Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reisverzekering informatie

 • Pagina’s

 • Reisverzekering:

  Vergelijken
  print

  Advies

  Het afsluiten van een passende reisverzekering kan best lastig zijn. Er zijn immers vele soorten reisverzekeringen. Daarnaast zijn de polisvoorwaarden vaak moeilijke te doorgronden en deze staan doorgaans vol ingewikkelde begrippen. Waar moet je allemaal op letten bij het afsluiten van een reisverzekering? En wat is voor je reisgedrag nu de beste en goedkoopste reisverzekering? Op deze pagina vind je onder meer een begrippenlijst, handige tips bij het afsluiten van je reisverzekering en een overzicht van veelgestelde vragen.

  Begrippenlijst reisverzekering

  Bij het afsluiten en vergelijken van reisverzekeringen en het lezen van de bijbehorende polisvoorwaarden kan je moeilijke begrippen tegenkomen. De betekenis van deze begrippen is je misschien niet gelijk duidelijk. Op onze pagina begrippenlijst vind je een handig overzicht van moeilijke termen die je tegen kan komen bij het bekijken en vergelijken van reisverzekeringen.

  Bekijk hier de begrippenlijst

  De beste reisverzekering

  Ben je op zoek naar de beste reisverzekering voor jouw reis? Een reisverzekering en de gewenste (aanvullende) dekkingen sluit je af op basis van de specifieke reis die je gaat maken of je reisgedrag in het algemeen. Om een bepaalde reisverzekering als beste aan te merken is het van belang te kijken naar het soort reis, je reisfrequentie, reisduur, de plek waar je naartoe reist en het soort activiteiten die je gaat ondernemen.

  Meer informatie over de beste reisverzekering

  Goedkope reisverzekering

  Indien je op zoek bent naar een reisverzekering met de laagste premie, is het belangrijk eerst te bepalen welke soort reisverzekering je nodig hebt. Daarna ga je kijken wat de gewenste dekking is voor je reis. Je kan bijvoorbeeld een kortlopende reisverzekering afsluiten voor een korte, eenmalige reis. Een doorlopende reisverzekering is ideaal indien je binnen een jaar vaker reist en een lang op reis verzekering is perfect voor een backpackvakantie of wereldreis. Maak een lijstje van alle gewenste aanvullende dekkingen, de duur van je reis en vergelijk op basis van deze gegevens verschillende reisverzekeringen om de goedkoopste eruit te vissen.

  Lees hier meer over goedkope reisverzekeringen

  Veelgestelde vragen

  Er komen regelmatig specifieke vragen binnen bij onze redactie over reisverzekeringen. Steeds terugkerende vragen hebben wij ondergebracht in ons overzicht met veelgestelde vragen. De vragen hebben onder meer betrekking op de dekking van reisverzekeringen, soorten reisverzekeringen en schade tijdens het reizen.

  Bekijk hier het overzicht veelgestelde vragen