Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reisverzekering informatie

 • Pagina’s

 • Reisverzekering:

  Vergelijken
  print

  Activiteit

  Verschillende soorten reizen vragen om verschillende verzekeringen. De dekking die je zoekt is specifiek voor de reis & activiteiten die je gaat ondernemen. Iemand die bijvoorbeeld op zakenreis gaat, heeft behoefte aan een andere soort reisverzekering dan iemand die na het behalen van zijn middelbareschooldiploma voor een paar maanden gaat backpacken. Hieronder is voor verschillende type reizen en activiteiten uiteengezet welke soorten reisverzekeringen en dekkingen bijpassend zijn. Daarnaast lees je verschillende belangrijke aandachtspunten bij het afsluiten van je eigen reisverzekering.

  Reisverzekering voor bezoekers van festivals

  Het bezoeken van festivals in binnen- en buitenland kan ook onder jouw reisverzekering vallen, bijvoorbeeld in geval van een meerdaags festival met overnachting op bijvoorbeeld de camping. Je bent bijvoorbeeld gedekt voor waterschade aan de spullen die je mee hebt genomen of diefstal. Dit betekent dat je schade eenvoudig kunt declareren bij de verzekeringsmaatschappij waar je de reisverzekering hebt lopen.

  Lees meer informatie over reisverzekeringen voor (internationale) festivals.

  Reisverzekering voor backpacken

  Ben je van plan een prachtige backpackreis te gaan maken in Australië, Nieuw Zeeland, Azië of een andere mooie bestemming? In dat geval ga je langer op reis dan gewoonlijk en kan het zijn dat je doorlopende reisverzekering onvoldoende dagen geldig is. Bovendien kan je behoefte hebben aan bepaalde specifieke aanvullende dekkingen naast je reisverzekering, bijvoorbeeld aansprakelijkheid of rechtsbijstand. Om deze reden kan een lang op reis reisverzekering uitkomst bieden. Deze verzekeringen zijn speciaal in het leven geroepen voor mensen die langdurig in het buitenland gaan reizen, stage lopen of (vrijwilligers)werk verrichten.

  Meer informatie over de globetrotter verzekering lees je hier.

  Reisverzekering voor zakenreis

  De voorwaarden voor een reisverzekering met zakelijke doeleinden zijn anders dan een particuliere verzekering. Zorg dat je goed voorbereid op zakenreis gaat door een zakenreisverzekering af te sluiten met een passende dekking. Zo valt een eerdere terugreis doorgaans onder dekking, als gevolg van ernstige ziekte of zelfs overlijden van naaste familieleden. Indien je zelf eerder terug moet omdat je de reis niet kunt afmaken, bijvoorbeeld ook als je zelf ziek wordt of een ongeluk krijgt, worden reiskosten voor een vervangend persoon (zaakwaarnemer) vergoed.

  Meer informatie over verzekeringen voor zakenreizen lees je hier.