5

Doorlopende vs globetrotter reisverzekering

Het verschil zit hem in het doel en de duur van je reis. Ga je vaak weekendjes weg en maak je af en toe een verre reis? Dan is een doorlopende reisverzekering de juiste verzekering voor jou. Ga je voor lange tijd weg en werken of stage lopen in het buitenland? Dan is een globetrotter verzekering een uitstekende keuze!

Welke reisverzekeringen zijn geschikt als ik vaak in het buitenland ben?

Wanneer je op reis gaat, doe je er goed aan je te verzekeren. Maar het vinden van de juiste reisverzekering is best lastig. Er zijn veel verschillende soorten reisverzekeringen en ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Ga je voor lang of vaak weg dan kan je kiezen voor een doorlopende reisverzekering of een globetrotter verzekering. Wat zijn precies de verschillen? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Waarvoor is een doorlopende reisverzekering?

Houd je van reizen en ga je regelmatig een week op vakantie of weekendjes weg? Dan is een doorlopende reisverzekering een goede keuze. Met een doorlopende reisverzekering ben je namelijk het hele jaar verzekerd in het buitenland. Check wel goed of je een doorlopende reisverzekering afsluit met werelddekking als je van plan bent om ook buiten Europa te gaan reizen. Controleer ook of je eventueel nog een aanvullende annuleringsverzekering moet afsluiten. Ga je voor langere tijd naar het buitenland? Lees dan goed de polisvoorwaarden, want een doorlopende reisverzekering dekt vaak maar een bepaalde aaneengesloten periode in het buitenland.

Wat is een globetrotter reisverzekering?

Ga je voor langere tijd naar het buitenland voor bijvoorbeeld werk, studie of stage, dan is de globetrotter verzekering een goede keus. Een dergelijke verzekering kan je vaak voor maximaal één of twee jaar afsluiten en biedt voor die periode een complete reisverzekering. Ga je gevaarlijk werk doen in het buitenland? Lees dan goed je polisvoorwaarden, want soms wordt gevaarlijk werk uitgesloten door de polis. Meestal is het mogelijk om met aanvullende modules je nog verder te verzekeren, waardoor je met een gerust hart voor langere tijd naar het buitenland kan vertrekken.

Waar moet ik nog meer op letten als ik lang naar het buitenland ga?

Voor het afsluiten van de juiste reisverzekering is het goed om te weten dat wanneer je langer dan acht maanden naar het buitenland gaat, je officieel gezien je moet uitschrijven bij de gemeente. En ook dit heeft consequenties voor je verzekering. Je wilt natuurlijk niet onverzekerd zijn, dus neem bij twijfel of vragen altijd contact op met je verzekeraar. Controleer ook altijd als je buiten Europa gaat reizen of je wel werelddekking hebt met jouw verzekering. Check van te voren alles goed, dan kan je onbezorgd voor langere tijd weg!