Problemen op reis

Informatiepunt voor jouw vakantie Reisverzekeringen, betalingen in het buitenland, belangrijke reisdocumenten en meer

Reisverzekering vergelijken

Vergelijk de beste en goedkoopste reisverzekeringen.

Direct een reisverzekering afsluiten?

Door verschillende reisverzekeringen met elkaar te vergelijken sluit je de meest passende en voordelige reisverzekering af.

Vergelijken

Andere vakantie- en reis-problemen

Alarmnummers in het buitenland

In Europa is het alarmnummer 112, maar dit geldt niet overal ter wereld. Wist je dat er wereldwijd veel varatie zit in de alarmnummers voor hulpdiensten?

Wanneer je op vakantie in het buitenland bent, heb je wellicht niet altijd internet. Het is daarom verstandig om van te voren vast het alarmnummer van het land waar je heen gaat op te slaan.

Klachten over je reis(organisatie)

Aankomen op bestemming en een smerige hotelkamer aantreffen, terwijl deze op de foto’s er nog zo spik en span uitzag! Dat kan behoorlijk wat roet in het eten gooien. Deze en andere klachten kun je het beste direct na ontdekking bij je reisorganisatie neerleggen. Zij kunnen er zo nodig direct iets aan doen. Komen jullie er samen niet uit?

In het uiterste geval kan je De Geschillencommissie inschakelen. Lees hier meer over het indienen van klachten over je reis(organisatie)

Negatief reisadvies voor jouw vakantie

Helaas zijn er nog steeds veel landen op de wereld waar onrust heerst of gezondheidsrisico’s zijn en soms geldt er voor een gebied dan ook een negatief reisadvies. Wanneer je zo`n land gaat bezoeken, dan kan dit gevolgen hebben voor je reisverzekering. Een reisverzekeraar gaat in de dekking namelijk enkel uit van vakanties onder normale omstandigheden.

Op deze pagina lees je meer over de geldigheid van je reisverzekering bij een negatief reisadvies.

Het calamiteitenfonds

‘Calamiteiten’ en ‘vakantie’ zijn twee termen die je het liefste niet bij elkaar ziet. Echter heb je dat niet altijd zelf in de hand. De kans is klein, maar soms kunnen er tijdens jouw verblijf incidenten, natuurrampen of conflicten voorkomen waarover je geen controle hebt. Meestal lees je over dit soort voorvallen in de media, maar wat gebeurt er als het jezelf overkomt? Daarvoor is het zogenoemde ‘calamiteitenfonds’ opgezet.

Hier lees je meer over claims, de voorwaarden en het aansluiten bij een calamiteitenfonds.

Reisverzekeringen.nl

Onafhankelijk vergelijken

Reisverzekeringen.nl verzamelt onafhankelijk informatie van verschillende verzekeraars.

Altijd up to date

Het team achter Reisverzekeringen.nl zoekt continue naar de beste en goedkoopste reisverzekeringen.

Informatie gecontroleerd door verzekeringexperts

De basis voor deze website is gevormd vanuit jarenlange ervaringen op het gebied van reisverzekeringen en vanuit persoonlijke ervaring als reizigers. Hierdoor is de informatie betrouwbaar en relevant.