Dekking zakkenrollen

Uit onderzoek is gebleken dat één op de vijf toeristen te maken krijgt met zakkenrollers op vakantie. Ben je op reis en word je het slachtoffer van een zakkenroller dan is dit heel vervelend. De juiste reisverzekering kan gelukkig uitkomst bieden. Zorg dus dat je een goede dekking hebt.

Welke reisverzekering dekt zakkenrollen?

Heb je een reisverzekering afgesloten dan verschilt het per verzekeraar wat er bij diefstal vergoed wordt. Bij bijna alle verzekeringen wordt bagagediefstal vergoed, wel kan dit tot een bepaald maximum zijn. Wat het maximum van je reisverzekering is, kun je in de polisvoorwaarden van je reisverzekering vinden. Ook kan het zijn dat je verzekering voorwaarden stelt, zoals dat je verplicht bent om aangifte te doen van de diefstal, voordat de waarde van je gestolen goederen wordt uitgekeerd. Tot slot is het goed om te weten dat contant geld niet altijd onder de dekking van een reisverzekering valt.

Mijn tas is gestolen, wat nu?

Veel reisverzekeringen stellen voorwaarden voordat ze uitkeren. Sommige verzekeraars hebben in de polisvoorwaarden staan dat je bepaalde spullen bij je moet dragen of in een kluis moet hebben liggen, voordat ze bij diefstal een vergoeding uitkeren. Recent is er door de geschillencommissie van klachteninstituut Kifid bepaald dat een reisverzekeraar ook uit moet keren, wanneer een dame haar handtas naast haar tafel zet. De verzekeraar had als eis dat de tas op schoot moest of op tafel, maar de geschillencommissie oordeelde dat dit redelijkerwijs niet verwacht kan worden. Is jouw tas gestolen op vakantie, neem dan altijd zo snel mogelijk contact op met de lokale politie en jouw verzekeraar. Wacht met dit laatste niet totdat je weer thuis bent.

Wat kan ik preventief doen tegen zakkenrollers?

Ben je gerold op vakantie en krijg je het meeste vergoed door je reisverzekering dan is dit natuurlijk fijn. Toch is het nog prettiger als je helemaal niet wordt gerold, een diefstal brengt namelijk veel gedoe en rompslomp met zich mee. Om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van zakkenrollers kan je de volgende preventiemaatregelen in acht nemen:

  • neem zo min mogelijk waardevolle spullen mee op vakantie;
  • laat belangrijke documenten achter in een kluis op je vakantieadres;
  • zorg dat je waardevolle spullen in een goede tas vervoert die dicht kan;
  • stop niet al je waardevolle spullen in één tas, maar doe bijvoorbeeld ook iets in een afsluitbare jaszak of broekzak;
  • laat je informeren voordat je de stad in gaat waar zakkenrollers actief zijn en welke trucs ze toepassen.

Inhoudsopgave

Vergelijk alle reisverzekeringen

Ga goed voorbereid op reis. Regel het direct.

  • Goedkoopste bovenaan
  • Vergelijken op inhoud en prijs
  • 100% onafhankelijk vergelijken
Reisverzekering vergelijken

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.