Tandartsbezoek buitenland reisverzekering

Op het moment dat je op vakantie bent in het buitenland kan het voorkomen dat je de tandarts dient te bezoeken: misschien ben je ten val gekomen en zijn er één of meerdere tanden gebroken. Of misschien liep je al een tijdje rond met gevoelige tanden en krijg je opeens hevige kiespijn. Onder welke omstandigheden kan je in het buitenland naar de tandarts en in hoeverre wordt de behandeling vergoed vanuit je kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Spoedeisende tandheelkundige zorg in het buitenland vergoed?

Op het moment dat je tandartsbezoek onvoorzien is en niet kan wachten tot in Nederland, oftewel noodzakelijk is, kan je vanuit de reisverzekering een vergoeding krijgen voor deze tandheelkundige kosten (tot een bepaald maximum). In de polisvoorwaarden van de reisverzekering die je hebt afgesloten vind je de precieze vergoedingsvoorwaarden voor spoedeisende tandheelkundige hulpverlening in het buitenland.

Reguliere tandheelkundige zorg in het buitenland vergoed?

Hoe zit het met reguliere tandartskosten in het buitenland, bijvoorbeeld het vullen van gaatjes of het verwijderen van tandsteen? Een goed voorbeeld is een zaak waarin door het Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening) op 3 oktober 2016 uitspraak in is gedaan.

Noodzakelijk en onvoorzien?

De verzekerde in deze zaak was op vakantie in Turkije en kreeg last van kiespijn. Tijdens het tandartsbezoek is niet alleen de kiespijn verholpen, maar zijn ook gelijk 6 gaatjes gevuld en is tandsteen verwijderd. Bij terugkomst in Nederland heeft de verzekerde de totale kosten van €840,- geclaimd bij zijn reisverzekeraar. Naast de tandartskosten heeft de verzekerde ook extra verblijf- en vervoerkosten geclaimd. Maar waren deze kosten noodzakelijk en onvoorzien?

Geen vergoeding van de reisverzekering

De verzekeraar weigerde tot uitkering over te gaan, de gemaakte kosten konden namelijk wachten tot terugkomst van de verzekerde. De tandartskosten waren niet dus niet noodzakelijk en zeker niet onvoorzien: uit de informatie aangeleverd in deze zaak bleek bovendien dat de het gebit van de verzekerde in slechte staat verkeerde. Het Kifid ging mee in de argumentatie van de verzekeraar en de verzekerde diende de tandartskosten dus geheel uit eigen portemonnee te betalen.

Reisverzekering en tandartskosten in het buitenland

Op het moment dat je in het buitenland verblijft is het dus van groot belang, voor de vergoeding van tandartskosten vanuit je reisverzekering, dat deze kosten noodzakelijk en onvoorzien zijn. De hoogte van de vergoeding van tandartskosten in het buitenland vind je in de polisvoorwaarden van je reisverzekering. Nog geen reisverzekering afgesloten? Bekijk en vergelijk hier de verschillende mogelijkheden.

Inhoudsopgave

Vergelijk alle reisverzekeringen

Ga goed voorbereid op reis. Regel het direct.

  • Goedkoopste bovenaan
  • Vergelijken op inhoud en prijs
  • 100% onafhankelijk vergelijken
Reisverzekering vergelijken

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.