5

Opzeggen & overstappen

Ben je op zoek naar meer informatie over het afsluiten van een reisverzekering? Of heb je al een reisverzekering afgesloten? Onder de categorie mijn reisverzekering kan je eenvoudig informatie vinden over bijvoorbeeld het afsluiten, vergelijken, wijzigen of opzeggen van je reisverzekering. Ook vind je hier meer informatie over bijvoorbeeld de mogelijkheden tot het melden van schade bij je reisverzekeraar en indien je niet tevreden bent met de klantenservice, het indienen van klachten.

Afsluiten van een reisverzekering

Een reisverzekering afsluiten die goed aansluit op je reis en persoonlijke wensen kost even wat uitzoekwerk. Het is desondanks de moeite waard om tijd te steken in het bekijken en vergelijken van verschillende reisverzekeringen. Je start bij het bekijken van je reisgedrag: reis je regelmatig gedurende een jaar en ben je op zoek naar een doorlopende reisverzekering of wil je juist een reisverzekering voor een specifieke reis afsluiten? Vervolgens is het van belang te bepalen welke (aanvullende) dekkingen gewenst zijn. Bekijk de basisdekking en bepaal aan de hand van de reis en activiteiten die je gaat ondernemen of alles voldoende gedekt is.

Lees meer over het afsluiten van een reisverzekering

Vergelijken van reisverzekeringen

Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen en een groot aantal aanbieders daarvan. Dat maakt het soms moeilijk om door de bomen het bos te blijven zien en een weloverwogen keuze te maken. Het vergelijken van reisverzekeringen via een vergelijkingstool helpt je bij het vinden van de meest passende en voordelige reisverzekering. In onze vergelijker kan je aan de hand van de gewenste vergoedingen bekijken welke reisverzekering en reisverzekeraar het beste aansluiten op jouw specifieke wensen.

Lees hier meer over het vergelijken van reisverzekeringen

Reisverzekering opzeggen

Indien je niet tevreden bent met je huidige reisverzekering of kan besparen op je reisverzekering door over te stappen dien je de reisverzekering op te zeggen. Hoe gaat opzeggen in zijn werk?

Meer informatie over het opzeggen van je reisverzekering

Overstappen van reisverzekering

Wil je overstappen naar een andere reisverzekering? Misschien heb je een reisverzekering gevonden met een lagere premie, ruimere dekking of een reisverzekeraar met een betere service? Wat de reden van overstappen ook mag zijn, let bij het opzeggen van je oude reisverzekering op de geldende opzegtermijn. Bij doorlopende reisverzekeringen kan je doorgaans na een jaar dagelijks opzeggen, waarna een maand opzegtermijn geldt. Kortlopende reisverzekeringen verlopen automatisch nadat de verzekerde reisduur is afgelopen.

Meer informatie over het overstappen van reisverzekering

Polisvoorwaarden

Hoe je reisverzekering is opgebouwd en wat precies wel of niet onder de vergoeding van deze verzekering en eventuele aanvullende dekkingen valt vind je in de polisvoorwaarden.

Meer informatie over de polisvoorwaarden

Reisverzekering zelf regelen

Pluis je liever zelf de reis, accommodatie en activiteiten uit? Bekijk hier een aantal handige tips bij het zelf regelen van je reis.

Meer informatie over je reisverzekering zelf regelen