Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reisverzekering informatie

 • Pagina’s

 • Reisverzekering:

  Vergelijken
  print

  Problemen op reis

  Via het informatiepunt van reisverzekeringen.nl vind je uitgebreide informatie over onder meer het boeken van verschillende soorten reizen, reisverzekeringen, betalingen in het buitenland, belangrijke reisdocumenten, vaccinaties en reisadviezen. Daarnaast kan je meer specifieke informatie over bijvoorbeeld Corona of de European Health Insurance Card (EHIC) raadplegen.

  Corona virus en dekking reisverzekering

  De uitbraak van het coronavirus heeft ertoe geleid dat er wereldwijd grenzen zijn gesloten en reisbeperkingen gelden. Op het moment dat de beperkingen om te reizen (gedeeltelijk) worden opgeheven, is het belangrijk dat je de geldende reisadviezen in de gaten houdt en de dekking van je reisverzekering opnieuw onder de loep neemt. Wordt het vroegtijdig afbreken of annuleren van je reis op basis van je eigen keuze, nieuwe reisbeperkingen of ziekte vergoed?

  Lees hier meer over de dekking van de reisverzekering tijdens corona

  Reisadviezen

  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft je aan de hand van reisadviezen voor verschillende landen inzicht in alle reisrisico’s en overige belangrijke informatie. Je reisbestemming zal geclassificeerd zijn met een kleurcode. Deze code geeft aan in hoeverre het veilig is om naar een bepaald land of gebied te reizen. Hoewel je niet aan een reisadvies vast zit, wordt aangeraden het reisadvies op te volgen. Op deze manier kan je onaangename verrassingen op reis voorkomen! Bij groen zijn er geen veiligheidsrisico’s die afwijken van de situatie in Nederland. In geval van de kleur geel zijn er een aantal veiligheidsrisico’s. De kleur oranje geeft aan dat er ernstige veiligheidsrisico’s zijn. Dat betekent dat alleen noodzakelijke reizen worden aangeraden. Bij rood is het advies duidelijk: je wordt geadviseerd niet te  reizen.

  Lees hier meer informatie over de verschillende reisadviezen

  Reis boeken

  Er zijn verschillende manieren waarop je een reis kan boeken naar je volgende bestemming. Je kan bijvoorbeeld zelf op onderzoek uitgaan en online je tickets, verblijf en activiteiten boeken. Je kan ook gebruik maken van de diensten van een reisorganisatie of reisbureau. Aan de hand van je persoonlijke wensen worden alle verschillende reisopties je voorgeschoteld. In dat geval is er sprake van een pakketreis. Ben je op zoek naar een goedkoop uitstapje? Dan kan het boeken op vakantieveiling websites uitkomst bieden.

  Lees hier meer over het boeken van een reis