Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Checklists

Staat er binnenkort weer een leuke vakantie voor de deur? Of je nu op wintersport gaat, op zomervakantie of een lekker stedentripje gaat maken naar een zonnige bestemming in de herfst: bij het voorbereiden van je trip zijn er een hoop zaken waar je aan moet denken. Om je daarbij te helpen hebben wij verschillende soorten vakantie checklists opgesteld. Handig, zo kan je checken of je overal aan hebt gedacht en niets belangrijks vergeet!

Checklist autovakantie

Kies je er voor met de auto op vakantie te gaan? Naast alle bagage is het belangrijk even te checken of je auto in conditie is om behoorlijk wat kilometers te gaan maken. Wanneer heeft je auto voor het laatst een onderhoudsbeurt gehad? Heb je indien nodig reservebanden of reservelampen bij je? Check ook even of je alle belangrijke verzekeringen met de gewenste dekkingen hebt afgesloten. Zo kan je via een reisverzekering in aanvulling op je autoverzekering een pechhulpverzekering voor in het buitenland afsluiten. Controleer tot slot ook of je de nodige papieren en hulpmiddelen, zoals een gevarendriehoek, bij je hebt.

Bekijk hier de checklist autovakantie

Checklist backpacken

De wijde wereld in met je rugzakje? Een backpackreis vergt een nog zorgvuldigere voorbereiding dan andere soorten reizen omdat je maar een beperkt aantal spullen kan meenemen en je natuurlijk wil voorkomen dat je met een veel te zware rugzak de hort op gaat. Wij hebben om deze reden een checklist backpacken opgesteld zodat jij kan controleren of je de ‘essentials’ bij je hebt!

Bekijk hier de checklist backpacken

Checklist fietsvakantie

Ben jij sportief en wil je, met al je spullen en je fiets, op vakantie? Of wil je een of meerdere fietsen achterop de auto meenemen naar jouw vakantiebestemming? Het is heerlijk om te fietsen tijdens je vakantie! Maar er kunnen zich ook wel een aantal problemen voordoen. Er zijn ontzettend veel spullen die je nodig hebt maar je kan natuurlijk maar een beperkt aantal spullen meenemen. Met deze checklist kun je even nagaan of je alle belangrijke spullen hebt voor jouw fietsvakantie en kan je checken waar je aan moet denken om goed voorbereid en ‘verzekerd’ weg te gaan.

Bekijk hier de de checklist fietsvakantie

Checklist huis veilig achterlaten

Of je nu lang of kort op vakantie gaat; je huis veilig achterlaten is erg belangrijk. Want halverwege je vakantie te horen krijgen dat er is ingebroken, daar zit niemand op te wachten. Bij een kort tripje hoef je aan bepaalde zaken, zoals de post en plantjes water geven, niet te denken. Bij een lange vakantie is het bijvoorbeeld verstandig om mensen in je omgeving te attenderen op de duur van jouw vakantie, de sleutel af te geven aan de buren en de hoofdschakelaar van de elektriciteit om te schakelen. Wat de duur ook is we hebben voor jou een overzichtelijk checklist gemaakt.

Bekijk hier de checklist huis veilig achterlaten

Checklist kamperen

Ben jij je aan het verheugen op een leuke, avontuurlijke kampeer vakantie in de vrije natuur? Even weg van alle drukte en zorgeloos genieten? Als je gaat kamperen met je tent zijn er natuurlijk veel dingen die je moet meenemen en eventjes moet regelen. Ga met de checklist na of je de benodigdheden voor op de camping en onderweg allemaal hebt. Ter plaatse, maar ook onderweg, kunnen er helaas wel eens wat vervelende dingen gebeuren. Mocht je nou ziek worden of er iets vervelends gebeuren met je spullen is het heel fijn dat dit vergoed kan worden. Het is dus verstandig om even goed na te gaan waarvoor je allemaal verzekerd bent.

Bekijk hier de checklist kamperen

Checklist motorvakantie

Op vakantie met de motor: het ultieme vrijheidsgevoel! Tijdens je motorvakantie is alleen de reisbestemming belangrijk, maar juist ook de weg ernaartoe! Waar moet je allemaal aan denken bij de voorbereiding van een motorvakantie?

Zorg dat je niets vergeet en bekijk hier onze checklist motorvakantie

Checklist Reisverzekering

Wat zijn nu belangrijke aandachtspunten bij het afsluiten van een reisverzekering voor je reis? Op onze pagina over de checklist reisverzekering lees je, afhankelijk van het soort reis dat je gaat maken, waar je allemaal op dient te letten. Handig!

Bekijk hier de checklist reisverzekering

Checklist stedentrip

Een stedentrip is heerlijk om er eventjes helemaal tussenuit te gaan. Het begint al met de voorpret en ook al ga je maar een weekend, je komt helemaal opgeladen terug. De tijdsduur van je trip en de bestemming kan nogal verschillen en daarmee veranderen ook de zaken waar je allemaal vooraf rekening mee dient te houden. Met de handige checklist voor een stedentrip weet je zeker dat je geen belangrijke dingen vergeet. 

Bekijk hier de checklist stedentrip

Checklist strandvakantie

Bij een strandvakantie komt meer kijken dan je waarschijnlijk had gedacht. Met deze checklist kun jij er voor zorgen dat je niets vergeet voor je op vakantie gaat. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om van tevoren te checken naar wat voor strand je gaat. Daarnaast mag uiteraard een goede reisverzekering tijdens je reis niet ontbreken.

Bekijk hier de checklist voor een strandvakantie

Top 10 active vacation apps

Vakantie staat vaak in het teken van uitrusten, maar dat kan op vele manieren! Geniet jij ook zo enorm van een actieve vakantie vol met sportactiviteiten, wandeltochten of waterpret? Voor de liefhebbers van een actieve vakantie, in combinatie met heerlijke uitrustmomenten, hebben wij een top 10 active vacation apps samengesteld. Deze apps zijn gericht op verschillende soorten vakanties. Ga je bijvoorbeeld op wintersport? In dat geval is de app sneeuwhoogte+ ideaal: met deze app kan je in één oogopslag de weersomstandigheden en sneeuwhoogte bekijken! Ga je op duik- of surfvakantie? Dan zijn de apps PADI Scuba Diving Essentials en Magic Sea Weed onmisbaar!

Bekijk hier de top 10 active vacation apps

Top 10 backpacker apps

Een backpackreis: een avontuur waar veel jongeren van dromen! Bij een backpack vakantie is het, door de beperkte ruimte in je rugzak, de kunst zo min mogelijk mee te sjouwen. Laat zware boeken, notitieblokken, camera’s en reisgidsjes maar thuis: met je smartphone kan je via een handvol handige apps een hoop ruimte besparen in je backpack! Ook voor backpackreizen zijn enorm veel apps ontwikkeld, denk hierbij aan apps die je helpen een reisverslag bij te houden, zonder internetverbinding routes uit te stippelen of handige backpack checklists. Wij hopen je in ieder geval met onze top 10 backpack apps op weg te helpen!

Bekijk hier de top 10 backpacker apps

Top 10 citytrip apps

Ben je van plan binnenkort een leuke stedentrip te gaan maken? Dan is het wel zo leuk om van tevoren al wat te weten te komen over de stad die je gaat bezoeken. Zo benut je optimaal de tijd die je hebt en zorg je ervoor dat er geen hotspot aan je voorbij gaat! In onze top 10 citytrip apps hebben wij daarom voor apps gekozen die je de leukste spots (ontdekt door locals), restaurants en andere bezienswaardigheden in de omgeving laten ontdekken. Van online reisgidsjes tot handige offline stadskaarten, er zit vast een leuke app voor je bij!

Bekijk hier de top 10 citytrip apps

Checklist vakantie met baby

Ga je een reis maak met je kleine baby? Dan zal je ongetwijfeld in je hoofd al bezig zijn met een waslijst aan alle nodige voorbereidingen. Als extra geheugensteuntje en ter inspiratie hebben wij een handige checklist voor je vakantie met de baby opgesteld.

Bekijk hier de checklist vakantie met baby

Checklist vakantie met hond

Ga je binnenkort op vakantie met je trouwe viervoeter? Lange wandelingen in het bos, de bergen of relaxen bij een meer of op het strand. Allemaal opties om er even heerlijk tussenuit te gaan samen met je hond! Wat moet je allemaal regelen en waar moet je aan denken bij een vakantie met de hond?

Bekijk hier onze handige checklist vakantie met de hond

Checklist vliegvakantie

Voor een stedentripje of andere verre bestemmingen pak je al snel het vliegtuig. Onze checklist helpt je je vliegreis optimaal voor te bereiden: het netjes en veilig achterlaten van je huis, tickets en benodigde reisdocumenten. Maar ook het inpakken van je bagage, belangrijke verzekeringen regelen en de belangrijke passen, zoals je zorgpas of creditcard.

Bekijk hier de checklist vliegvakantie

Checklist wintersport

Perioden als de kerstvakantie of de voorjaarsvakantie zijn bij uitstek geschikt om een mooie wintersportvakantie in te plannen. Ook bij de voorbereiding van je wintersportvakantie komt behoorlijk wat kijken: ga je met de auto of met het vliegtuig? En neem je een eigen wintersportuitrusting mee of ga je huren? Daarnaast is het erg belangrijk te checken of je afdoende verzekerd bent voor eventuele aanvullende medische kosten en schade aan je wintersportuitrusting. Een reisverzekering met wintersportdekking biedt je extra dekking bij aanvullende medische kosten (die boven het Nederlandse tarief uitkomen) en een vergoeding bij repatriëring, als een gipsvlucht noodzakelijk is.

Bekijk hier de checklist wintersportvakantie