Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Studie en Stage Reisverzekering

Je bent van plan voor langere reis naar het buitenland te gaan, bijvoorbeeld voor een stage- of afstudeerplek. Dan is het, naast je gevulde backpack, ook erg belangrijk om niet te vergeten een goede studie en stage reisverzekering af te sluiten. Omdat een reguliere verzekering meestal niet genoeg is biedt Allianz Global Assistance een verzekering die past bij jouw reisplan. Wat bijvoorbeeld inbegrepen zit bij deze verzekering zijn medische kosten, spoedeisende tandheelkunde en overkomst van familie in het geval van een ongeval of ziekte.

Reisverzekering met medische dekking

Het is handig maar ook belangrijk om goed na te kijken wat de dekking is van je Nederlandse zorgverzekering als deze doorloopt. Het is ook slim om je zorg los bij te verzekeren in de vorm van een medische verzekering.

Doe je dit niet dan kan het zo zijn (als je een Nederlandse verzekering hebt) dat je het verschil van de te verzekeren gebeurtenis moet gaan betalen. Dit kan zo zijn omdat de te verzekeren gebeurtenis wordt uitbetaald aan de hand van de Nederlandse wetgeving. Wanneer een behandeling in het buitenland duurder is dan het gangbare tarief in Nederland moet je het verschil zelf bijbetalen. Met name in Amerika kan een behandeling vele duizenden euro’s duurder zijn.

Allianz Global Assistance is een complete verzekering die uit gaat van de wetgeving van het land waar je bent. Dit betekent dus dat het volledige bedrag wordt vergoed. In de dekking tref je onder meer de volgende zaken aan:

  • Ziekenhuisopname en doktersbezoek
  • Medicijnen
  • Voorgeschreven behandeling door fysiotherapeut
  • Spoedeisende tandheelkundige kosten
  • Vergoeding reisbagage
  • Ambulancevervoer, medisch transport en repatriëring
  • Noodzakelijke retourvlucht
  • Urgente reiskosten bij ongeval/overlijden naaste familie
  • Kosten van overeenkomst familielid om verzekerde bij te staan
  • Bij overlijden of (blijvende) invaliditeit

Aansprakelijkheidsverzekering

Het is meestal niet zo dat het verplicht is dat een buitenlandse werkgever zich verzekert voor een werknemer of stagiaire. Dat betekent in geval van een klein ongelukje (het per ongeluk kapot maken van een apparaat) dat deze niet worden vergoed en je dus zelf kosten maakt. Daarom kan een aansprakelijkheidsverzekering een goede uitkomst bieden. In Australië bijvoorbeeld vereist de visumwetgeving dat je minimaal aan aansprakelijkheidsdekking van 1.500.000,- Australische dollars hebt. Daar voldoet Allianz Global Assistance aan. Je kan onderstaande verzekeringen afsluiten:

Aansprakelijkheid

€ 1.500.000,- voor personen als wel voor zaakschade.

Bagage

Zowel diefstal als schade aan bagage en inboedel tijdens de reis. Keuze uit Budget, Comfort of Premium.

Veelgestelde vragen over een studie en stage reisverzekering

Blijft mijn Nederlandse zorgverzekering geldig tijdens mijn buitenlandse stage?

Mocht je een stagevergoeding ontvangen tijdens je stage dan is je Nederlandse verzekering niet geldig. Mocht je geen loon ontvangen of een kleine vergoeding én je bent jonger dan 30 jaar dan blijft je Nederlandse zorgverzekering wel geldig. Het is wel echt aan te raden om goed te controleren bij je zorgverzekeraar wat alle voorwaarde zijn en wat er precies gedekt wordt. Het is namelijk niet altijd nodig om ook een aanvullende medische verzekering af te sluiten.

Kan ik ook werken naast mijn stage in het buitenland?

Wanneer je 3 maanden of langer betaald wordt voor je werkzaamheden in het buitenland (dus bij een buitenlandse werkgever) dan vervalt de Nederlandse verzekeringsplicht. Dus mocht je loon ontvangen bij het bedrijf in het buitenland dan heb je dus geen recht op een Nederlandse verzekering. In dat geval moet je wel een aanvullende medische verzekering afsluiten.

Hoe kan ik aantonen dat ik goed verzekerd ga stage lopen?

Belangrijk is een bewijs van je verzekering voor het buitenlandse bedrijf waar je gaat werken of stage gaat lopen. Dus zorg ervoor dat je voor aankomst in het betreffende land een geldige en dekkende verzekering hebt en ook de polis doorgegeven hebt aan het bedrijf. Met de verzekering van Allianz Global Assistance ben je gegarandeerd goed verzekerd en kan je met een gerust hart en zonder enige zorgen beginnen aan je avontuur (stage of werk) in het buitenland.