Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reisverzekering informatie

 • Pagina’s

 • Reisverzekering:

  Vergelijken
  print

  Problemen op reis

  Via het informatiepunt van reisverzekeringen.nl vind je uitgebreide informatie over onder meer het boeken van verschillende soorten reizen, reisverzekeringen, betalingen in het buitenland, belangrijke reisdocumenten, vaccinaties en reisadviezen. Daarnaast kan je meer specifieke informatie over bijvoorbeeld Corona of de European Health Insurance Card (EHIC) raadplegen.

  Bagage kwijt

  Bij aankomst op het vliegveld beginnen de koffers op de bagageband te rollen. Na een half uur draait er nog slechts een verdwaald koffertje rond op de band, echter van jouw koffer geen enkel spoor. Welke stappen kan je ondernemen op het moment dat je je bagage bent verloren?

  Lees hier meer over bagage kwijt: wat nu?

  Calamiteitenfonds reizen

  Hoewel je bij vakantie niet direct aan calamiteiten denkt, kan een natuurramp bijvoorbeeld niet ondenkbaar zijn. Ook kan het zijn dat er in de omgeving waar je verblijft oorlog uitbreekt of een terroristische aanslag wordt gepleegd. Het Calamiteitenfonds komt gedupeerden van een dergelijke ramp tegemoet.

  Meer informatie over het Calamiteitenfonds reizen

  Coronavirus en dekking reisverzekering

  De uitbraak van het coronavirus heeft ertoe geleid dat er wereldwijd grenzen zijn gesloten en reisbeperkingen gelden. Op het moment dat de beperkingen om te reizen (gedeeltelijk) worden opgeheven, is het belangrijk dat je de geldende reisadviezen in de gaten houdt en de dekking van je reisverzekering opnieuw onder de loep neemt. Wordt het vroegtijdig afbreken of annuleren van je reis op basis van je eigen keuze, nieuwe reisbeperkingen of ziekte vergoed?

  Lees hier meer over de dekking van de reisverzekering tijdens corona

  Klachten over je reis(organisatie)

  Aankomen op bestemming en een smerige hotelkamer aantreffen, terwijl deze op de foto’s er nog zo spik en span uitzag! Dat kan behoorlijk wat roet in het eten gooien. Deze en andere klachten kun je het beste direct na ontdekking bij je reisorganisatie neerleggen. Zij kunnen er zo nodig direct iets aan doen. Komen jullie er samen niet uit? In het uiterste geval kan je De Geschillencommissie inschakelen.

  Lees hier meer over het indienen van klachten over je reis(organisatie)

  Negatief reisadvies

  Niet alle plaatsen op onze aardbol zijn even veilig: het Ministerie van Buitenlandse Zaken kan om deze reden een negatief reisadvies uitgeven voor bepaalde gebieden. Wat betekent dit eigenlijk voor je reisverzekering? Blijft deze, als je ondanks de onveilige situatie toch die kant op gaat, gewoon geldig?

  Meer informatie over een negatief reisadvies en je reisverzekering

  Vertraging vliegtuig

  Helaas komt het vaak voor dat vliegtuigen niet op tijd vertrekken. Ontzettend vervelend natuurlijk als je op vakantie gaat, maar ook als je graag terug naar huis wilt. Soms loopt de vertraging zo op, dat je een vergoeding kunt krijgen.

  Lees hier meer over op de pagina vertraging met het vliegtuig