Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reisverzekering informatie

 • Pagina’s

 • Reisverzekering:

  Vergelijken
  print

  Wintersport

  Trek jij aankomend wintersportseizoen je ski’s of snowboard weer uit de kast? Vergeet dan niet te controleren of je een reisverzekering hebt met aanvullende wintersportdekking! Het is elk jaar weer even inkomen op de piste en zowel de ervaren als onervaren skiërs en snowboarders zigzaggen continue door elkaar heen. Net als verkeersdeelname brengt wintersport de nodige risico’s met zich mee: een nare val of botsing, hoe ervaren je ook bent, kan altijd op de loer liggen. En de schade die daaruit voortvloeit wordt niet zonder meer door je ‘standaard’ reisverzekering vergoed!

  Wintersportdekking in aanvulling op je reisverzekering

  Heb je al een kortlopende- of doorlopende reisverzekering? Deze verzekeringen bieden, gezien het verhoogde risico op ongelukken bij wintersport, geen standaard dekking voor de kosten om je in een ‘banaan’ veilig van de piste af te halen en een eventuele ambulancerit/gipsvlucht. Dat betekent dat je deze kosten, indien je bijvoorbeeld door een gebroken been met speciaal vervoer naar huis dient te worden gebracht, uit eigen zak moet betalen. En deze kosten kunnen de spuigaten uitlopen! Dit geldt ook voor de kosten die je al gemaakt had voor de skipassen, niet gevolgde skiklasjes en de schade aan je skiuitrusting. Om die reden is het mogelijk je reisverzekering uit te breiden met een aanvullende wintersportverzekering of –module.

  Wat wordt er gedekt door de aanvullende wintersportdekking?

  Met wintersportdekking bovenop je doorlopende- of kortlopende reisverzekering ben je, afhankelijk van de verzekeraar, doorgaans verzekerd voor de volgende zaken:

  • De kosten voortvloeiende uit de reddingsoperatie met de helikopter of ‘banaan’ om je van de piste af te halen;
  • De niet benutte gemaakte kosten voor de skipassen, (resterende) skilessen en skiverhuur;
  • Schade aan je ski’s/snowboard bij diefstal of beschadiging;
  • De kosten van een eventuele gipsvlucht naar Nederland.

  Diefstal van ski’s of snowboard

  Helaas worden er in wintersportgebieden geregeld ski’s en snowboards gestolen. Met name nieuwere boards en ski’s zijn erg in trek bij de dieven. De diefstal van je skimateriaal wordt over het algemeen vergoed. Houdt er rekening mee dat skimaterialen niet vergoed worden wanneer deze onbeheerd achter gelaten worden. In geval van diefstal is het belangrijk aangifte te doen bij de lokale politie.

  De Gipsvlucht vergoed?

  Jaarlijks komen er vele wintersporters met een gipsvlucht naar huis. Hoewel een deel van de ziektekosten in het buitenland door de zorgverzekeraar vergoed worden, valt de gipsvlucht hier niet onder. De wintersportdekking van een reisverzekering vergoedt over het algemeen de gipsvlucht wel. Om hier zeker van te zijn is het aan te raden de polisvoorwaarden van de verzekeraar na te gaan.

  Vervangende chauffeur

  Wanneer je met eigen vervoer op wintersport gaat en er slechts één chauffeur is met een geldig rijbewijs, dan is het aan te raden een dekking voor automobilistenhulp af te sluiten op de reisverzekering. Stel dat de chauffeur in het gezelschap een been breekt tijdens het skiën, dan is er niemand meer om de auto en het reisgenootschap naar huis te brengen. In een dergelijk geval zal door de meeste verzekeraars een vervangende chauffeur ingeschakeld worden om het gezelschap en de auto weer veilig naar huis te brengen.

  Reisverzekering met wintersportdekking afsluiten

  Bij welke verzekeraars kan je terecht voor een kortlopende- of doorlopende reisverzekering met wintersportdekking? Dat gaat om een behoorlijk lijstje, indien je al een reisverzekering hebt kan je kijken of deze verzekeraar de mogelijkheid biedt de dekking uit te breiden voor je wintersportvakantie. Misschien heb je nog geen reisverzekering of ben je op zoek naar een uitgebreidere wintersportdekking? Wij helpen je graag op weg! Bekijk de wintersportdekking van verschillende reisverzekeraars in onze handige vergelijker.

  Aanvullende medische kosten

  Indien je als gevolg van een ongeval direct geopereerd moet worden in het ziekenhuis en daar een aantal dagen dient te verblijven, valt dit normaliter onder de dekking van je zorgverzekering. Er plakt hier alleen een grote ‘maar’ aan: je krijgt de kosten slechts vergoed tot het Nederlandse tarief voor de behandeling/ziekenhuisverblijf.

  In andere Europese landen kunnen deze tarieven behoorlijk hoger liggen, waardoor uiteindelijk alsnog een groot deel van de aanvullende medische kosten voor eigen rekening komen. De zorg in buitenlandse wintersportgebieden wordt bovendien vaak ingevuld door privéklinieken. Deze zorg valt niet onder de dekking van je basiszorgverzekering. Het afbreken van je wintersportvakantie is al zuur genoeg, een flinke buitenlandse zorgrekening op de deurmat is dan wel het laatste waar je op zit te wachten. Naast wintersportdekking is aanvullende medische dekking bij je reisverzekering dus zeker geen overbodige luxe.

  Tip

  Waar moet je allemaal nog meer aan denken bij de voorbereiding van je wintersportvakantie? Wij hebben een handige checklist wintersportvakantie voor je opgesteld zodat jij onbezorgd kan genieten van de sneeuw!

  Let overigens ook op mogelijke dubbele verzekering! Misschien heb je al een aanvullende zorgverzekering die ook dekking biedt voor medisch kosten gemaakt in het buitenland die boven het Nederlandse tarief uitstijgen. Daarnaast is het goed te weten dat je doorlopende reisverzekering wel gewoon bijvoorbeeld diefstal van je bagage, afhankelijk van je bagagedekking, op wintersport blijft vergoeden.