Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reisverzekering informatie

  • Pagina’s

  • Reisverzekering:

    Vergelijken
    print

    Wintersport

    Ben jij van plan om op wintersport te gaan? Zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. Vergeet niet dat skiën, snowboarden, langlaufen en sleeën/rodelen zeer intensieve bezigheden zijn, waardoor ongelukken, blessures en onvoorziene schade op de loer kunnen liggen. Lees hier waarom het zo belangrijk is en waarom een goede verzekering onmisbaar is! Om ook de rest van de voorbereiding niet te vergeten, kun je het volgende stappenplan doorlopen. Hierdoor ben je gegarandeerd voorbereid op alle belangrijke zaken die een vakantie in de bergen met zich meebrengt!

    1. Check de persoonlijke reisdocumenten

    Begin met het checken van de geldigheid van jouw paspoort of ID-kaart. Als je met meer mensen op reis gaat is het handig dat iedereen dit checkt. Soms duurt het aanvragen van een paspoort een paar weken. Veel gemeenten bieden gelukkig ook de optie om een spoedaanvraag te doen, je paspoort is dan binnen drie werkdagen klaar. Let er wel op dat er extra kosten verbonden zijn aan een spoedaanvraag.

    2. Check de reisverzekering

    Deze stap is onmisbaar! Wintersport is fantastisch, maar brengt helaas ook de nodige risico’s met zich mee. Een klein foutje, een verkeerde inschatting of gewoon domme pech, kan grote gevolgen hebben. Met als consequentie dat je met een zogenoemde ‘banaan’ of zelfs met een gipsvlucht afgevoerd moet worden. Het feit dat je de wintersport eerder moet afbreken, is al rot genoeg. Door het afsluiten van een goede reisverzekering met extra wintersportdekking, voorkom je dat je dat je met de hoge kosten komt te zitten. Behandelingen in het ziekenhuis, medische kosten, annuleringen en een eventuele repatriëring, zijn erg duur als je daar niet voor verzekerd bent.

    Extra medische dekking

    Let hierbij op dat de reisverzekering vaak alleen de kosten van behandelingen in het ziekenhuis dekt. Vaak liggen de kosten van behandelingen in het buitenland hoger, zeker als er spoed bij komt kijken (wat veelal het geval is tijdens de wintersport). In dat geval moet je zelf bijbetalen. Om ook hier voor verzekerd te zijn, kies je de module ‘dekking medische kosten’.

    Schade aan materiaal

    Naast schade die je zelf kan oplopen, dekt de (extra) clausule ‘wintersportdekking’ ook schade aan jouw wintersportbenodigdheden. Heb je net een nieuwe uitrusting aangeschaft? Zorg dan voor een goede verzekering tegen eventuele schade!

    Diefstal

    Daarnaast dien je helaas ook rekening te houden met het feit dat net als op andere vakanties, diefstal altijd op de loer ligt. Met de extra wintersportdekking in jouw reisverzekering ben je niet alleen verzekerd tegen diefstal van jouw ski- of snowboarduitrusting, maar worden er ook kosten gedekt wanneer jouw portemonnee, mobiel, of andere goederen worden gestolen.

    Afsluiten van reisverzekering met wintersportdekking

    Bekijk en vergelijk verschillende reisverzekeringen en kies bij het afsluiten voor extra wintersportdekking!

    3. Check de benodigde pasjes

    Het is vanzelfsprekend om je pinpas en creditcard mee te nemen op wintersport. Maar ook je zorgpas kan je beter niet vergeten. Zeker als je onverhoopt medische zorg nodig hebt in het buitenland, moet je deze pas laten zien. Vergeet deze pas dus vooral niet. Ook als de rekening erg hoog is en je deze moet voorschieten is het verstandig om een creditcard mee te nemen.

    4. Ga je met de auto? – Check de uitrusting

    Wanneer je met de auto de bergen in gaat, dien je hier volledig op voorbereid te zijn. Zaken zoals sneeuwbanden- en/of kettingen, startkabels, antivries en een extra paar ruitenwissers zijn onmisbaar tijdens een ritje naar de sneeuw. Per land zijn hier verschillende regels voor. Wanneer je besluit je hier niet aan te houden en onverhoopt schade krijgt of een ongeluk krijgt, kan jouw autoverzekering ervoor kiezen om dit niet te dekken. Zoek daarom goed uit welke regels voor de auto-uitrusting per land gelden om dit te voorkomen.

    Veiligheid

    Daarnaast hanteren verschillende wintersportlanden ook regels wat betreft de veiligheid. Zo dien je in Oostenrijk als automobilist voorzien te zijn van bijvoorbeeld een EHBO-doos, een gevarendriehoek en een reflecterend veiligheidsvestje. Check daarom ook of je deze zaken allemaal voor elkaar hebt. Onderschat daarbij het rijden in de bergen niet!

    Groene kaart + kopie van verzekeringspolis

    Vergeet niet om je groene kaart (niet verplicht, vaak wel handig) en een kopie van de verzekeringspolis van de auto mee te nemen. Wanneer je een aanrijding krijgt met een aanrijding in het buitenland waarbij een andere auto betrokken is, heb je in ieder geval de juiste gegevens op zak. Het uitprinten van een Europees schadeformulier is tevens zeer aan te raden, om zaken snel op te kunnen lossen.

    Vignetten + milieustickers

    In sommige Europese landen zijn bepaalde vignetten en milieustickers verplicht. Zoek vroegtijdig uit of dit ook geldt voor de landen waar jij gaat rijden.

    5. Ga je met bus/trein/vliegtuig? Check de tickets & bagage

    Naast de normale handelingen wat betreft het reizen met bus/trein/vliegtuig, dien je van te voren goed te checken wat de regels zijn wat betreft het meenemen van (extra) bagage en de ski-uitrusting. Vaak mag je als passagier een wintersportuitrusting meenemen, hoewel dit niet altijd kosteloos is. Maar wat als je naast je ski’s, bijvoorbeeld ook een slee of snowboard mee wilt nemen? Vermijd onverwachte kosten en verrassingen en zoek dit vroegtijdig uit.

    Schade aan materiaal

    Heb je net een set nieuwe ski’s of een geweldig snowboard gekocht? Zorg er dan voor dat deze degelijk ingepakt en goed beschermd zijn. Bij het inpakken, wordt er soms ruig met het materiaal omgegaan. Wanneer er onverhoopt toch schade aan jouw materiaal/bagage ontstaat (ondanks de juiste bescherming), dekt de wintersportdekking dit tot een bepaald bedrag (dit bedrag verschilt per verzekering maar ligt gemiddeld rond maximaal €6000,-).