Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Stedentrip

Stedentrips hebben de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Het is heerlijk om er even lekker tussenuit te gaan en een paar dagen in een andere stad te vertoeven. Voordat het zover is en de pret kan beginnen, is het wel aan te raden om een aantal zaken vooraf te checken. Je wilt immers niet verdwaald raken in een achterbuurt of de mooiste hotspots missen. Ook is het, helaas, tegenwoordig verstandig om je bewust te zijn van de kans op een terroristische aanslag. Zo kan er voor je droombestemming een negatief reisadvies gelden of misschien is het maximale dreigingsniveau van kracht. Uiteraard is het ook belangrijk om goed verzekerd op reis te gaan, ook al is het maar voor enkele dagen.

De bestemming

Alles begint met het kiezen van je bestemming, want daar is ook van afhankelijk wat je allemaal moet regelen. Een stedentrip kan met de auto, naar een stad niet ver van huis, zoals Antwerpen of pak je het groots aan en ga je voor een citytrip naar New York? Het is aan te raden vooraf enkele afwegingen te maken. Met welk doel ga je de stedentrip maken? Wil je met een nagenoeg lege koffer afreizen en op bestemming alle winkels leegshoppen of ga je voor een culturele trip? Ook het klimaat kan een grote rol spelen in je keuze. Een reisje naar Madrid is geweldig, maar misschien niet middenin de zomer als het daar erg heet is. Of als je het wat noordelijker zoekt in bijvoorbeeld Oslo, dan wil je daar wellicht niet naartoe in de winterse vrieskou.

Denk aan je reisdocumenten

Wat je absoluut niet wilt, is vlak voor vertrek ontdekken dat je paspoort of identiteitskaart verlopen is. Het is belangrijk om dit goed in de gaten te houden, want de aanvraag voor een nieuw exemplaar duurt minimaal een week. Een spoedaanvraag kan als je geluk hebt uitkomst bieden, maar daar zijn hoge kosten aan verbonden.

Regel je verzekeringen

Het is belangrijk om je verzekering goed te regelen. Ondanks het doorgaans relatief korte tijdsbestek van een stedentrip kun je allerlei ongemakken ondervinden waaraan je veel geld, tijd en geregel kwijt bent. Denk bijvoorbeeld aan diefstal, verlies en schade van/aan je eigendommen of plotselinge gezondheidsproblemen.

Met een doorlopende reisverzekering ben je verzekerd tijdens alle stedentrips en andere vakanties die je in een jaar maakt en is het niet nodig om voor ieder uitstapje een nieuwe verzekering af te sluiten.

Als je geen doorlopende reisverzekering hebt, kun je ook een kortlopende reisverzekering afsluiten alleen voor je stedentrip.

Met de auto, bus, trein of het vliegtuig

Het vervoersmiddel is afhankelijk van je bestemming. Voor verre bestemmingen is het vliegtuig een goede optie. Als je ‘maar’ een weekend gaat, wil je geen tijd verspillen aan reizen en wil je graag zo snel mogelijk op de bestemming van jouw keuze zijn.

Parijs, om maar een populaire stedentripbestemming te noemen, is daarentegen ook prima per auto, trein of bus te bereiken. In het geval dat je besluit met de auto op pad te gaan, is het raadzaam vooraf uit te zoeken of je eenvoudig kunt parkeren op je bestemming. Hotels hebben vaak parkeergelegenheid, maar als je in een appartement in de binnenstad zit, zou het kunnen dat de auto ineens niet meer zo’n praktische optie is. Let wel op dat als je in het buitenland te maken krijgt met pech, dit behoorlijk in de papieren kan lopen. Gelukkig bestaat hier een prima verzekering voor, de zogenaamde voertuighulp.

Annulering

Je kunt voor hoge kosten komen te staan als je door onvoorziene omstandigheden je reis niet kunt afmaken of al voor vertrek niet meer in staat bent om te gaan. Een vangnet hiervoor bestaat in de vorm van een annuleringsverzekering. Om met een relaxt gevoel op vakantie te gaan is de combinatie van een reisverzekering met een aanvullende annuleringsverzekering aan te raden. Hiermee zijn je bagage, annuleringen en diverse onverwachte overige kosten gedekt. Bij onze reisverzekeringen vergelijker kun je terecht voor een overzicht van de beste reis- en annuleringsverzekeringen.