Vakantie met huisdieren

Niet alleen jij, maar ook jouw huisdier is weleens toe aan vakantie! Daarom nemen steeds meer mensen graag hun favoriete beestje mee op reis. Eindeloze strandwandelingen met de hond, gezellig met de kat in het vakantiehuis of te paard de omgeving van jouw vakantieadres verkennen. Fantastisch! Maar hoe pak je dit aan wat betreft de verzekering? Wij geven je graag de antwoorden, zodat jouw huisdier veilig mee kan op vakantie!

Definitie huisdier binnen de reisverzekering

Wanneer we in de context van dit artikel spreken over het begrip ‘huisdier’, is het van belang dat je kunt aantonen dat het huisdier onder jouw eigendom valt. Dit houdt in dat het huisdier geregistreerd staat bij de gemeente. Dieren zoals honden, katten en paarden worden doorgaans gemarkeerd als ‘eigendom’. Andere huisdieren vallen vaak niet binnen deze omschrijving.

Waarom is het van belang om een reisverzekering af te sluiten?

Je gaat er natuurlijk niet vanuit, maar het kan altijd voorkomen dat jouw huisdier tijdens de vakantie ziek wordt, een ongeluk krijgt of een infectie oploopt. Een andere omgeving, een onaangenaam klimaat of gewoonweg pure pech kan hiervan de oorzaak zijn. Net als in Nederland kun je in deze gevallen gelukkig gewoon langs de dierenarts gaan om te kijken of deze er iets aan kan doen. Echter brengt dit wel bijbehorende kosten met zich mee.

Kosten in het buitenland

Wanneer je een zorgverzekering voor je huisdier hebt afgesloten, worden in de meeste gevallen de kosten die de behandeling ook in Nederland gekost zou hebben, gedekt. Echter liggen de kosten van behandelingen in het buitenland doorgaans hoger dan in Nederland en zijn in dit geval, de extra kosten voor jouw eigen rekening. Toch kun je deze kosten overbruggen. Hiervoor kun je kiezen uit drie opties.

Hoe verzeker ik mijn huisdier voor extra medische kosten in het buitenland?

1: Sommige verzekeraars maken het mogelijk om jouw huisdier te laten meeverzekeren op jouw eigen reisverzekering. Net als kinderen onder de 18 vaak automatisch zijn meeverzekerd, kan dit ook voor huisdieren gelden. Ga dit dus na! Om extra medische kosten te dekken, is het noodzakelijk dat de extra module ‘medische kosten’ is afgesloten.

2: De tweede optie is om een aparte reisverzekering voor jouw huisdier af te sluiten. Hierdoor worden extra medische kosten tot een bepaald bedrag gedekt. Vaak ligt dit bedrag tussen de €150 en €300. Allianz biedt bijvoorbeeld een speciale verzekering aan voor huisdieren.

3: Daarnaast is het bij sommige verzekeraars mogelijk om een zorgverzekering af te sluiten met Europa- of werelddekking. Hiermee worden bovenstaande, extra kosten veelal ook gedekt.

Zijn er nog andere zaken waar ik mijn huisdier voor kan verzekeren?

Het afsluiten van een annuleringsverzekering is zeker aan te raden. Wanneer je zelf een dergelijke verzekering afsluit, check dan of jouw huisdier ook is meeverzekerd. Wanneer jouw hond, kat of paard dan tijdens de vakantie heel ziek wordt of zelfs overlijdt, kun je in dit geval namelijk een gedeelte van de kosten van de vakantie terugvragen. Ook wanneer jouw dier ziek wordt of overlijdt vóór het vertrek en je hierdoor je vakantie moet annuleren, kun je geld terug krijgen. Hiervoor geldt wel vaak een limiet van een aantal dagen voor vertrek wanneer het incident zich voordoet.

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.