Singlereizen

Sommige singles vinden het heerlijk om alleen op reis te gaan, maar soms kan dit ook best eenzaam zijn. Het is toch leuk om je nieuwe ervaringen met iemand te kunnen delen. Natuurlijk kan je als single een ‘gewone’ groepsreis boeken, maar dan heb je het risico dat je tussen allerlei stelletjes komt en je misschien het vijfde wiel aan de wagen voelt. Als je geen relatie hebt, dan kan het een drempel zijn om zomaar een reisje te boeken. Gelukkig zijn er speciaal voor deze mensen singlereizen in het leven geroepen.

Wat zijn singlereizen?

Speciaal voor alleenstaanden zijn reisbureaus een aantal jaar terug met het concept singlereizen gekomen. Perfect voor alle singles die zin hebben om op vakantie te gaan, maar liever niet alleen. Door een singlereis te boeken kan je op reis met gelijkgestemden. Zo kan je toch leuke nieuwe plekken ontdekken en je avonturen delen met een ander, ook al heb je geen relatie. De insteek van singlereizen is niet dat je gaat daten op vakantie, al kan het natuurlijk zomaar zijn dat je wel een leuk iemand tegen het lijf loopt!

Wat voor singlereizen zijn er?

Ben je alleenstaand en klinkt zo’n singlereis je als muziek in de oren, dan is het goed om te weten dat bijna alle type vakanties worden aangeboden als singlereis. Of je nu van avontuurlijke reizen houdt en of gewoon een relaxte zonvakantie wil, voor iedere single is er wel een reis te vinden. De bestemming maakt niet uit. Singlereizen worden in Europa aangeboden, maar net zo goed daarbuiten. Zo zijn Zuid-Amerika, Thailand en Australië populaire bestemmingen voor singlereizen.

Ik heb een kind, kan ik dan op ook singlereis?

Heb je een kind of baby en is je relatie net gestrand? Ook voor alleenstaande ouders zijn er speciale singlereizen. Dit is hartstikke fijn, niet alleen omdat het gezelliger is om met anderen van je vakantie te genieten, maar ook omdat het leven als alleenstaande ouder best pittig kan zijn. Door met andere ouders die in dezelfde situatie zitten te reizen, kun je elkaar helpen en ervaringen uitwisselen. Daarnaast is het leuk voor de kids dat zij met elkaar kunnen spelen op vakantie.

Zijn er ook singlereizen voor senioren?

Ben je de middelbare leeftijd gepasseerd, gescheiden of is je partner helaas overleden, ook dan kan een singlereis uitkomst bieden. Voor elke leeftijdscategorie worden er namelijk singlereizen op maat aangeboden. Van 50+ tot 70+ singlereizen, voor senioren die er nog graag actief op uit trekken zijn er genoeg reizen te vinden. Deze vakanties bieden de mogelijkheid om tot op late leeftijd reisjes te maken in goed gezelschap met de juiste begeleiding.

Tot slot

Ben je single en hoogopgeleid, student of bijvoorbeeld christen en wil je met mensen die dezelfde achtergrond hebben op vakantie? Elk type reisorganisatie biedt tegenwoordig wel een singlereis aan die past bij de doelgroep. Heb je de perfecte reis gevonden? Dan wensen we je natuurlijk veel plezier! Vergeet alleen niet voordat je weggaat nog even je reisverzekering te vergelijken en af te sluiten!

Reisgezelschap maakt je vakantie natuurlijk leuk, maar echt ontspannen kun je pas weg als ook je reisverzekering op orde is. Zorg er daarom voor dat je een reisverzekering afsluit die past bij je reis. Kies je voor een singlereis binnen Europa, dan kan je gaan voor een reisverzekering met Europadekking, maar ga je op een avontuurlijke singlereis in Australië, kies dan voor een reisverzekering met werelddekking en houd dan goed in de gaten of medische kosten ook gedekt zijn.

Inhoudsopgave

Vergelijk alle reisverzekeringen

Ga goed voorbereid op reis. Regel het direct.

  • Goedkoopste bovenaan
  • Vergelijken op inhoud en prijs
  • 100% onafhankelijk vergelijken
Reisverzekering vergelijken

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.