Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reisverzekering informatie

 • Pagina’s

 • Reisverzekering:

  Vergelijken
  print

  Corona

  Vakantie en reizen is door de komst van het coronavirus ingewikkelder geworden. Sommige landen laten alleen gevaccineerde mensen toe, andere landen eisen dat passagiers in quarantaine gaan bij aankomst. Hoe zit het eigenlijk met corona en je reisverzekering? Verzekeraars hebben vanwege het virus nieuwe regels en voorwaarden gecreëerd. Wij zetten voor je op een rijtje waar je aan moet denken en wat verzekeraars dekken en wat niet.

  Corona en je reisverzekering

  Sinds het begin van 2020 is heel de wereld in de ban van het coronavirus. Veel landen gingen in lockdown en reizen was niet meer mogelijk. Inmiddels kun je weer makkelijker de grens over, maar hoe zit het precies met het coronavirus en je reisverzekering?

  Dekking reisverzekering

  Als je nu op vakantie gaat, heb je nog steeds te maken met de beperkingen die door het coronavirus zijn opgesteld. Misschien zijn er op bepaalde plekken geen restricties meer, maar vrijwel alle verzekeraars hebben corona clausules opgenomen in hun verzekeringen. Hierdoor heb je toch nog te maken met het virus. Lees hoe het precies zit met de dekking van je reisverzekering in verband met het coronavirus.

  Annuleringsverzekering

  Normaal sluit je een annuleringsverzekering af voor onvoorziene omstandigheden. Is corona zo’n onvoorziene omstandigheid? En stel je bent op vakantie en je wordt opeens geconfronteerd met het virus, heb je dan wat aan je annuleringsverzekering? Lees hier meer over annuleren en het coronavirus.

  Coronavouchers

  Wanneer je een reis hebt geboekt en deze kan niet doorgaan door het coronavirus, krijg je soms een voucher aangeboden. Hoe werken deze vouchers precies en moet je een corona voucher accepteren? Veel mensen krijgen namelijk liever hun geld terug en willen daarom weten wat hun rechten zijn. Wij zochten het uit.

  Veilig reizen

  Door de corona crisis is duidelijk geworden hoe belangrijk vakantie is voor de meeste mensen. Er even lekker op uit, een andere omgeving en een andere cultuur. Veel mensen hebben dit nodig om echt tot rust te kunnen komen. Hoe en waar kun je veilig op vakantie tijdens de corona crisis?

  Reisverzekering bij vakantie in eigen land

  Door de corona pandemie zijn veel mensen hun eigen land gaan herontdekken. Vakantie in eigen land is populairder dan ooit. Hoe zit het eigenlijk met je reisverzekering als je binnen Nederland blijft? En heb je überhaupt een reisverzekering nodig bij vakantie in eigen land?

  Reizen met gezondheidspas

  Nu er in Europa volop gevaccineerd wordt, willen veel mensen op reis zonder dat ze in quarantaine moeten. De Europese Unie is druk in de weer geweest om dit te realiseren. Met de CoronaCheck app wordt vrij reizen binnen de Europese Unie weer de norm. Check wel altijd of het land waar je naartoe reist nog aanvullende eisen stelt, om vervelende verrassingen te voorkomen.