Pakketreizen

Je kan natuurlijk geheel zelf je reis samenstellen of een mooie reis boeken op één van de vele veilingwebsites! Een andere optie, die een hoop regelwerk voor je uit handen neemt, is het boeken van een kant en klaar reispakket. Zo’n pakketreis boek je bij een reisorganisatie en bevat sowieso vervoer (bijvoorbeeld de vlucht) en overnachtingen. Ook bevatten pakketten vaak aanvullende diensten, als geplande excursies, maaltijden of andere activiteiten. Op deze pagina lees je alles over verschillende reispakketten, hoe deze te boeken en in hoeverre een reisverzekering is inbegrepen.

Voor- en nadelen reispakket

Een aantal voordelen van een pakketreis op een rij:

  • Je complete reis geregeld in één pakket
  • Een pakketreis kan een besparing op je reis opleveren

De nadelen van een reispakket:

  • Minder flexibiliteit in het organiseren van je reis

Soorten pakketreizen

Een pakketreis wordt vaak aangeboden door een reisorganisatie via een (online) reisbrochure. Reispakketten bestaan in verschillende vormen en maten. Voorbeelden zijn cruises, avontuurlijke, zakelijke of romantische reizen, spa & wellness reizen of juist attractie gebaseerde pakketreizen (bijvoorbeeld een georganiseerde reis naar een pretpark als Disney Land Parijs). Bij een avontuurlijke reis kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een survivaltocht incl. vervoer, overnachting in tenten en maaltijden. Een romantische reis, in de vorm van een huwelijksreis of romantische stedentrip, bevatten vaak veel extra’s zoals een mooi welkomstgeschenk, een romantisch versierde kamer en/of een massage.

Bij de reisorganisatie kan je uit het bestaande aanbod een reis selecteren. Is de gewenste reis inmiddels uitverkocht? Dan kan het zijn dat een op=op regeling geldt: bij een volgeboekte reis vervalt het aanbod in zo’n geval automatisch.

Hoe boek ik een reispakket?

Een reispakket kan op diverse wijzen worden geboekt, je kan ervoor kiezen een reisbureau te bezoeken of telefonisch dan wel via internet je pakketreis te boeken.

Pakketreis via een reisbureau

Je lokale reisbureau fungeert als bemiddelaar tussen jou en de reisaanbieder. Via de diensten van het reisbureau sluit je dan een overeenkomst met de organisator van de reis. In dit geval is de reisorganisator eindverantwoordelijk voor de juiste uitvoering van de complete reis. Op het moment dat je de overeenkomst direct sluit met het reisbureau, die zelf het reispakket heeft opgesteld, dan is het reisbureau zelf eindverantwoordelijk voor de juiste uitvoering van je reispakket.

Telefonisch of via internet

Of je nu via de telefoon of internet je reispakket boekt, het is belangrijk te checken bij wie je de reis boekt. Dat bepaalt namelijk wie eindverantwoordelijk is voor de reis en of alles goed gaat. De bemiddelaar of de reisorganisatie zelf? Een ander belangrijk aandachtspunt is dat je via een telefonische boeking of via internet geen wettelijke bedenktermijn krijgt. Op het moment dat je boekt zit je dus vast aan deze boeking. Zo’n boeking kan je alleen terugdraaien op het moment dat je kan aantonen dat de website onduidelijk was ingericht. Bij een internetboeking is het belangrijk zorgvuldig je email-adres in te vullen om een boekingsbevestiging te ontvangen.

Reisverzekering bij je reispakket

Indien je een pakketreis boekt, ben je doorgaans zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een passende reisverzekering. Indien je de pakketreis onverhoopt dient te annuleren, dien je in de regel een vergoeding te betalen voor de door de reisorganisatie gemaakte kosten aan boekingen en reserveringen. Met een reisverzekering krijg je deze kosten, indien je een geldige annuleringsreden hebt, vergoed. Met een reisverzekering ben je bovendien verzekerd voor schade, verlies of diefstal aan je reisbagage en medische kosten in het buitenland die boven het Nederlandse tarief uitstijgen.

Bekijk en vergelijk de ideale reisverzekering voor je pakketreis op onze pagina reisverzekering vergelijken.

Inhoudsopgave

Vergelijk alle reisverzekeringen

Ga goed voorbereid op reis. Regel het direct.

  • Goedkoopste bovenaan
  • Vergelijken op inhoud en prijs
  • 100% onafhankelijk vergelijken
Reisverzekering vergelijken

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.