Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reisverzekering informatie

 • Pagina’s

 • Reisverzekering:

  Vergelijken
  print

  Reisbureau en reisorganisatie

  Tegenwoordig gebruiken steeds meer reizigers ter oriëntatie en voor het boeken van een reis het internet. Desondanks zijn er in Nederland nog om en nabij de 1000 reisbureaus waar je terecht kan voor verschillende reisgidsen en persoonlijk reisadvies bij het boeken van je reis. Wat zijn de voordelen van het boeken via een reisbureau? En wat is eigenlijk het verschil tussen een reisbureau en een reisorganisatie? En sluit je dan ook automatisch een reisverzekering af? Op deze en andere vragen wordt in dit artikel antwoord gegeven.

  Voordelen boeken via een reisbureau

  Indien je een reis boekt via een reisbureau ben je over het algemeen veel minder tijd kwijt aan het vergelijken en samenstellen van je reis. Als nadeel zou kunnen worden genoemd dat je minder flexibel bent in het samenstellen van je reis.

  Tijd- en kostenbesparing

  Reisbureaus bieden kant en klare opties aan: desondanks is het aanbod accommodaties eerder beperkt dan eindeloos gezien de afspraken die reisbureaus met verschillende hotels en eventueel andere accommodaties hebben. Juist daarom blijft het overzichtelijk, is de prijs soms zelfs een stuk lager en wordt het gemakkelijker de keuze te maken.

  Gemak

  Daar komt doorgaans nog bij dat je de reis in termijnen kan betalen en de papierwinkel met reserveringen en tickets thuis krijgt gestuurd. Het kan ook voorkomen dat bepaalde tickets bijvoorbeeld op het vliegveld moeten worden afgehaald. Eenmaal aangekomen op plaats van bestemming is het mogelijk dat je, indien nodig, met bijvoorbeeld een shuttlebus naar je accommodatie gebracht. Ook kan het zijn dat bij de geboekte reis bepaalde excursies worden aangeboden.

  Ongeregeldheden

  Het boeken van een reis bij een bekend reisbureau geeft vertrouwen: je krijgt duidelijkheid wat je precies boekt en bij wie. In geval van ongeregeldheden, je mist de aansluitende vlucht of het hotel is erg onhygiënisch, kan je ter plaatse nog contact opnemen met de reisorganisatie om een oplossing te vinden. Het reisbureau zorgt dus ook voor zekerheid dat alles conform het geboekte zal zijn.

  Verschil reisbureau en reisorganisatie

  De begrippen reisbureau en reisorganisatie worden nogal eens door elkaar gebruikt. Er bestaat echter wel degelijk een verschil! Bij het reisbureau sluit je de overeenkomst voor je reis af, het reisbureau is daarmee tussenpersoon die zorgt voor bemiddeling tussen jou als reiziger en de reisorganisatie. De reisorganisatie is verantwoordelijk voor de reis zelf en de uitvoering daarvan. Dat betekent dat het reisbureau juist niet de verantwoordelijkheid draagt bij uitvoeringsproblemen. Het kan zijn dat je via internet een reis hebt geboekt direct bij een reisorganisatie: dan is er dus geen bemiddelend reisbureau.

  Reisverzekering via je reisbureau?

  Bij een groot deel van de reisbureaus is het mogelijk direct een reisverzekering af te sluiten bij je geboekte reis. Hoewel dit zorgt voor het nodige gemak, kan het zelf vergelijken van reisverzekeringen je een behoorlijke besparing opleveren. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat bij 75% van de 100 bezochte reisbureaus een vrij prijzige reisverzekering werd aangeboden die in bepaalde gevallen door zelf te vergelijken tot wel de helft van de prijs kan worden afgesloten. Ook dient te worden gewaakt voor oververzekering: sluit geen dekkingen af die je niet nodig hebt tijdens je reis.

  Verschillende reisverzekeringen vergelijken? Bekijk hier onze handige reisverzekeringen vergelijker.