Vertraging op wintersport?

Het is natuurlijk erg fijn als er een dik pak sneeuw ligt tijdens je wintersportvakantie en er een hoop verse sneeuw bij valt. De sneeuwpret wordt echter bederft als die sneeuwval maar aan blijft houden en dit je terugreis naar huis vertraagt. Leidt de extreme sneeuwval ertoe dat je wat langer van je wintersportvakantie moet gaan ‘genieten’? Dan zal jij je misschien afvragen wie er opdraait voor de extra kosten die daar bij komen kijken. En in hoeverre je reisverzekering je in deze kosten tegemoet komt natuurlijk.

Wat vergoedt je reisverzekering bij vertraging door extreme sneeuwval?

Welke extra kosten die je maakt door vertraging, veroorzaakt door extreme weersomstandigheden, komen voor vergoeding in aanmerking?

Extra overnachtingen

Indien de weersomstandigheden, zoals extreme sneeuwval, de oorzaak zijn van je vertraging komt je reisverzekering je tegemoet in het betalen van extra overnachtingen in je accommodatie. Vereiste is wel dat je reisverzekering is voorzien van wintersportdekking, dit is bij de meeste reisverzekeringen een aanvullende module of verzekering. Ook dien je er rekening mee te houden dat je reisverzekering niet de duurste accommodaties vergoedt: vaak zit er een maximum aan de vergoeding voor elke extra overnachting.

Gemiste vlucht

Ga je niet met de auto terug maar had je een vlucht geboekt? Het wijzigen van je boeking naar een andere datum of het boeken van een nieuw ticket krijg je doorgaans vergoed van je reisverzekering indien hier extreme weersomstandigheden de oorzaak van zijn geweest. Bel hiervoor altijd wel voor de zekerheid met de alarmcentrale van je reisverzekeraar.

Maaltijden en drinken

Bij bepaalde reisverzekeraars, niet allemaal, krijg je een bedrag per dag voor extra verblijfskosten. Dit bedrag kan je dus ook inzetten voor het betalen van kosten voor eten en drinken. Om er zeker van te zijn of deze kosten ook onder de vergoeding vallen, kan je het beste even bellen met de alarmcentrale van je reisverzekering.

Vertraging voor je wintersportvakantie

Het tegenovergestelde kan natuurlijk ook het geval zijn: extreme weersomstandigheden zorgen ervoor dat je niet op tijd op je wintersportbestemming aankomt. De kosten die je al gemaakt hebt voor de gemiste dagen, komen alleen voor vergoeding in aanmerking op het moment dat je van tevoren een annuleringsverzekering hebt afgesloten (vaak minimaal 7 dagen voordat je vertrekt).

Heb jij al een reisverzekering met wintersportdekking voor je wintersportvakantie afgesloten? Vergelijk hier verschillende reisverzekeringen.

Inhoudsopgave

Vergelijk alle reisverzekeringen

Ga goed voorbereid op reis. Regel het direct.

  • Goedkoopste bovenaan
  • Vergelijken op inhoud en prijs
  • 100% onafhankelijk vergelijken
Reisverzekering vergelijken

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.