Thailand

Wanneer je een verre reis gaat maken is het noodzakelijk om een goede reisverzekering af te sluiten. Ook als je naar Thailand vertrekt, is een reisverzekering essentieel. Wanneer er iets gebeurt in het buitenland is het altijd fijn wanneer de kosten gedekt kunnen worden door een reisverzekering. Welke reisverzekering jij nodig hebt voor je reis zoeken wij graag voor je uit!

Heb ik een kortlopende of doorlopende reisverzekering nodig voor mijn reis naar Thailand?

Of je een kortlopende of doorlopende reisverzekering nodig hebt, hangt natuurlijk af van de duur van je reis. Wanneer je tot 3 weken op vakantie gaat kun je het beste een kortlopende reisverzekering afsluiten. Als je meer dan 3 weken op reis gaat is een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger. Over een kortlopende reisverzekering betaal je vaak poliskosten voor het afsluiten van een verzekering. Daarnaast is de premie van een doorlopende verzekering een stuk lager. Ga je langer dan 3 maanden op vakantie? Dan is een lang-op-reisverzekering nodig. Bij een aantal verzekeraars kun je gemakkelijk je verzekeringsduur uitbreiden.

Wat voor dekking heb ik nodig voor mijn reis?

Werelddekking

Voor een reis naar Thailand is een reisverzekering met werelddekking noodzakelijk.

Reddingsacties

Stel je maakt een wandeling in Thailand en je verdwaalt of je gaat varen en dobbert hulpeloos rond… In zo’n geval zul je opgespoord of gered moet worden; Dit zullen de officiële hulpdiensten doen. Deze kosten kunnen heel hoog oplopen, dus let er goed op of deze in jouw verzekering worden gedekt. De opsporings-, bergings- en reddingsacties worden bij de meeste verzekeringen tot een hoog bedrag gedekt, maar niet bij allemaal. Volgens de consumentenbond heb je een minimale dekking van €40.000 nodig.

Gevaarlijke sporten

Thailand staat bekend om zijn mooie gebieden waar je veel verschillende sporten kunt uitvoeren. In het zuiden van Thailand kun je heel goed duiken en snorkelen. Ook kun je goed bergbeklimmen, abseilen en bijvoorbeeld bungeejumpen. In de meeste reisverzekeringen worden recreatief duiken en wandelen in de bergen gedekt, maar wanneer het een gevaarlijke sport wordt volgens de verzekeraars, valt het vaak niet onder hun dekking. Bijvoorbeeld abseilen, bungeejumpen, maar ook wanneer de goede wandelpaden overgaan in gevaarlijke bergpaden, zullen zij de schade aan spullen en aanvullende medische kosten voor lichamelijk letsel niet dekken. Zorg er dus voor dat je een aanvullende verzekering hebt voor gevaarlijke sporten, wanneer je een sportieve vakantie wilt gaan houden.

Repatriëring

In de ruige jungle in het noorden van Thailand, of op de eilanden in het zuiden kunnen er ongelukken gebeuren. Wanneer je daarom met spoed terug naar huis moet reizen, heb je een verzekering nodig waar repatriëring gedekt wordt. Dit zit vrijwel altijd in het basispakket.

Bagage

Als je een lange reis maakt naar Thailand en veel bagage bij je hebt is het handig als je reisverzekering de bagage(schade) dekt. De dekking zit vaak in een basispakket, maar kan bij sommige verzekeringen ook optioneel worden afgesloten. Bereken hoe veel waarde aan bagage je bij je hebt, om te bepalen of een basispakket voldoende voor jou is of dat je een aanvullende dekking neemt voor bagage. Deze aanvullende bagagedekking wordt door bijna alle reisverzekeraars aangeboden.

Medische kosten

Je zorgverzekering dekt de spoedeisende hulp in nationale ziekenhuizen tot Nederlandse tarieven. Wanneer de kosten dus hoger zijn, zul je deze zelf moeten betalen aan het ziekenhuis. Nu liggen de zorgkosten in Thailand een stuk lager dan in Nederland. Een uitbreiding op medische kosten is handig, maar niet noodzakelijk.

Annulering

Thailand is vaak een dure reis. Als je reis niet doorgaat, of je moet vervroegd naar huis vanwege ziekte of overlijden van bijvoorbeeld een familielid, dan is het fijn als de kosten gedekt worden door je reisverzekering.Het annuleren van je reis zit niet standaard in een reisverzekering. Deze kun je als losse verzekering afsluiten. Een goede annuleringsverzekering is bij zo’n dure reis als Thailand een must-have.

Ons advies

Het beste is om een reisverzekering te selecteren die voor al deze zaken een hoge dekking heeft. Zo kun je alle geplande en ongeplande leuke activiteiten met een gerust hart ondernemen. Op de pagina reisverzekering vergelijken kun je aanvinken wat voor jou van toepassing is!

Vaccinaties

De volgende vaccinaties worden aanbevolen voor een reis naar Thailand:
 • DTP (Difterie, tetanus en polio)
 • Hepetitis A (Besmettelijk geelzucht)
En in sommige gevallen ook:
 • BMR inenting: Alleen wanneer je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad.
Bij een verblijf langer dan drie maanden:
 • Hepetitis B
 • Rabiës (hondsdolheid)
 • Tuberculose

Welke medicijnen moet ik meenemen tijdens mijn reis naar Thailand?

In Thailand kom je veel (gevaarlijke) muggen tegen. Denk bijvoorbeeld aan de malariamug of tijgermug, waar je goed ziek van kan worden. Het is verstandig om je meest gebruikte medicijnen mee te nemen op vakantie, maar neem bijvoorbeeld geen zalfjes mee tegen muggen. In Thailand zijn ze gespecialiseerd in deze zalfjes en deze kun je op bijna iedere markt kopen. Ook is het handig om (dunne) bedekkende kleding te dragen. Zo wordt je minder snel gestoken. Gebruik daarnaast zo min mogelijk zoete parfum, deodorant of aftershave. Wat mag ik niet vergeten?
 • eventuele voorgeschreven medicijnen van arts
 • pincet
 • tekentang
 • pleisters
 • diaree-middel
 • zonnebrand
 • after sun

Backpacken

Thailand is een populair land om te backpacken. Het is een mooie combinatie van natuur in het noorden en zon/strandvakantie in het zuiden. Een langere tijd reizen in Thailand is natuurlijk super leuk, maar er is wel meer kans dat er iets gebeurt tijdens je reis. Wanneer je gaat backpacken in Thailand is een goede, uitgebreide reisverzekering een must-have. Kies daarom naast een basis reisverzekering ook voor een aanvullende verzekering op bijzondere sporten, een hoge dekking aan reddingsacties en bagage(schade). Daarnaast is het verstandig om altijd iemand te laten weten waar je bent op dat moment, zodat je makkelijker gevonden wordt als er iets is gebeurd!

Tips

Een reisverzekering kun je vaak niet meer afsluiten als je al in het buitenland bent. Zorg dus dat je dit van tevoren hebt afgesloten. Bij een enkele verzekeraar kun je nog een reisverzekering afsluiten als je al op bestemming bent. Meer hierover lees je op de pagina last-minute.
 • Ook je bankpas moet je overzetten naar gebruik buiten Europa. Dit kun je wijzigen bij je eigen bank.
 • Thais geld kopen in Nederland is duur. Doe dit in Thailand bij aankomst, hier zijn genoeg pinautomaten waar je veilig en goedkoop geld kunt pinnen.
 • Neem een rol wc-papier of tissues mee in je handtas. In Thailand heb je veel hangtoiletten, waar geen wc-papier aanwezig is.
 • In Thailand rijden ze links. Kijk dus eerst naar rechts met oversteken! Dit kan ook ongelukken voorkomen.
 • Het algemene alarmnummer van Thailand is 191.

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.