Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reisverzekering informatie

 • Pagina’s

 • Reisverzekering:

  Vergelijken
  print

  Vroegboekkorting of last minute?

  Nederlanders houden van vakanties. Het liefst gaan we meerdere keren per jaar naar het buitenland. Zowel strand- en wintersportvakanties als citytrips zijn populair. Reizen kost natuurlijk wel geld. Daarom is het fijn om voor je vakanties te profiteren van goede aanbiedingen. Maar moet je voor de beste prijzen nou wachten tot het laatste moment of juist vroeg je reis boeken?

  Vroeg je vakantie boeken of wachten??

  Veel mensen vinden het fijn om hun vakantie in te plannen en boeken deze daarom vroeg in het seizoen. Vooral voor gezinnen die gebonden zijn aan werkschema’s en schoolvakanties is dit handig. Er begint echter steeds meer een verschuiving plaats te vinden naar het last-minute boeken van reizen. Mensen hebben minder te besteden, zijn afhankelijk van hun vakantiegeld en wachten af of de Nederlandse zomer tegenvalt.

  Pakketreizen

  Wat voor jou de beste optie is hangt vooral af van je reiswensen en flexibiliteit. Wanneer je voor een volledige pakketreis via een touroperator kiest ben je waarschijnlijk goedkoper uit met een vroeg geboekte reis. Deze reizen bieden vaak ook mogelijkheden om accommodaties te boeken waarbij vermaak en maaltijden voor de kinderen inbegrepen zijn.

  Voor- en nadelen

  Zowel het vroeg als het laat boeken van een vakantie heeft voor- en nadelen.

  Bij een vroegboek vakantie heb je:

  • + veel keuze qua reisbestemming.
  • + hoge korting doordat reisorganisaties hun reizen graag snel vol boeken.
  • + tijd om je vakantie te plannen en je reisverzekering te regelen.
  • – geen garantie dat de reis door marktwerking niet nog goedkoper wordt.
  • – nog geen beschikking over je vakantiegeld.

  Bij een last-minute vakantie heb je:

  • + de vrijheid om op het laatste moment te besluiten op vakantie te gaan.
  • + veel korting omdat reisorganisaties hun reizen nog willen verkopen.
  • + meer zekerheid dat je die periode echt op vakantie kan.
  • – weinig keuze qua bestemming en accommodatie.
  • – geen tijd om alle praktische zaken van de reis goed te plannen.

  Korting voor kinderen

  Veel reisorganisaties bieden wanneer je vroeg je vakantie boekt kinderkortingen aan. Er worden dan kortingen op accommodaties of zelfs gratis vlucht- en verblijfplaatsen voor kinderen aangeboden. Let wel goed op de voorwaarden, bijna altijd moeten luchthavenbelastingen, reserveringskosten en andere bedragen wel betaald worden. Ook kunnen de voorwaarden stellen dat er twee volwassenen aanwezig moeten zijn of gelden er andere regels wanneer er meerdere kinderen meereizen.

  Tijdig je reisverzekering afsluiten

  Het is mogelijk dat je voor je reis ziek wordt, verplichtingen hebt of net aan een nieuwe baan begint. Ook kan er tijdens de vakantie iets gebeuren waardoor je eerder naar huis moet. Met een annuleringsverzekering ben je voor deze kosten verzekerd. Let er wel op dat je een annuleringsverzekering meteen afsluit bij het boeken van de vakantie of binnen de 7 dagen erna. Daarna is het vaak niet meer mogelijk.

  Populaire vakantie bestemmingen

  Wanneer het weer in Nederland tegenvalt worden er veel last-minute reizen geboekt naar warmere landen, zoals Spanje, Turkije en Italië. Andere populaire zomerbestemmingen onder Nederlandse vakantiegangers zijn Frankrijk, Duitsland en Griekenland. Voor wintersportvakanties zijn vooral Oostenrijk en Frankrijk populair.