijd dichtbij blijven als je ze filmt of fotografeert. Tegenwoordig bestaan er allerlei soorten camera’s met tientallen opties om de mooiste momenten van je reis vast te leggen. Echter is de apparatuur kostbaar en zijn ook de accessoires veel waard. In dit artikel lees je daarom over het belang van een reisverzekering. Daarnaast hebben we een handige tabel opgesteld waarin verzekeraars met hun bijbehorende maximale vergoedingen weergegeven zijn. Tot slot vertellen we over het eigen risico en de optie tot het afsluiten van een aanvullende bagagedekking.

Reisverzekering

Voordat je een reis gaat maken, is het belangrijk om een kortlopende of doorlopende reisverzekering af te sluiten. Hiermee zorg je dat je verzekerd bent voor de volgende zaken:

  • Persoonlijke hulp van de alarmcentrale;
  • Schade aan de accommodatie;
  • Dekking voor ongevallen;
  • SOS-kosten, zoals noodzakelijke extra reis- en verblijfskosten of reddings- en opsporingsacties;
  • Bagagedekking.

Als je foto- of videoapparatuur meeneemt op reis, is de bagagedekking een belangrijk onderdeel. Deze dekking zorgt ervoor dat je bagage verzekerd is in het geval deze beschadigt, gestolen wordt of kwijtraakt. Heb je nog geen reisverzekering? Bekijk dan onze handige vergelijker!

Maximale vergoeding

Hoewel je camera onder de bagagedekking valt, hanteren alle reisverzekeraars wel een maximumbedrag wanneer er schade uitbetaald moet worden. Dit bedrag loopt ontzettend uiteen per verzekeraar. In onderstaande tabel hebben we een overzicht gemaakt van de meest bekende verzekeraars met hun maximale vergoeding voor foto- en videoapparatuur.

Verzekeraar Maximale vergoeding per gebeurtenis
Aegon €500
Allianz Global Assistance Budget – €500 Comfort – €1.750 Premium – €3.500
Ohra Basis – €625 Plus – €1.250 Top – €2.500
FBTO €1.250

Omdat de vergoedingen zo uiteen lopen, is het aan te raden de polisvoorwaarden goed door te lezen voordat je een reisverzekering afsluit. Zo kun je bijvoorbeeld aan de hand van de hoogste maximale vergoeding een reisverzekering uitkiezen die past bij de apparatuur die je graag mee wilt nemen.

Eigen risico

Naast het maximale bedrag wat verzekeraars hanteren, geldt er vaak ook een eigen risico. Dit bedrag kan variëren van 50 tot 100 euro, wat eerst betaald moet worden wanneer je schade hebt. Bij een aantal reisverzekeringen kun je aangeven geen eigen risico te willen. Als je hiervoor kiest, zal de premie een stuk hoger uitvallen dan wanneer je voor een eigen risico van bijvoorbeeld 100 euro kiest.

Aanvullende bagagedekking

Wat te doen als je écht veel dure apparatuur en accessoires mee wilt nemen en ook de reisverzekering met de hoogste bagagedekking niet voldoende is voor jouw spullen? In dat geval kan een aanvullende bagagedekking uitkomst bieden. Met deze verzekering is je foto- en videoapparatuur tegen een hoger bedrag verzekerd.

Inhoudsopgave

Vergelijk alle reisverzekeringen

Ga goed voorbereid op reis. Regel het direct.

  • Goedkoopste bovenaan
  • Vergelijken op inhoud en prijs
  • 100% onafhankelijk vergelijken
Reisverzekering vergelijken

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.