Off-piste skiën: wel of niet vergoed?

Het wintersportseizoen staat weer voor de deur! Hoewel de hoge temperaturen in veel wintersportgebieden voor groene taferelen zorgen, blijven er desalniettemin genoeg gebieden over waar je off piste van een dik pak ongerepte sneeuw kan genieten. Off piste skiën of boarden, vaak populair onder de meer ervaren waaghalzen, brengt echter wel de nodige risico’s met zich mee. Bedenk alleen al het tragische geval van Prins Friso. In hoeverre ben je eigenlijk verzekerd tegen de risico’s van off piste skiën of boarden via je reisverzekering?

Aanvullende wintersportdekking bij je reisverzekering

Op het moment dat je van plan bent op wintersportvakantie te gaan is het van groot belang je reisverzekering, mocht je die al hebben afgesloten, uit te breiden met aanvullende wintersportdekking. Door reisverzekeraars wordt wintersport op de piste al als extra risicovol beschouwd. Via deze aanvullende verzekering krijg je onder meer de kosten van bijvoorbeeld een gipsvlucht of schade of verlies aan je wintersportuitrusting vergoed. Daarnaast krijg je vaak ook een vergoeding voor de niet benutte dagen op de skipiste: loop je door een schadegebeurtenis skilessen mis of kan je niet alle dagen gebruik maken van je skipas? In dat geval krijg je het niet benutte deel vergoed. Hoe zit dat eigenlijk met off piste skiën of boarden?

Off piste skiën of boarden en je reisverzekering

Op het moment dat je of piste gaat skiën of boarden doe je nog een schepje bovenop het bestaande verhoogde risico’s van wintersporten. Veel reisverzekeraars sluiten off piste skiën of boarden uit van dekking. Min of meer een derde van alle reisverzekeraars biedt wel dekking, echter slechts onder bepaalde voorwaarden:

  • Het off piste avontuur wordt aangegaan onder professionele begeleiding;
  • Bepaalde verzekeraars sluiten ongevallendekking in geval van off piste skiën of boarden uit.
  • Er is geen lawinemelding voorafgegaan aan het off piste avontuur;
  • Is off piste skiën of boarden ter plaatse niet toegestaan en ga je toch buiten de pistes? In dat geval vervalt de wintersportdekking;

Bekijk de voorwaarden van je reisverzekering

Ben je van plan off piste te gaan skiën of boarden? Een goede voorbereiding is het halve werk! Bij ongeveer 15% van alle reisverzekeringen blijft je dekking onaangetast. Grote kans dus dat off piste skiën slechts beperkt of in zijn geheel niet gedekt wordt door je reisverzekering. Raadpleeg dus grondig je polisvoorwaarden en voorkom onaangename verrassingen. Beredderingskosten en alles wat daar bij komt kijken kunnen namelijk erg hoog uitvallen! Dekt jouw reisverzekering off piste skiën niet? Vergelijk de verschillende reisverzekeringen en bekijk of je bij een andere verzekeraar wel een aanvullende wintersportverzekering met dekking voor off piste skiën of snowboarden kunt afsluiten!

Inhoudsopgave

Vergelijk alle reisverzekeringen

Ga goed voorbereid op reis. Regel het direct.

  • Goedkoopste bovenaan
  • Vergelijken op inhoud en prijs
  • 100% onafhankelijk vergelijken
Reisverzekering vergelijken

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.