Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Advies

Het afsluiten van een passende reisverzekering kan best lastig zijn. Er zijn immers vele soorten reisverzekeringen. Daarnaast zijn de polisvoorwaarden vaak moeilijke te doorgronden en deze staan doorgaans vol ingewikkelde begrippen. Waar moet je allemaal op letten bij het afsluiten van een reisverzekering? En wat is voor je reisgedrag nu de beste en goedkoopste reisverzekering? Op deze pagina vind je onder meer een begrippenlijst, handige tips bij het afsluiten van je reisverzekering en een overzicht van veelgestelde vragen.

Begrippenlijst reisverzekering

Bij het afsluiten en vergelijken van reisverzekeringen en het lezen van de bijbehorende polisvoorwaarden kan je moeilijke begrippen tegenkomen. De betekenis van deze begrippen is je misschien niet gelijk duidelijk. Op onze pagina begrippenlijst vind je een handig overzicht van moeilijke termen die je tegen kan komen bij het bekijken en vergelijken van reisverzekeringen.

Bekijk hier de begrippenlijst

Bespaartips

Een reisverzekering is geen overbodige luxe, toch houd je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk geld over voor je vakantie zelf. Door reisverzekeringen goed met elkaar te vergelijken, af te stemmen op je reisgedrag, dubbele dekkingen te voorkomen en eventuele kortingen te checken kan je wellicht extra besparen!

Meer informatie over bespaartips

Wat is de beste en goedkoopste reisverzekering?

Waar vind je de beste en goedkoopste reisverzekering? Dit is voor iedereen anders en vooral afhankelijk van je reisfrequentie, reisdoel en reisactiviteiten. In dit artikel vind je een aantal handige tips, aandachtspunten en handvatten om de voor jou beste reisverzekering op maat tegen de scherpste premie te vinden!

Lees hier meer over de beste en goedkoopste reisverzekering

Betalen in het buitenland

Een goede voorbereiding is het halve werk, dat geldt ook voor het regelen van bankzaken in het buitenland. Is het bijvoorbeeld nodig je bankpas te ‘activeren’ voor pinnen in het buitenland en is het handig je creditcard mee te nemen? Waarom is het belangrijk altijd wat contanten op zak te hebben? En wat te doen als je pinpas of creditcard niet meer werkt of is gestolen? Op deze en andere vragen geven wij in dit artikel antwoord.

Meer informatie over betalen in het buitenland

Doorlopende vs globetrotter reisverzekering

Hoe kan je nu precies een doorlopende reisverzekering van een globetrotter verzekering onderscheiden? Bij welke reisactiviteiten en reisduur is het interessanter om voor een globetrotter reisverzekering te kiezen?

Bekijk alle verschillen op onze pagina doorlopende vs globetrotter reisverzekering

Doorlopende vs kortlopende reisverzekering

Wat is het verschil tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering? En wanneer is het interessanter en voordeliger voor een doorlopende reisverzekering te kiezen?

Meer informatie over doorlopende vs kortlopende reisverzekering

Europese zorgkaart (EHIC)

Met de EHIC, oftewel Europese zorgkaart, kan je in het buitenland aantonen dat je afdoende verzekerd bent in Nederland voor de basiszorg. Hoe kan je een EHIC aanvragen en in welke landen is deze geldig?

Meer informatie over de Europese zorgkaart (EHIC)

Gouden reistips van tien reisbloggers

Van wie kan je nu beter tips en adviezen ontvangen dan van de ervaringsdeskundigen zelf? Met dat idee in het achterhoofd hebben wij tien enthousiaste Nederlandse reisbloggers benaderd. Zij geven je elk een gouden tip om optimaal van je lange reis te genieten!

Lees hier de gouden reistips van tien reisbloggers

Kortingen op je reisverzekering

Profiteer van verschillende kortingsmogelijkheden op je reisverzekering! Voorbeelden van kortingen op je reisverzekering en reis zijn collectiviteitskorting, pakketkorting, vroegboekkorting of last minute korting.

Meer informatie vind je op onze pagina kortingen

Reis boeken

Er zijn verschillende manieren waarop je een reis kan boeken naar je volgende bestemming. Je kan bijvoorbeeld zelf op onderzoek uitgaan en online je tickets, verblijf en activiteiten boeken. Je kan ook gebruik maken van de diensten van een reisorganisatie of reisbureau. Aan de hand van je persoonlijke wensen worden alle verschillende reisopties je voorgeschoteld. In dat geval is er sprake van een pakketreis. Ben je op zoek naar een goedkoop uitstapje? Dan kan het boeken op vakantieveiling websites uitkomst bieden.

Lees hier meer over het boeken van een reis

Reisadviezen

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft je aan de hand van reisadviezen voor verschillende landen inzicht in alle reisrisico’s en overige belangrijke informatie. Je reisbestemming zal geclassificeerd zijn met een kleurcode. Deze code geeft aan in hoeverre het veilig is om naar een bepaald land of gebied te reizen. Hoewel je niet aan een reisadvies vast zit, wordt aangeraden het reisadvies op te volgen. Op deze manier kan je onaangename verrassingen op reis voorkomen! Bij groen zijn er geen veiligheidsrisico’s die afwijken van de situatie in Nederland. In geval van de kleur geel zijn er een aantal veiligheidsrisico’s. De kleur oranje geeft aan dat er ernstige veiligheidsrisico’s zijn. Dat betekent dat alleen noodzakelijke reizen worden aangeraden. Bij rood is het advies duidelijk: je wordt geadviseerd niet te reizen.

Lees hier meer informatie over de verschillende reisadviezen

Reisbureau- en reisorganisatie

Een reisbureau of reisorganisatie helpt je bij het organiseren van je reis en neemt je een hoop uitzoekwerk uit handen voor wat betreft je reis, accommodatie en activiteiten.

Meer informatie over het reisbureau- en de reisorganisatie

Reistips

Hoewel het voorbereiden en regelen van een reis een persoonlijke aangelegenheid is, zijn er verschillende handige reistips die bij veel verschillende soorten reizen van pas kunnen komen! Wat zijn nu belangrijke aandachtspunten bij de voorbereiding van je reis?

Lees hier meer over verschillende reistips

Reisvaccinaties

Inentingen zijn geen pretje, maar erg belangrijk om geen nare ziektes op te lopen als je een verre reis aan het maken bent. De kosten voor het vaccineren verschillen per vaccin en locatie en kunnen hoog oplopen. Een aanvullende zorgverzekering kan uitkomst bieden.

Lees hier meer over vaccinaties

Reisverzekering kiezen in 5 stappen

Uit het uitgebreide aanbod reisverzekeringen kan je misschien door de bomen het bos niet meer zien. Aan de hand van 5 stappen wordt inzichtelijk gemaakt wat belangrijke aandachtspunten zijn bij het afsluiten van een reisverzekering op maat.

Lees hier meer over de reisverzekering kiezen in 5 stappen

Reisverzekering noodzakelijk?

Iets wat menig reiziger zich misschien wel eens heeft afgevraagd is of het wel nodig is een reisverzekering af te sluiten voor je vakantie. Een reisverzekering lijkt misschien overbodige luxe, tot er iets mis gaat.. Niet alleen jezelf, maar ook je bagage en medereizigers staan bloot aan verschillende risico’s. Zo kan je bagage beschadigen, kwijtraken of zelfs worden gestolen. Ook kunnen medisch noodzakelijke kosten in het buitenland behoorlijk boven het Nederlandse tarief uitstijgen. Het verschil dien je zonder reisverzekering ook uit eigen zak te betalen.

Bekijk de verschillende voordelen van een reisverzekering in het artikel reisverzekering noodzakelijk?

Reisverzekering of aanvullende zorgverzekering?

Zowel vanuit de reisverzekering als vanuit de aanvullende zorgverzekering bestaat een dekking voor spoedeisende medische zorg in het buitenland. Hoe voorkom je dubbele verzekering en maak je de afweging tussen één van beide varianten?

Bekijk meer over de aanvullende medische dekking in het buitenland en de verzekeringsopties op onze pagina reisverzekering of aanvullende zorgverzekering?

Veelgestelde vragen

Er komen regelmatig specifieke vragen binnen bij onze redactie over reisverzekeringen. Steeds terugkerende vragen hebben wij ondergebracht in ons overzicht met veelgestelde vragen. De vragen hebben onder meer betrekking op de dekking van reisverzekeringen, soorten reisverzekeringen en schade tijdens het reizen.

Bekijk hier het overzicht veelgestelde vragen

Veilig boeken en betalen

Bij het online boeken van je reis, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat zowel de boeking als betaling veilig kunnen plaatsvinden.

Meer informatie over veilig boeken en betalen

Voorkom dubbele dekking

Heb jij verschillende verzekeringen lopen, waaronder bijvoorbeeld een reis-, auto- en zorgverzekering? Wellicht zijn er dekkingen die overlap hebben in deze verzekering, zoals de pechhulpdekking of aanvullende medische kosten.

Bekijk hoe je dubbele dekking kan voorkomen op onze pagina voorkom dubbele dekking

Vroegboekkorting of lastminute?

Is het nu juist slim om tijdig je vakantie te boeken of worden de tarieven voor je reis en accommodatie op het laatste moment juist aantrekkelijker?

Lees hier meer over vroegboekkorting of lastminute?

Waardevermindering bagage

Reisverzekeraars houden bij de uitkering van schade aan of diefstal van je bagage rekening met de huidige waarde van het bagage item. Deze waarde neemt met de jaren af en bij bepaalde reisverzekeraars gaat dit wat betreft sommige bagage in een sneller tempo. Hoe kan je nu precies achterhalen wat je precies vergoed krijgt?

Lees hier meer over de waardevermindering van bagage

Zorgverzekering in het buitenland

Wat dekt je zorgverzekering eigenlijk precies op het moment dat je in het buitenland spoedeisende medische zorg nodig hebt? Je Nederlandse zorgverzekering is wereldwijd geldig. Dit betekent dat je de noodzakelijke medische kosten vergoed krijgt, echter tot maximaal het Nederlandse tarief van vergelijkbare behandelingen of medicatie. Met een EHIC (European Health Insurance Card) kan je zonder problemen aantonen dat je goed verzekerd bent.

Meer informatie over de zorgverzekering in het buitenland