Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reisverzekering informatie

 • Pagina’s

 • Reisverzekering:

  Vergelijken
  print

  Zakenreis

  Wie vaak op reis gaat doet er goed aan om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een particuliere reisverzekering heeft echter niet per se de beste dekking voor een zakelijke reis. Als je naar het buitenland gaat voor zakelijke doeleinden is verstandig om je in te dekken tegen financiële risico’s door een zakenreisverzekering af te sluiten. Een zakenreisverzekering biedt vergoedingen die niet in te denken zijn bij een particuliere reisverzekering. Zo kun je bij ziekte vaak een vergoeding ontvangen wanneer je een vervanger stuurt.

  Deze is bedoeld voor buitenlandse reizen voor bijvoorbeeld beurzen, het bezoeken van zakenrelaties of congressen. Het voordeel van een zakelijke reisverzekering is dat deze vaak ook werkzaamheden in het buitenland dekt. Veel verzekeraars bieden een zakenreisverzekering aan als extra optie bij een doorlopende reisverzekering.

  Voor veel mensen is de zakenreisverzekering redelijk onbekend. De vragen die komen kijken bij het afsluiten van een zakelijke reisverzekering worden hier besproken.

  Wat is een zakenreisverzekering?

  Als je voor werk op reis gaat dekt je doorlopende reisverzekering dit meestal niet. Het is dan verstandig om een reisverzekering met zakelijke dekking af te sluiten. Deze reisverzekering beschikt niet alleen over een dekking voor werkgerelateerde reizen, ook vrijwilligerswerk, stage en studiereizen kunnen onder de dekking vallen.

  Wat voor zakenreisverzekeringen zijn er?

  Er zijn drie verschillende soorten zakenreisverzekeringen te onderscheiden, de kortlopende, de doorlopende en de collectieve zakenreisverzekering. Er is niet één beste zakelijke reisverzekering soort voor iedereen, dit verschilt per situatie. In de volgende drie paragrafen lees de informatie die je nodig hebt om de beste zakenreisverzekering te kunnen afsluiten.

  Kortlopende zakenreisverzekering

  Voordat je een zakenreisverzekering gaat afsluiten is het belangrijk om na te denken waarom en wanneer je deze nodig hebt. Wil je Europese of Werelddekking? Ga je veel op zakenreis of is het een enkele keer? Als je zelden op reis gaat voor werk is het waarschijnlijk het goedkoopst om een kortlopende zakenreisverzekering af te sluiten.

  De kortlopende reisverzekering sluit je eenmalig af als je verzekerd wil zijn tegen ongevallen, S.O.S. kosten, diefstal, medische kosten en verlies van bagage tijdens jouw zakenreis. Andere situaties die een particuliere kortlopende reisverzekering niet dekt wanneer je voor zaken naar het buitenland gaat zijn:

  • Een reddingsactie, bijvoorbeeld wanneer je verdwaald in een natuurgebied.
  • Als bagage kwijtraakt.
  • Wanneer je de reis moet afbreken door ziekte van familieleden, reisgenoten of van jezelf.
  • Opname in een buitenlands ziekenhuis.
  • Een situatie waarin je juridische bijstand nodig hebt.
  • Als stakingen de terugkeer naar huis onmogelijk maken.

  Deze kosten worden vaak wel vergoed door een zakelijke reisverzekering. Verder staat bij de zakenreisverzekering het behalen van zakelijke afspraken vooraan. Zo kun je vaak eenvoudig een vergoeding voor vervangend vervoer krijgen wanneer dit nodig is.

  Een voordeel van verschillende kortlopende zakenreisverzekeringen afsluiten voor verschillende zakenreizen is dat je de verzekering op de reis zelf kunt afstellen. Dit is uiteraard arbeidsintensiever maar het zorgt er wel voor dat je nooit teveel betaalt. Bekijk wel altijd goed de voorwaarden die door de verzekeringsmaatschappij bepaald worden.

  Doorlopende zakenreisverzekering

  Als je vaker per jaar op zakenreis gaat en geen zin hebt om iedere keer een aparte verzekering af te sluiten kun je ervoor kiezen om een doorlopende zakenreisverzekering af te sluiten. Bij sommige aanbieders is een zakenreisverzekering een aanvullende module van de particuliere doorlopende zakenreisverzekering. Als dit voor jou het geval is, is het afsluiten van een zakelijke reisverzekering een kwestie van een extra vakje aanvinken in de module van jouw doorlopende reisverzekering. Als dit niet het geval is en je wel een doorlopende zakenreisverzekering wil afsluiten kun je ervoor kiezen om deze los af te sluiten.

  Verder heb je bij veel doorlopende zakenreisverzekeringen de optie om ook een collega mee te verzekeren. Ook kun je ervoor kiezen om familie ook mee te verzekeren. Op deze manier combineer je een zakelijke reisverzekering met particulier gebruik. Check wanneer je collega’s vaak op zakenreis gaan of je werkgever niet een collectieve zakenreisverzekering heeft afgesloten. Zo voorkom je dubbele kosten.

  Collectieve zakenreisverzekering

  De laatste variant is een goede keus wanneer een groep van twee of meerdere collega’s regelmatig op zakenreis naar het buitenland gaan. Vaak wordt de collectieve zakenreisverzekering door de werkgever afgesloten. Organisaties hebben dan ook zorgplicht voor werknemers die internationale zakenreizen maken. De risico’s moeten zo veel mogelijk ingeperkt worden. Een zakenreisverzekering helpt hier uitstekend bij.

  De collectieve zakenreisverzekering is bijna altijd een doorlopende zakenreisverzekering. In een klap zijn hiermee alle collega’s van de onderneming verzekerd, ook degene die in het buitenland wonen en werken.

  De belangrijkste variabele is het aantal reisdagen die verzekerd worden. Vaak is dit aantal tussentijds aan te passen. Daarnaast kun je kiezen tussen Europese of werelddekking.

  Zakenreisverzekering afsluiten

  Maar, is het verstandig om een kortlopende of een doorlopende zakelijke reisverzekering af te sluiten? En wat is goedkoper, collectief of individueel? Bedenk voor jezelf goed hoe veel je het aankomende jaar op zakenreis zult gaan en bekijk en vergelijk altijd goed de voorwaarden van verschillende aanbieders van zakelijke reisverzekeringen voordat je deze afsluit.