Multirisicoverzekering

Multirisicoverzekering

Wanneer je op reis gaat, wil je je geen zorgen hoeven maken. Het afsluiten van de juiste reisverzekering kan hierbij helpen. Er zijn allerlei verschillende verzekeringen op de markt. Welke reisverzekering is het beste? Dat hangt af van je persoonlijke situatie. Op deze pagina lees je alles over de multirisicoverzekering.

Wat is een multirisicoverzekering?

De multirisicoverzekering is een combinatie van verschillende reisverzekeringen. Kies je voor een multirisicoverzekering dan sluit je in een keer zowel een annulerings- als een reisverzekering af. Op deze manier ben je zowel verzekerd voor onvoorziene situaties voor je reis als voor vervelende verrassingen tijdens je vakantie.

Of de multirisicoverzekering geschikt is voor jouw situatie, verschilt per persoon. Ga je vaak op reis of houd je van dure vakanties, dan is het fijn als je geen financiële risico’s loopt. Een multirisicoverzekering kan er dan voor zorgen dat je met een gerust hart een vakantie boekt. Natuurlijk is de kans dat er iets gebeurt voor of tijdens je reis klein. Helaas heeft een calamiteit wel grote financiële gevolgen. Daarnaast zorgt een multirisicoverzekering ervoor dat je in geval van nood gebruik kunt maken van de alarmcentrale van de verzekeraar.

Waarom een multirisicoverzekering?

Een multirisicoverzekering heeft verschillende voordelen. Je hebt direct alle financiële risico’s afgedekt en daarnaast is één verzekering een stuk overzichtelijker dan losse verzekeringen. Bovendien is een multirisicoverzekering vaak een stuk goedkoper dan het afsluiten van een losse annulerings- en reisverzekering.

Sluit je een multirisicoverzekering af dan is dit voordeliger dan een losse doorlopende reisverzekering en annuleringsverzekering. Het is dus verstandig om verschillende verzekeringen onder de multirisicoverzekering af te sluiten. Ook zijn er verzekeraars waar je verschillende modules af kunt sluiten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je op je vakantie een gevaarlijke sport gaat beoefenen. Bekijk hier onze top reisverzekeringen en sluit direct de verzekering af die het beste bij jou past.

Boek je een nieuwe reis of vakantie het liefst online? Waarschijnlijk krijg je dan tijdens het afsluiten van je reis de optie aangeboden om direct een annuleringsverzekering af te sluiten. Heb je dit gedaan, dan kan het desalniettemin interessant zijn om toch een multirisicoverzekering af te sluiten. Vaak heeft de annuleringsverzekering van de multirisicoverzekering namelijk een ruimere dekking. Daarnaast heb je met de multirisicoverzekering gelijk ook een reisverzekering afgesloten.

Wat dekt een multirisicoverzekering?

Wanneer je wilt weten wat de multirisicoverzekering dekt, kun je het beste contact opnemen met de verzekeraar die je op het oog hebt of de algemene voorwaarden lezen. De dekking van de multirisicoverzekering verschilt namelijk per verzekeraar. Over het algemeen vallen de volgende gebeurtenissen onder de dekking van de multirisicoverzekering:

  • Annulering van de reis
  • Beschadigen of kwijtraken van bagage
  • Medische kosten in het buitenland
  • Bijstand aan reiziger. Voorbeelden hiervan zijn juridische bijstand of verzending van medicijnen naar het vakantieadres.
  • Verlenging van het verblijf in buitenland wegens medische noodzaak
  • Repatriëring

Wil je meer weten over de inhoud en dekking van de multirisicoverzekering? Kijk dan ook bij de doorlopende reisverzekering en de annuleringsverzekering.

(Visited 1 times, 1 visits today)