Motorvakantie

De geur van brandend asfalt, motorpak aan, helm op en zigzaggend langs de file op de route de soleil! Een vakantie op de motor geeft het ultieme vrijheidsgevoel. Het is belangrijk om goed verzekerd met de motor op pad te gaan. Wij geven een aantal tips over je reisverzekering zodat je vol gas de weg op kunt!

Waarom heb je tijdens een motorvakantie een reisverzekering nodig?

Op de motor ga je het ultieme avontuur tegemoet. Heerlijk, maar een vakantie op de motor brengt net als andere vakanties ook bepaalde risico’s met zich mee. Naast ziekte of ongevallen, kun je onderweg ook te maken krijgen verlies of diefstal van bagage en motorpech. Alsof het nog niet erg genoeg is brengen deze incidenten niet alleen een hoop geregel met zich mee, maar kosten ze ook een hoop geld. Om de pijn enigszins te verzachten geeft het afsluiten van een reisverzekering een gerust gevoel. Ten eerste omdat je altijd kunt rekenen op de nodige hulp vanuit de alarmcentrale en ten tweede omdat een gedeelte van de onvoorziene kosten wordt vergoed. Wat er precies wordt vergoed, verschilt per reisverzekeraar.

De basis van een verzekering bestaat veelal uit een aantal onderdelen die hieronder beschreven worden. Wanneer je meer zekerheid wilt, kun je jouw basisverzekering aanvullen met extra modules. Bekijk alvast onze handie reisverzekeringen vergelijker.

Medische kosten

Hoe goed je de motor ook kunt besturen, je bent altijd onderdeel van het verkeer. Een ongeluk ligt daarom altijd op de loer. Zeker in de drukkere vakantieperiodes kan het gevaarlijker worden op de weg. Naast de kans op een ongeval, kun je ook op vakantie ineens ziek worden of een nare infectie oplopen. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten tijdens je vakantie. Om zo snel mogelijk te herstellen is een goede behandeling noodzakelijk. De kosten hiervan worden gedeeltelijk gedekt door je zorgverzekering. Echter vergoedt de zorgverzekeraar enkel de hoogte van de kosten tegen hetzelfde tarief als de behandeling in Nederland. De praktijk leert dat de tarieven voor zorg in het buitenland vaak hoger oplopen. Wanneer je een reisverzekering met aanvullende medische kosten afsluit, worden deze extra kosten gedekt door jouw verzekeraar.

Naast financiële steun, biedt de verzekeraar je ook andere vormen van hulp. Wanneer je tijdens jouw behandeling bijvoorbeeld behoefte hebt aan een arts waarmee je in een voor jou verstaanbare taal kunt spreken, wordt dit door de alarmcentrale geregeld. Of wanneer je door een blessure niet meer op de motor naar huis kunt, zorgen zij voor een vervangende manier die je naar Nederland brengt.

Verlies en Diefstal

Helaas kun je tijdens je motorvakantie niet wegrijden voor zaken zoals verlies en diefstal. Je zult waarschijnlijk niet veel spullen meenemen, maar de bagage die je wel meeneemt kan van hoge waarde zijn. Denk aan motorapparatuur, je uitrusting, GPS-apparatuur, mobiele telefoons, fotocamera’s etc. Het is natuurlijk altijd vervelend als iets kwijtraakt, maar een goede reisverzekering kan zorgen voor vervangend materiaal of een vergoeding (in het geval van diefstal is wel een aangifte nodig).

Wanneer tijdens de vakantie jouw portemonnee, rijbewijs en/of reisdocumenten op welke manier dan ook kwijt raken, komt er wat meer regelwerk bij kijken. In de meeste gevallen dient de ambassade ingeschakeld te worden. De Alarmcentrale in Nederland helpt je graag tijdens dit soort incidenten zodat je snel weer de weg op kunt.

Schade aan materiaal

Goed materiaal is onmisbaar tijdens een motorvakantie. Natuurlijk gaat de kwaliteit ervan na gebruik achteruit. Wanneer er aantoonbaar en buiten jouw schuld om ineens veel schade aan jouw materiaal veroorzaakt wordt, kun je dit vaak declareren bij jouw reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Je kunt per vakantie een nieuwe, kortlopende reiverzekering af sluiten. In dit geval betaal je alleen voor de dagen dat je ook daadwerkelijk op pad bent. Echter is het vaak voordeliger om in plaats van deze kortlopende reisverzekering, een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Wanneer je al meer dan 21 dagen per jaar erop uit bent, heb je de kosten er vaak alweer uit. En dit gaat sneller dan je denkt! Naast de motorvakantie, ga je dikwijls een weekend weg of op city-trip.

Extra modules

Wij raden je aan om wanneer je op motorvakantie gaat, de basisreisverzekering aan te vullen met de volgende aanvullende modules.

Motor Pechhulp verzekering

Na kilometers touren kan het weleens voorkomen dat je motor het begeeft en je met pech aan de kant van de weg beland. Erg vervelend en een flink belemmering van je vakantie. Om weer zo snel mogelijk alles op de rit te hebben, verdien je professionele hulp. Wanneer je een aanvullende module voertuighulp afsluit, ben je er zeker van dat je snel en efficiënt geholpen wordt. Hierbij wordt er ook voor vervangend vervoer gezorgd, in het geval dat jouw motor niet meer gemaakt kan worden.

Annuleringsverzekering

Het zou niet vaak voorkomen, maar soms moet je noodgedwongen rechtsomkeert maken. Soms kunnen zich thuis zaken voordoen waardoor je terug naar Nederland moet. Denk hierbij aan het overlijden van een familielid of vriend, ziekte, brand of andere redenen. Helaas zijn ook aan dit soort situaties kosten verbonden. Denk hierbij aan de overnachtingen die je al wel hebt betaald of een nieuwe manier waarop je terug naar huis gaat en de motor over moet laten schepen. Wanneer je bij het afsluiten van jouw reisverzekering de extra module ‘annuleringsverzekering’ aanvinkt, worden de kosten gedekt en kun je rekenen op hulp vanuit de alarmcentrale.

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.