5

Meer wintersportongelukken in 2017

Afgelopen wintersportseizoen is maar weer gebleken wat het belang is van een reisverzekering met aanvullende wintersportdekking: de alarmcentrale van Eurocross Assistance maakt bekend dat het aantal meldingen met 7% is toegenomen. De meeste ongelukken zijn op de pistes in Oostenrijk gebeurd, respectievelijk Frankrijk en Italië staan op de tweede en derde plaats.

Slechte sneeuw

Het toegenomen aantal ongelukken op de piste is afgelopen wintersportseizoen mede te wijden aan de slechte sneeuwkwaliteit. Ook een toename in aantal wintersporters, aldus de Nederlandse Ski Vereniging, kan ertoe hebben geleid dat er meer gevaarlijke situaties zijn ontstaan op de pistes. Het SLF (Swiss Federal Institute), een Zwitsers instituut dat onder meer onderzoek doet naar sneeuw en lawinegevaar, maakte bekend dat het wintersportseizoen 2017 het meest sneeuwarm was in de afgelopen 150 jaar.

Aanvullende wintersportdekking reisverzekering

Indien je betrokken raakt bij een ongeluk op de piste, is de dekking van je zorgverzekering doorgaans niet toereikend. Deze vergoedt immers alleen medisch noodzakelijke kosten tot aan maximaal het Nederlandse tarief voor de behandeling. In het geval dat een gipsvlucht nodig is, materiaal beschadigd raakt en skilessen niet meer kunnen worden benut biedt de zorgverzekering geen uitkomst. In dat geval kan je een reisverzekering afsluiten met aanvullende wintersportdekking.

Dekking wintersport

Welke zaken zijn er allemaal gedekt met een aanvullende wintersportverzekering? Hoewel de precieze dekking per reisverzekeraar kan verschillen, bevat de aanvullende wintersportdekking doorgaans:

– Repatriëring (gipsvlucht naar huis)
– Alle kosten die gemaakt dienen te worden voor een reddingsactie
– Beschadiging of diefstal van je ski’s of snowboard
– Het eigen risico van je zorgverzekering
– Medische kosten in het buitenland boven het Nederlandse tarief
– Indien je als gevolg van een ongeluk geen gebruik meer kan maken van gehuurde ski’s, openstaande skilessen en je skipas krijg je deze vergoed.

Tip: vergeet ook niet te denken aan een aansprakelijkheidsverzekering. Ook als jij aansprakelijk wordt gesteld voor schade kan dit om forse bedragen gaan.